Jula Vaandering beste voorlezer van Borne
THIJS, DE WINNAAR IN 2023, MAAKT DE NIEUWE WINNAAR BEKEND

Jula Vaandering beste voorlezer van Borne

Op alle basisscholen in Borne zijn de afgelopen tijd voorleeswedstrijden georganiseerd. En de schoolwinnaars waren woensdagmiddag allemaal in het Kulturhus bij elkaar om uit te maken wie de beste voorlezer van Borne zou worden. Voor een volgepakte tribune lieten acht leerlingen horen waartoe zij in staat waren. Op die tribune zaten familieleden en klasgenoten, die regelmatig van zich lieten horen. Ook waren er veel zelfgemaakte spandoeken meegenomen om de eigen favoriet aan te moedigen. De algemene leiding en presentatie van de middag was in handen van Ina van der Beek, de coördinator Jeugd & Onderwijs van de Bornse bibliotheek, terwijl de leerlingen van de Bornse muziekschool muziek ten gehore brachten.

 

Bijzonder jurylid

Een van de juryleden van vanmiddag was Thijs van der Waaij. Vorig jaar won hij de wedstrijd in Borne. Maar daar bleef het niet bij, want hij wist uiteindelijk via de regionale en provinciale voorrondes ook door te dringen tot de landelijke finale. Een prestatie van formaat. Samen met Nanne Droste, leesconsulent in Tubbergen en Dinkelland, Mathilde Zoetebier, voormalig medewerker in de bibliotheek in Borne en Hans van Rheenen namens BorneBoeit was het Thijs die uiteindelijk de winnaar bekend mocht maken.

 

Er kan er maar een de beste zijn

Op geheel eigen wijze en met een verzoek om tromgeroffel maakte Thijs bekend dat Jula, leerling van basisschool De Vonder, deze keer had gewonnen. Haar reactie: “Ik had het natuurlijk gehoopt en stiekem ook wel verwacht.” En toen kon het feest losbarsten. Jula werd feestelijk in de bloemen gezet en kreeg nog veel meer cadeaus. Zij werd gefeliciteerd door klasgenoten, ouders, opa’s en oma’s en de juryleden. Maar het allermooiste is natuurlijk dat zij nu de Bornse vertegenwoordiger is bij de regionale voorleeswedstrijd. Wij blijven Jula volgen en zullen erover berichten wanneer zij doordringt in volgende rondes.

 

Behalve voor de beste voorlezer had Ina van der Beek ook weer gezorgd voor een prijs voor het beste spandoek. Die prijs kregen de klasgenoten die een spandoek hadden gemaakt voor Saar Bolscher van basisschool ’t Oldhof. (HvR)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Hoe ervaren wij de natuur?

De Euregio steunt de uitwisseling van kunst tussen Kunstkreis Spektrum88 uit Rheine en het...
04-06-2024

Twee eeuwen Bornse Vermaning

In oud Borne staan verschillende gemeentelijke en rijksmonumenten. Voor twee rijksmonumenten is...
02-06-2024

Cor Hilbrink in de spotlights

Volgend jaar rond Pinksteren staan in het Openluchttheater Hertme vier voorstellingen gepland...
20-05-2024

Bornse kunstenaars exposeren gezamenlijk

De ene kunstenaar is wat meer bekend dan de ander. Wat ze gemeen hebben? Ze komen allemaal uit...
10-05-2024

Vermakelijk dauwtrapfeestje bij Robin Hood

Ongetwijfeld zullen de fraaie temperaturen en het vriendelijke zonnetje er donderdagmiddag aan...
09-05-2024

Willemien Holterman etst voor Mariakapel

Sinds 7 maart is er al bijna 11.000 euro bijgeschreven voor de crowdfundactie van de Mariakapel...
11-04-2024