‘Muziek is goed voor Borne’
08-07-2024
BORNSE HARMONIE EN STEDELIJK ORKEST VERZORGEN GRATIS BUITENCONCERTEN

‘Muziek is goed voor Borne’

Zo'n kleine vierhonderd mensen genoten op deze zomeravond van muziek in de buitenlucht, weliswaar op twee verschillende locaties. Het Stedelijk Orkest Borne, aangevuld door de muziekvereniging St. Gregorius, verzorgde een buitenconcert in speeltuin Rozenhof op de Bornsche Maten. Met 'een concert tussen de containers' trakteerde De Bornse Harmonie het publiek op zomerse klanken.

 

Een zomers programma

Vorig jaar was het optreden door het Stedelijk Orkest in de speeltuin op de Bornsche Maten een groot succes. Dat deed hen besluiten om ook dit jaar weer een gratis zomerprogramma voor een breed publiek te presenteren: muziek voor elk wat wils. Zowel klassieke melodieën als moderne muziek, zoals Queen, werden door de amateurs ten gehore gebracht, met assistentie van St. Gregorius uit Hertme. Omdat het concert buiten in de speeltuin plaatsvond, waren de stemmetjes van spelende kinderen zo nu en dan hoorbaar. Maar de liefhebbers stoorden zich daar niet aan. Men genoot volop, want het was droog op deze aangename muzikale zomeravond.

 

Muziek tussen de papiercontainers

De musici van de Bornse Harmonie kwamen op met een van kranten gevouwen steek. Dit verwees naar de papiercontainers naast hun repetitiegebouw. De opbrengst van de papierinzameling is dan ook van onschatbare waarde voor deze vereniging. Een saillant detail: de musici droegen twee verschillende sokken om nog meer creativiteit in het geheel te brengen. Dirigente Michelle Wassink gaf aan dat het lastig was om vergunningen voor optredens rond te krijgen. Zo werd het idee geboren om bij mooi weer een optreden tussen de containers te organiseren. Bij slecht weer kan men uitwijken naar het clubgebouw. “We treden vandaag met zo’n veertig musici op. Zij bespelen koper- en houtinstrumenten.” Achterin het orkest staat het slagwerk. “We laten vandaag zomerse muziek horen; overal klinkt er muziek. Muziek is goed voor Borne!”

 

Tijdens het optreden zoefde af en toe een trein voorbij. De vele jonge leden lieten zich niet van de wijs brengen. Ook deze harmonie kan nog nieuwe jonge en wat oudere leden, zoals klarinetspelers, gebruiken. Het enthousiaste publiek speelde af en toe ritmisch mee door met de vingers te klikken. Een stukje cultuur dat mensen met elkaar verbindt: muziek in West en Oost Borne. (YD/RH)

 

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
HS — 09 jul 2024
Super leuk toch om zo het muziek ter gehore te brengen Ga zo door het was ook nog mooi weer TOP
Ik zeg tot volgend jaar aan de rozenhof

Baken van Borne feestelijk geopend

In wat druilerige omstandigheden werd zaterdagmiddag in de Scholtenshof het Baken van Borne...
19-10-2024

Van houten klompen tot haute couture

De eerste aflevering van de podcast Van Houten Klompen tot Haute Couture is met veel trots...
18-10-2024

Geslaagde generale repetitie ‘Kom uit de kist’

In het Parochiehuis in Delden is de generale repetitie gehouden van de voorstelling ‘Kom...
05-10-2024

Geslaagd debuut Muziekunst'nmakers Festival

Afgelopen zaterdag vond de eerste editie van het Muziekunst'nmakers Festival plaats in het...
28-09-2024

Terug in de tijd met muzikale herinneringen

"Ik weet heus wel dat ik niet Bono ben," zei leadzanger Sam Kramer van coverband...
07-09-2024

Een kunstroute op zondag

Wie op zondagmiddag door het centrum van Borne wandelt of fietst kan een bezoek brengen aan...
07-09-2024