Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje
EXPOSITIERUIMTE DREIGT TE VERDWIJNEN IN PLANNEN HUIS VAN BORNE

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het Koetshuisje naast het Kulturhus. De ruimte zou nodig zijn voor de gemeentelijke organisatie als deze bij het Kulturhus intrekt. Zeer tot verdriet van het kunstenaarscollectief BArt dat al twintig jaar tentoonstellingen organiseert in het historische gebouwtje. Een alternatief voor de galerie is er vooralsnog niet en de organisatie wil ook het liefst aan het Kulturhusplein zichtbaar blijven vanwege de verbinding met de culturele activiteiten van het Kulturhus.

 

Borne-Nu heeft zich het lot van het Koetshuisje aangetrokken, stelt politieke vragen aan het college en dreigt desnoods met een initiatiefvoorstel te komen om de expositieruimte te behouden.

 

‘Niet uit te leggen’

“Borne-Nu vindt dat kunst en cultuur zichtbaar bijdragen aan geluk, talentontwikkeling en sociale verbinding. Net als onze sportverenigingen en sportaccommodaties. Borne-Nu vindt het dan ook niet uit te leggen dat enerzijds veel geld wordt uitgetrokken voor een nieuw sportcomplex, terwijl anderzijds onze laatste niet commerciële expositieruimte kennelijk door het college zonder blikken of blozen wordt opgeslokt voor het nieuwe Huis van Borne. In Borne en directe omgeving wonen veel kunstliefhebbers en kunstenaars. Een groot aantal van hen heeft zich verenigd in de stichting BArt (Borne Art). Deze door vrijwilligers gedragen stichting bestaat al sinds 2007 en biedt in het Koetshuisje kunstenaars gelegenheid om te exposeren. Het kunstenaarsinitiatief “KUNST in het Koetshuis” is een begrip in Borne en omliggende gemeenten.”

 

Borne-Nu vindt dat kunstenaars in Borne een eigen prominente plek verdienen. “Zo’n plek is het Koetshuisje. Wij zetten ons dan ook in voor het behouden van het Koetshuisje als ruimte waar kunstenaars en kunstliefhebbers elkaar kunnen blijven ontmoeten, zodat onderstaande tekst op de website van Visit Borne kan blijven staan: “Links naast het Kulturhus in Borne staat een lief huisje dat het Koetshuis wordt genoemd. Of je er nu overdag langsloopt of 's avonds: kijk even naar binnen. Echt de moeite waard!” (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ben — 09 mrt 2024
"kunst" is vaak moeilijk bereikbaar, door deze expositieruimte in het looppad naar het Kulturhus is het heel makkelijk bereikbaar/toegankelijk. Ik zie er vaak mensen staan kijken.

Ricciotti ensemble reist naar Ierland

Het Ricciotti ensemble geeft deze zomer optredens tijdens de Shamrock Shuffle in zowel Nederland...
19-07-2024

‘Heel mijn werk is religieus en niemand weet dat’

In de schilderachtige Oude Kerk in Borne, waar geschiedenis en kunst elkaar ontmoeten, vindt een...
14-07-2024

80’s en 90’s hits in Hertme

Hoewel de dag begon met regen, was de avond gevuld met zonnestralen in het openluchttheater. Een...
13-07-2024

Spetterende voorstelling van Racoon

Spetterend waren de omstandigheden voor het concert, met flinke regenbuien en flink wat...
12-07-2024

‘Muziek is goed voor Borne’

Zo'n kleine vierhonderd mensen genoten op deze zomeravond van muziek in de buitenlucht,...
08-07-2024

Aandacht voor natuur en mens in het Koetshuis

Eind april hebben het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad van Borne...
03-07-2024