Swingende zaterdagavond in de Stephanuskerk
03-02-2024
TOP2000 REVISITED BLIJKT OPNIEUW SCHOT IN DE ROOS; DENNIS WILT ZINGT STEF BOS

Swingende zaterdagavond in de Stephanuskerk

Het is alweer vijf jaar geleden dat het koor Inpajoko samen met andere (Bornse) muzikanten de allereerste versie van het Top2000 concert opvoerde in de St. Stephanuskerk. Daarin vertolkte de (inmiddels oud) burgemeester Rob Welten - tot verrassing van alle bezoekers - zelfs het nummer ‘With a little help from my friends’ van Joe Cocker. De avond werd een doorslaand succes, maar was eenmalig. Totdat vorig najaar ineens het groene licht kwam voor een nieuwe editie, Top2000 Revisited genaamd. Zaterdagavond was het zover. En opnieuw kregen de organisatoren de handen op elkaar. Deze keer bleek Dennis Wilt de special guest te zijn.
 

Inpajoko, V-Street, Double6 en Sam Molenkamp

De formule is simpel, de uitvoering ligt complexer. Maar Inpajoko, dat deze keer samen met de zeskoppige band V-Street, het gitaarduo Double6 en de soliste Sam Molenkamp voor het programma tekende, lukte het allemaal wonderwel. Een prachtig uitgelichte kerk, vier tv-schermen die de beelden ook verderop in de kerkbanken brachten én het goed geoliede presentatieduo Rob Munsterhuis en Herman Lansink Rotgerink, vormden de ankers voor een zo goed als vlekkeloze avond.
 

De bijna 500 bezoekers genoten dan ook zichtbaar. Én hoorbaar, want naarmate het programma vorderde, werd het applaus luider en het meeklappen tijdens de zo bekende nummers veelvuldiger. Of het nu ging om ‘To love somebody’ van de Bee Gees, ‘the Rivers of Babylon’ van Boney M, of ‘Somebody to love’ van Queen. Precies dat wat Marieke Oude Middendorp van Inpajoko tijdens haar welkomstwoord bedoelde. “Ik hoop dat jullie allemaal kneiterhard meedoen, want het wordt écht hartstikke mooi.”
 

Dennis Wilt zingt over de wind

Met deze woorden beloofde ze niets te veel, zo bleek even later. In het meer dan twee uur durende concert werd voortdurend gewisseld van muzikanten, waarmee tegelijkertijd ook een grote variatie aan nummers en genres ontstond. Voor elk wat wils dus. En voor wie heel even op adem wilde komen was er halverwege de avond de zogenaamde ‘Weatherquiz’ ingebouwd, het raden naar nummers die alles met het weer te maken hebben. Zorgvuldig samengesteld door Herman Lansink Rotgerink en gepresenteerd door - hoe kan het ook anders - Dennis Wilt. In de uitvoering bleek de techniek echter onstuimiger dan voorspeld, waardoor de fragmenten van enkele nummers de toepasselijke mist ingingen.
 

Maar de weerman sloeg zich er met een kwinkslag doorheen en compenseerde even later de omissie met een verbluffend goed gezongen ‘Door de wind’ van Stef Bos. Een ovationeel applaus na afloop viel hem dan ook terecht ten deel.
 

Over drie jaar weer?

Na afloop van het laatste en door alle muzikanten meegezongen ‘Angels’ van Robbie Williams werd het tijd voor de plezierige nazit. Tevredenheid alom, dat was de kern van de geluiden die hoorbaar waren. Medeorganisator Hans Oude Middendorp keek ondertussen al voorzichtig vooruit. “Over drie jaar bestaat Inpajoko 60 jaar. Het zou zomaar kunnen dat we tegen die tijd weer zo’n mooi feestje gaan organiseren”, liet hij zich ontvallen. (AJ/BM)

 

Top2000 Revisited

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Willemien Holterman etst voor Mariakapel

Sinds 7 maart is er al bijna 11.000 euro bijgeschreven voor de crowdfundactie van de Mariakapel...
11-04-2024

Vrolijke serenade voor de 80-jarige Johan

Het gebeurt niet meer zo vaak dat een muziekkorps nog door de straten trekt. En dat is in Borne...
05-04-2024

De drijfveer van beeldhouwster Hetty Steenberg

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
31-03-2024

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024