Royal Lebanon feestelijk heropend met nieuwe eigenaren
18-11-2025
UNIEKE SMAAKBELEVING EN VERNIEUWDE UITSTRALING BIJ START VAN EEN NIEUW HOOFDSTUK VOOR ROYAL LEBANON

Royal Lebanon feestelijk heropend met nieuwe eigenaren

Maandagavond is Royal Lebanon in Borne feestelijk heropend. Het Libanese restaurant, dat in september is overgenomen door de nieuwe eigenaren Libar Astefan en Isabella Razko, vierde de start van een nieuw hoofdstuk met vrienden, familie, buren en nieuwsgierige gasten. De ruime tafel vol kleurrijke gerechten, van hummusvarianten tot baba ghanoush en warme mezza, liet al snel zien waar het restaurant voor staat: vers, authentiek en vooral samen genieten.

 

Libanees in Borne: zeldzaam én geliefd

Royal Lebanon was onder de vorige eigenaren al Libanees, en daarmee een unieke plek in Borne. In een dorp waar pizza, shoarma en snacks ruimschoots aanwezig zijn, vormt de Libanese keuken een opvallend en smaakvol alternatief. Het nieuwe team borduurt verder op die basis, maar geeft de menukaart en de presentatie een geheel eigen touch.

 

De nieuwe eigenaren: hard werk, gastvrijheid en doorzetten

Libar en Isabella zijn van Armeense afkomst en geboren in Syrië. Hun Nederlands is niet vloeiend, maar wat ze niet in taal zeggen, straalt door in hun werk: oprechte gastvrijheid, openheid en een enorme drive om iets moois te bouwen in Borne. Ze willen vooral dat gasten ontdekken waar hun keuken voor staat.

 

“We willen dat mensen proeven wat wij maken,” vertelt Libar. “Niet alleen kijken, maar echt ervaren. Het eten is anders, de smaak is anders. Dat moeten mensen leren kennen.”

De afgelopen maanden werkten ze aan een warmere uitstraling: nieuwe stoelen, een andere inrichting, een vernieuwde menukaart en een verfijnde, smaakvollere keuken.

 

Jarenlange horeca-ervaring

Hoewel Libar in Syrië nog in een autogarage werkte, bouwde hij in Nederland een stevige loopbaan op. Inmiddels runt hij al dertien jaar een shoarmazaak in Geesteren. Met Royal Lebanon kiest hij bewust voor een andere richting. “Shoarma en pizza is er genoeg. Maar echt Libanees? Bijna niet. Wij willen iets bijzonders doen.”

 

Opening vol versbereide gerechten en authentieke smaken

Tijdens de opening maandag stond de lange tafel vol met versbereide gerechten uit de Libanese keuken: verschillende soorten hummus, baba ghanoush, muhammara, warme mezza, frisse salades, brood, gegrild vlees en meer. Alles dagvers, zonder concessies.

Een van de gasten was Karni, een goede vriendin van Isabella. Ze kent de Libanese keuken als geen ander: sinds haar jeugd kookt ze zelf veel en experimenteert ze met traditionele recepten. “Je kunt dit niet kant-en-klaar kopen,” vertelt ze. “Alles zie je hier vers gemaakt. Dat proef je meteen. En Libanees eten draait om delen: tientallen kleine gerechtjes die samen een maaltijd vormen.”

 

Vriend George: ‘Kwaliteit, kwaliteit, altijd weer kwaliteit’

George – al acht jaar bevriend met Libar – roemt de gedrevenheid van de nieuwe eigenaar. “Libar is druk, energiek, maar vooral heel gepassioneerd. Hij heeft maar één woord in zijn hoofd: kwaliteit. En dat biedt hij ook. Authentiek eten, goede prijs, en gastvrij personeel dat het iedereen naar de zin wil maken.”

 

Rustig uit eten, ook met grotere groepen

Royal Lebanon wil een plek zijn waar gasten écht rustig kunnen eten. Geen harde muziek, geen waterpijp, geen drukte zoals je in sommige grote steden ziet. “Hier kun je gewoon zitten, praten, met kinderen komen of juist met een groep,” zegt Libar. “We hebben gasten van twee, vier, vijftien, tot dertig personen. Alles kan.”

 

Een nieuwe fase voor een vertrouwd restaurant

De heropening voelt als een nieuwe start, maar met respect voor wat er al was. De Libanese keuken blijft de basis, maar nu met vernieuwde smaken, verfijning en persoonlijkheid. De eerste reacties tijdens de opening waren veelbelovend: warme gastvrijheid, authentieke gerechten en een Libanese smaakbeleving die Borne nog niet kent.

 

Karni vat het treffend samen: “Libanees eten is creatief, vol kruiden en bedoeld om te delen. Ik hoop dat Bornse mensen hier komen proeven. Want één keer Libanees, en je wilt vaker terugkomen.” (KDS)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

‘De geruchten kloppen niet!’

Sinds enkele weken moet Martijn Lucas, eigenaar van woonwinkel Alkoof aan de Stationsstraat,...
03-11-2025

Familiekoopzondag verandert centrum in...

Het wordt weer griezelen geblazen in het centrum van Borne. Op zondag 26 oktober staat de...
17-10-2025

Café De Stroat opent de deuren

Het is laat op de avond als Hans en Simone samen in hun nieuwe café staan. De muren...
01-10-2025

Zeut opent morgen nieuwe winkel

Morgen is het zover: tijdens de koopzondag met het lifestyle-event opent Zeut officieel de...
27-09-2025

Mode, muziek en meer tijdens Lifestyle Event

Komende zondag, 28 september, staat het centrum van Borne opnieuw in het teken van mode. De...
24-09-2025

TopModel Beauty Event bij Marskramer & Top1Toys...

ADVERTORIAL. Ben jij tussen de 5 en 14 jaar en dol op alles wat met beauty, fashion en...
16-09-2025