Jula Vaandering beste voorlezer van Borne
THIJS, DE WINNAAR IN 2023, MAAKT DE NIEUWE WINNAAR BEKEND

Jula Vaandering beste voorlezer van Borne

Op alle basisscholen in Borne zijn de afgelopen tijd voorleeswedstrijden georganiseerd. En de schoolwinnaars waren woensdagmiddag allemaal in het Kulturhus bij elkaar om uit te maken wie de beste voorlezer van Borne zou worden. Voor een volgepakte tribune lieten acht leerlingen horen waartoe zij in staat waren. Op die tribune zaten familieleden en klasgenoten, die regelmatig van zich lieten horen. Ook waren er veel zelfgemaakte spandoeken meegenomen om de eigen favoriet aan te moedigen. De algemene leiding en presentatie van de middag was in handen van Ina van der Beek, de coördinator Jeugd & Onderwijs van de Bornse bibliotheek, terwijl de leerlingen van de Bornse muziekschool muziek ten gehore brachten.

 

Bijzonder jurylid

Een van de juryleden van vanmiddag was Thijs van der Waaij. Vorig jaar won hij de wedstrijd in Borne. Maar daar bleef het niet bij, want hij wist uiteindelijk via de regionale en provinciale voorrondes ook door te dringen tot de landelijke finale. Een prestatie van formaat. Samen met Nanne Droste, leesconsulent in Tubbergen en Dinkelland, Mathilde Zoetebier, voormalig medewerker in de bibliotheek in Borne en Hans van Rheenen namens BorneBoeit was het Thijs die uiteindelijk de winnaar bekend mocht maken.

 

Er kan er maar een de beste zijn

Op geheel eigen wijze en met een verzoek om tromgeroffel maakte Thijs bekend dat Jula, leerling van basisschool De Vonder, deze keer had gewonnen. Haar reactie: “Ik had het natuurlijk gehoopt en stiekem ook wel verwacht.” En toen kon het feest losbarsten. Jula werd feestelijk in de bloemen gezet en kreeg nog veel meer cadeaus. Zij werd gefeliciteerd door klasgenoten, ouders, opa’s en oma’s en de juryleden. Maar het allermooiste is natuurlijk dat zij nu de Bornse vertegenwoordiger is bij de regionale voorleeswedstrijd. Wij blijven Jula volgen en zullen erover berichten wanneer zij doordringt in volgende rondes.

 

Behalve voor de beste voorlezer had Ina van der Beek ook weer gezorgd voor een prijs voor het beste spandoek. Die prijs kregen de klasgenoten die een spandoek hadden gemaakt voor Saar Bolscher van basisschool ’t Oldhof. (HvR)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

NEO verliest van Achilles’12

Achilles’12 startte zaterdagavond sterk in Hengelo en kreeg in de eerste minuten al een...
19-02-2024

Liefde voor het landschap

De schilder Gertjan Scholte-Albers houdt van het buitenleven. Zijn waarnemingen van het Gronings...
16-02-2024

Jong muzikaal viertal organiseert ‘lekker’ feest

De een studeert MBO-podium/evenementen, de ander HBO-rechten en de derde en vierde specialiseren...
08-02-2024

Swingende zaterdagavond in de Stephanuskerk

Het is alweer vijf jaar geleden dat het koor Inpajoko samen met andere (Bornse) muzikanten de...
03-02-2024

Poëzie en muziek uit de Belle Epoque

Het leek vrijdagavond even of de bezoekers van de grote Poëzieavond in het Kulturhus enkele...
03-02-2024

Ieder kind een boek op de plank

ADVERTORIAL • De mooiste kinderboeken blijven je een leven lang bij! Dat weten we allemaal....
15-01-2024