NEO verliest van Achilles’12
19-02-2024
ZURE NEDERLAAG IN HENGELO: 3-1

NEO verliest van Achilles’12

Achilles’12 startte zaterdagavond sterk in Hengelo en kreeg in de eerste minuten al een paar kleine mogelijkheden, daarmee meteen aangevend wat haar intenties waren. Nadat de eerste storm wat was geluwd kreeg NEO na negen minuten de eerste kans. Na een balverovering op het middenveld kwam Kevin van den Brug in balbezit, maar de spits schoot gehaast naast. Het bleek uitstel van executie, want na een nieuwe balverovering, nu van Ephrem Aslan, kwam de bal via Van den Brug bij Stef Rompelaar die de bal naar de linkerbenedenhoek stuurde: 0-1.

 

Veel strijd

Ook de volgende kans was voor NEO. Stef Rompelaar was sterk in een duel, bediende Ron Spoler met een mooie crosspass, maar diens schot werd goed gekeerd door doelman Joris Raanhuis. Achilles’12 bediende zich in die fase vaak van de lange bal met name richting de snelle Damon van Hoften en dat leverde ook de nodige gevaarlijke momenten op. De thuisclub gooide er veel strijd tegenaan en NEO slaagde er maar mondjesmaat in het bekende combinatievoetbal te laten zien. Daarbij was de passing bij vlagen ook erg onnauwkeurig, hetgeen veel balverlies opleverde.

 

In het laatste kwartier voor de pauze kregen beide ploegen kansen op goals. Brandt Peters schoot rakelings naast, Ruben Raanhuis deed dat koppend en Leco Zeevalkink stond op de juiste plek bij een vrije kopkans van Mart Heideman. NEO had aan de andere kant via Rick ten Tusscher de mogelijkheid om een tweede treffer te maken. Eerst kon een schot met links maar moeizaam door Raanhuis worden verwerkt tot hoekschop, en na een mooie cornervariant werd de bal in tweede instantie opnieuw voorgezet, waarna Ten Tusscher het doel iets te hoog zocht. 0-1 bij rust derhalve en daarmee mocht NEO niet ontevreden zijn.

 

Tweede helft

Als na vijf minuten in het tweede bedrijf had Ron Spoler een mooie kans op de 0-2. Na een totaal mislukte breedtepass leek hij alleen op Raanhuis af te kunnen gaan, maar een verdediger pikte hem op het laatste moment toch nog de bal af. Vlak daarna viel de terechte gelijkmaker. Kian Wind besloot tot een afstandsschot dat Leco Zeevalkink nog leek te kunnen pareren. Via de handen van de goalie verdween de bal echter toch hoog in het doel: 1-1

 

Achilles’12 rook haar kansen, zocht voortdurend de fysieke grenzen op waar NEO moeilijk mee om kon gaan. Veel balverlies leidde voortdurend tot kansen voor de thuisclub en na een uur moest Jochem Stam zijn doelman bijspringen door een bal van de lijn te trappen. Vlak daarna leek Stef Rompelaar zijn tweede van de middag te maken. Hij was koppend eerder bij de bal dan Joris Raanhuis die de spits zonder consequenties compleet torpedeerde De bal vloog vervolgens rakelings over.

 

Slordig balverlies

Een kwartier voor afloop kwam Achilles’12 op 2-1. Na alweer slordig balverlies op het middenveld bezorgde Van Hoften de bal bij een vrijstaande speler op de linkervleugel van NEO. Een eerste inzet kon nog gekeerd worden door Zeevalkink, maar de rebound was een prooi voor Rick Keizers. Vanaf de aftrap kreeg Stef Rompelaar een unieke kans op de gelijkmaker, maar helaas was zijn balaanname niet goed en kon de bal weggewerkt worden. Achilles’12 bleef de bovenliggende partij en NEO kon te weinig doen tegen het dynamische spel van de thuisclub die in de slotfase via een fraaie treffer van Van Hoften ook nog de 3-1 op het scorebord wist te zetten.

 

Komende zondag speelt NEO om 14.00 uur thuis tegen RKZVC. De uitslagen en agenda van de andere Bornse sportclubs vind je op ons Sportplein.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie Van der tuuk — 19 feb 2024
Ben het 100% eens met HLR ACHILLES 12. Was fysiek sterker dan Neo1. En konden mekaar beter vinden.
Was best leuk en spannend om naar deze wedstrijd te kijken. Helaas dat mijn cluppie geen 3 punten mee kreeg.
Geen man overboord, we doen nog steeds mee voor de 2e plaats.

Willemien Holterman etst voor Mariakapel

Sinds 7 maart is er al bijna 11.000 euro bijgeschreven voor de crowdfundactie van de Mariakapel...
11-04-2024

Vrolijke serenade voor de 80-jarige Johan

Het gebeurt niet meer zo vaak dat een muziekkorps nog door de straten trekt. En dat is in Borne...
05-04-2024

De drijfveer van beeldhouwster Hetty Steenberg

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
31-03-2024

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024