‘Muziek is goed voor Borne’
08-07-2024
BORNSE HARMONIE EN STEDELIJK ORKEST VERZORGEN GRATIS BUITENCONCERTEN

‘Muziek is goed voor Borne’

Zo'n kleine vierhonderd mensen genoten op deze zomeravond van muziek in de buitenlucht, weliswaar op twee verschillende locaties. Het Stedelijk Orkest Borne, aangevuld door de muziekvereniging St. Gregorius, verzorgde een buitenconcert in speeltuin Rozenhof op de Bornsche Maten. Met 'een concert tussen de containers' trakteerde De Bornse Harmonie het publiek op zomerse klanken.

 

Een zomers programma

Vorig jaar was het optreden door het Stedelijk Orkest in de speeltuin op de Bornsche Maten een groot succes. Dat deed hen besluiten om ook dit jaar weer een gratis zomerprogramma voor een breed publiek te presenteren: muziek voor elk wat wils. Zowel klassieke melodieën als moderne muziek, zoals Queen, werden door de amateurs ten gehore gebracht, met assistentie van St. Gregorius uit Hertme. Omdat het concert buiten in de speeltuin plaatsvond, waren de stemmetjes van spelende kinderen zo nu en dan hoorbaar. Maar de liefhebbers stoorden zich daar niet aan. Men genoot volop, want het was droog op deze aangename muzikale zomeravond.

 

Muziek tussen de papiercontainers

De musici van de Bornse Harmonie kwamen op met een van kranten gevouwen steek. Dit verwees naar de papiercontainers naast hun repetitiegebouw. De opbrengst van de papierinzameling is dan ook van onschatbare waarde voor deze vereniging. Een saillant detail: de musici droegen twee verschillende sokken om nog meer creativiteit in het geheel te brengen. Dirigente Michelle Wassink gaf aan dat het lastig was om vergunningen voor optredens rond te krijgen. Zo werd het idee geboren om bij mooi weer een optreden tussen de containers te organiseren. Bij slecht weer kan men uitwijken naar het clubgebouw. “We treden vandaag met zo’n veertig musici op. Zij bespelen koper- en houtinstrumenten.” Achterin het orkest staat het slagwerk. “We laten vandaag zomerse muziek horen; overal klinkt er muziek. Muziek is goed voor Borne!”

 

Tijdens het optreden zoefde af en toe een trein voorbij. De vele jonge leden lieten zich niet van de wijs brengen. Ook deze harmonie kan nog nieuwe jonge en wat oudere leden, zoals klarinetspelers, gebruiken. Het enthousiaste publiek speelde af en toe ritmisch mee door met de vingers te klikken. Een stukje cultuur dat mensen met elkaar verbindt: muziek in West en Oost Borne. (YD/RH)

 

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
HS — 09 jul 2024
Super leuk toch om zo het muziek ter gehore te brengen Ga zo door het was ook nog mooi weer TOP
Ik zeg tot volgend jaar aan de rozenhof

Ricciotti ensemble reist naar Ierland

Het Ricciotti ensemble geeft deze zomer optredens tijdens de Shamrock Shuffle in zowel Nederland...
19-07-2024

‘Heel mijn werk is religieus en niemand weet dat’

In de schilderachtige Oude Kerk in Borne, waar geschiedenis en kunst elkaar ontmoeten, vindt een...
14-07-2024

80’s en 90’s hits in Hertme

Hoewel de dag begon met regen, was de avond gevuld met zonnestralen in het openluchttheater. Een...
13-07-2024

Spetterende voorstelling van Racoon

Spetterend waren de omstandigheden voor het concert, met flinke regenbuien en flink wat...
12-07-2024

Aandacht voor natuur en mens in het Koetshuis

Eind april hebben het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad van Borne...
03-07-2024

Hoe ervaren wij de natuur?

De Euregio steunt de uitwisseling van kunst tussen Kunstkreis Spektrum88 uit Rheine en het...
04-06-2024