Vermakelijk dauwtrapfeestje bij Robin Hood
ZONNIGE PREMIÈRE VAN NIEUW BELEVINGSTHEATER IN HERTME

Vermakelijk dauwtrapfeestje bij Robin Hood

Ongetwijfeld zullen de fraaie temperaturen en het vriendelijke zonnetje er donderdagmiddag aan hebben bijgedragen dat de première van het nieuwe belevingstheater ‘Robin Hood en de roerige reünie’ op een weldadig proevend Hemelvaartsfeestje uitliep. Ruim 900 bezoekers passeerden, veelal op de fiets komend, dan ook de kassa’s van het Openluchttheater om een gezellig en verrassend uitje te beleven voor het hele gezin. Of ze waar kregen voor hun geld, laten we aan ieder afzonderlijk. Feit is dat de organisatie er werkelijk alles aan deed om een fietstocht naar en middagje verblijf in Hertme meer dan de moeite waard te maken.
 

Vermaak zonder weerga

Om half twee zwaaiden de poorten aan de Hertmerweg al open. En dat terwijl de ruim twee uur durende voorstelling pas om half vier zou beginnen. Maar vervelen en wachten stond niet op het programma. Sterker nog: het vermaak in de twee uur, voorafgaande aan de eigenlijke voorstelling, was er een zonder weerga. Zowel vóór als achter het theater was namelijk een middeleeuwse markt opgebouwd, waar voor iedereen van alles te beleven viel. Van een touwslagerij tot zwaardmakerij, van loslopende schapen die op een meesterlijke wijze door een hond bijeen werden gehouden tot boottochtjes op de vijver. En van een vuurspuwer, spinner en waarzegger tot een knutselhoek voor de allerkleinsten en een weldadig terras voor de ‘grote mensen’ die het er eens echt van wilden nemen.
 

Toen echter om iets voor half vier de oproep werd gedaan een plekje op de tribunes op te zoeken stapten de bezoekers direct al in het verhaal van een bezige cast die vrolijk pratend, vegend, etend en drinkend het beeld opriep van het middeleeuwse dorpje Edwinstone, daar waar Robin Hood en zijn Lady Marian zeven jaar geleden woonden. De voorstelling wordt geopend door een in het Twents zingende en op zijn luit spelende minstreel die zijn bezoekers verwelkomt met ‘Dag leu en potleu, mooi daj d’r bunt’.
 

Ultieme test voor de allerkleinsten

Even later ontrolt het verhaal zich verder en verschijnen ook Robin Hood en zijn lady, vergezeld van hun inmiddels twee kinderen, ten tonele. Al snel ontwikkelt het spel zich tot een tweestrijd tussen de mannen en vrouwen, met alle denkbare situaties van dien. De ene keer ontroerend en klein en dan weer groots, met zwaardgevechten, paarden en meer. Én telkens weer subtiel met de nodige humor doorspekt. Voor de liefhebber een belevingstheater om zijn of haar vingers bij af te likken, voor de allerkleinsten een ultieme test om hun spanningsboog onder controle te houden.
 

Als om iets voor zessen het slotakkoord klinkt, kan iedereen opgelucht ademhalen. Hoe precies, dat zullen we nu niet verklappen. Komende zaterdag en zondag staan er immers nóg twee voorstellingen op de rol. En als de weersvoorspellingen kloppen, kan het weer op net zo’n feestje uitlopen als op deze Hemelvaartsdag. Feit is in elk geval dat alle vrijwilligers en medewerkers aan dit nieuwe belevingstheater alle lof verdienen voor de inzet in spel en decorbouw die deze nieuwe Robin Hood tot een pareltje maken voor het Openluchttheater. De staande ovatie na afloop getuigde ervan. (RH/AJ/BM)

 

Voor meer info en toegangskaarten, zie de website van het Openluchttheater Hertme.

 

Robin Hood

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Hoe ervaren wij de natuur?

De Euregio steunt de uitwisseling van kunst tussen Kunstkreis Spektrum88 uit Rheine en het...
04-06-2024

Twee eeuwen Bornse Vermaning

In oud Borne staan verschillende gemeentelijke en rijksmonumenten. Voor twee rijksmonumenten is...
02-06-2024

Cor Hilbrink in de spotlights

Volgend jaar rond Pinksteren staan in het Openluchttheater Hertme vier voorstellingen gepland...
20-05-2024

Bornse kunstenaars exposeren gezamenlijk

De ene kunstenaar is wat meer bekend dan de ander. Wat ze gemeen hebben? Ze komen allemaal uit...
10-05-2024

Willemien Holterman etst voor Mariakapel

Sinds 7 maart is er al bijna 11.000 euro bijgeschreven voor de crowdfundactie van de Mariakapel...
11-04-2024

Vrolijke serenade voor de 80-jarige Johan

Het gebeurt niet meer zo vaak dat een muziekkorps nog door de straten trekt. En dat is in Borne...
05-04-2024