Jong muzikaal viertal organiseert ‘lekker’ feest
08-02-2024
‘KINGS PEAK’ OP 24 FEBRUARI: TOPAVOND VOOR JONGEREN MET VIJF BORNSE BANDS

Jong muzikaal viertal organiseert ‘lekker’ feest

De een studeert MBO-podium/evenementen, de ander HBO-rechten en de derde en vierde specialiseren zich in creatieve media/gametechnologie. Wat ze gemeen hebben is hun voorliefde voor het maken van muziek én dat ze uit Borne komen. We hebben het over Marwyn van Dam, Puck Oude Middendorp, Veerle de Lange en Lucas van Dam. Vier om en nabij twintigers die elkaar in 2019 vonden toen ze samen de band Veridian Hollow oprichtten, maar elkaar ook al snel op andere terreinen bleken aan te vullen. Op zaterdag 24 februari organiseren ze samen Kings Peak, een ‘lekkere’ muziekavond met vijf Bornse bands in het Kulturhus. “Speciaal voor jongeren tussen de 16 en pak ‘m beet 30 jaar”, aldus manager Marwyn.

 

‘Gewoon een feest om samen aan iets te bouwen’

Hun eerste kennismaking met de muziek en met elkaar kwam tot stand bij de muziekschool in Borne waar ze gitaarles hadden. Van het een kwam al snel het ander. Veerle: “We kwamen erachter dat samen muziek maken heel leuk is en dat we een bijzondere klik hebben. We vullen elkaar aan en leren van elkaar, ook op andere gebieden. Marwyn is bijvoorbeeld sterk in podiumtechniek, Puck richt zich op de financiën en marketing, ikzelf ben van de contacten en Lucas weet gewoon alles. Zo ontstond er een bijzondere synergie. En eerlijk, het is gewoon een feest om elkaar te zien en samen aan iets te bouwen.”
 

Vorig jaar tijdens het Mooi Weer festival dat door het Kulturhus op de bijna langste dag van het jaar werd georganiseerd traden ze op in de tuin van De Zwanenhof. De reacties waren lovend en organisator Laura Reymer riep direct: “Willen jullie dit niet vaker doen? Organiseer maar iets voor de jongeren in Borne, want daar is gewoon behoefte aan.” Haar oproep bleek niet aan dovemansoren gericht, want het viertal nam de handschoen op en ging aan de slag. Puck daarover: “Dit is natuurlijk ook een geweldige kans, want voor jonge mensen is er weinig in Borne. De meesten gaan daarom naar Hengelo en Enschede. Terwijl het hier ook gewoon superleuk kan zijn.”
 

Alle ruimte om lekker te spelen

Zelf zijn de vier er inmiddels van overtuigd dat het zaterdagavond 24 februari ook daadwerkelijk superleuk gaat worden. Want behalve dat ze zelf gaan optreden hebben ze ook Apollo, Rebel Roses, The Outstand en RSelves gestrikt. Bands die zowel pop en rock, alsook akoestische en hardrock muziek brengen. Soms met covers, maar ook met zelfgeschreven nummers. “We kennen de bands, ze zijn goed en vullen elkaar qua muziekstijl aan. Ze krijgen ’s avonds alle ruimte om lekker te spelen en het jonge publiek enkele vermakelijke uurtjes te bezorgen”, vertelt Marwyn.
 

En Puck ten slotte: “We hopen op 24 februari op veel lachende gezichten, heel veel mooie muziek en een avond die naar meer smaakt. Want echt, als het allemaal bevalt, doen we het vaker. Het is met ons vieren gewoon hartstikke leuk om te doen.” De avond begint om 19.00 uur en gaat door tot 24.00 uur. Een kaartje kost 5 euro en is vooraf te bestellen bij het Kulturhus. Hier is ook meer informatie over de verschillende bands te vinden. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

NEO verliest van Achilles’12

Achilles’12 startte zaterdagavond sterk in Hengelo en kreeg in de eerste minuten al een...
19-02-2024

Liefde voor het landschap

De schilder Gertjan Scholte-Albers houdt van het buitenleven. Zijn waarnemingen van het Gronings...
16-02-2024

Jula Vaandering beste voorlezer van Borne

Op alle basisscholen in Borne zijn de afgelopen tijd voorleeswedstrijden georganiseerd. En de...
07-02-2024

Swingende zaterdagavond in de Stephanuskerk

Het is alweer vijf jaar geleden dat het koor Inpajoko samen met andere (Bornse) muzikanten de...
03-02-2024

Poëzie en muziek uit de Belle Epoque

Het leek vrijdagavond even of de bezoekers van de grote Poëzieavond in het Kulturhus enkele...
03-02-2024

Ieder kind een boek op de plank

ADVERTORIAL • De mooiste kinderboeken blijven je een leven lang bij! Dat weten we allemaal....
15-01-2024