Bornse kunstenaars exposeren gezamenlijk
10-05-2024
NIEUWE EXPOSITIE TOT 29 JUNI IN HET KOETSHUIS

Bornse kunstenaars exposeren gezamenlijk

De ene kunstenaar is wat meer bekend dan de ander. Wat ze gemeen hebben? Ze komen allemaal uit Borne, zijn kunstenaar en hebben een solo-expositie in het Koetshuis gehad. En nu exposeren ze er gezamenlijk. Want het Koetshuis blijft een culturele bestemming houden. Ruim een jaar was het onzeker of het pand ingelijfd zou worden in het nieuwe Huis van Borne. Burgemeester en wethouders én de gemeenteraad hebben in april gezamenlijk besloten om het historische pand toch beschikbaar te houden voor kunst en cultuur. Het pareltje met de glazen pui waar iedere passant vrijblijvend van de getoonde kunst kan genieten.

 

Werk van acht Bornse kunstenaars

Tot 29 juni tonen acht opgeleide beeldende kunstenaars hun werk.

  • Carel Harberink heeft, gezien zijn leeftijd (84) zijn cortenstalen sculpturen achter zich gelaten. Nu exposeert Carel met een geschilderde expressie van een landschap. Foto’s, gemaakt tijdens zijn vele reizen, zijn een inspiratiebron.
  • Diny Selfhout, bekend van Kunst in de klas, heeft met acryl op doek ‘weemoed’ weergegeven.
  • De vogels van Francine Krijgsman, op een royaal geschilderd doek, staan te turen naar de verte. Het zijn geabstraheerde natuurlijke vormen. De dijk en het landschap bij Dronten, waar de kunstenares een lange tijd woonde, gaven haar inspiratie.
  • Remco Dikken heeft gekozen voor kleine subtiele schilderwerkjes. Diegenen die bekend zijn in Hengelo herkennen een brug. Het is zijn eigen interpretatie. De brug van dichtbij en veraf weergeven in acrylverf en inkt.
  • Udona Boerema noemt haar werk een transfiguratie. Zij onderzoekt de beïnvloeding van bergen en wolken op elkaar. Het is weergegeven in acrylverf op linnen.
  • Tussen de schilderijen hangt een kunststof plaat die lijkt op een geschilderd paneel. Jaap Besteman heeft een bekende boom op de Deldense Es middels een computerbewerking op een schilderachtige wijze weergegeven.

 

Glas- en textielkunst

  • Anita Welberg is bekend van haar glaskunst. In menig huis en kerk schittert haar kleurrijke fusing glaswerk. In het Koetshuis is een levensgrote uil te bewonderen. Hiervoor heeft ze 1.000 stukjes glas gesneden en gepolijst. De fusing techniek, opgebouwd in drie lagen, is gecombineerd met brandschilderen.
  • In het midden van de expositieruimte kan de toeschouwer textielkunst zien. Jet van der Tol toont op een chiffon zijden sjaal ‘kletspraat’. Teksten zijn met een batik techniek opgebracht en in blauw-groen geverfd. “Een sjaal draag je om je hals en daar komt ook kletspraat uit”, legt Van der Tol uit.

 

Op zaterdag 18 mei en 22 juni van 14.00 tot 17.00 uur is het mogelijk om met kunstenaars in gesprek te gaan, de werken van dichtbij te bekijken en te kopen. Na 29 juni stellen nog negen Bornse kunstenaars zich voor. Hun werk is tot 31 augustus te zien. (YD)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Ricciotti ensemble reist naar Ierland

Het Ricciotti ensemble geeft deze zomer optredens tijdens de Shamrock Shuffle in zowel Nederland...
19-07-2024

‘Heel mijn werk is religieus en niemand weet dat’

In de schilderachtige Oude Kerk in Borne, waar geschiedenis en kunst elkaar ontmoeten, vindt een...
14-07-2024

80’s en 90’s hits in Hertme

Hoewel de dag begon met regen, was de avond gevuld met zonnestralen in het openluchttheater. Een...
13-07-2024

Spetterende voorstelling van Racoon

Spetterend waren de omstandigheden voor het concert, met flinke regenbuien en flink wat...
12-07-2024

‘Muziek is goed voor Borne’

Zo'n kleine vierhonderd mensen genoten op deze zomeravond van muziek in de buitenlucht,...
08-07-2024

Aandacht voor natuur en mens in het Koetshuis

Eind april hebben het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad van Borne...
03-07-2024