Het programma voor Koningsdag 2019 in één oogopslag!

 

In het centrum van Borne is op 27 april natuurlijk van alles te beleven. Daarom is het goed om te weten waar je moet zijn om tijdens Koningsdag niets te missen. Want hoe laat begint jouw favoriete activiteit eigenlijk? En waar kun je jouw favoriete sport proberen, of een gratis pannenkoek scoren? Op deze pagina vind je alles over het programma van Koningsdag!

 

KONINGSAVOND (VRIJDAG 26 APRIL)

Dorsetplein

 • 20.00 uur Tweede Bornse Koningsavond. De eerste editie was vorig jaar een grandioos succes, en verdient dus een vervolg! Op het Dorsetplein speelt de Twentse formatie Dokter en de Heer namelijk de sterren van de hemel. Twee piano’s, gitaar, drums en talloze meezingers: dat wordt genieten! Ondertussen kun je natuurlijk een lekker drankje drinken aan de bar, en daarmee de Koningsfeesten gezellig inluiden. Maar als je liever wilt dansen, mag dat natuurlijk ook! Maar ga niet te lang door, want morgen is het weer feest!

 

KONINGSDAG (ZATERDAG 27 APRIL)

Dorsetplein

Ochtendprogramma

 • 09.45 uur Verloting. Kinderen kunnen bij de oranje tent van het Oranjecomité een mooi vlaggetje ophalen, waarmee gezwaaid kan worden tijdens het zingen van het Volkslied. Op de vlag staat een nummer. Daarmee zijn na de officiële opening om 10.00 uur mooie prijzen te winnen op het Dorsetplein. Haal dus allemaal een vlaggetje op!

 

 • 10.00 uur Aubade. Locoburgemeester Herman Mulder en Martin Reesink (voorzitter Oranjecomité) begroeten alle Bornenaren en andere gasten. Opening aubade met herauten en trompettisten van de Bornse Harmonie. Natuurlijk wordt ook het Wilhelmus gespeeld, dus zorg dat je goed bij stem bent!

 

Middagprogramma

 • 13.00 - 18.00 uur Koningsconcert Stedelijk Orkest Borne en Dokter en de Heer. Misschien wel het hoogtepunt van de dag: Stedelijk Orkest Borne en de band Dokter en de Heer zorgen voor een geweldig concert. De titel van het spectaculaire optreden is dit jaar ‘Motown Music’. Dat betekent veel bekende nummers van grote artiesten uit verleden en heden, maar dan prachtig uitgevoerd door orkest en band. Allemaal meezingen dus! Na het concert van het Stedelijk Orkest gaat Dokter en de Heer natuurlijk nog even door. Meezingen mag!

 

Plein voor het gemeentehuis

 • 10.30 - 15.00 uur Springkussenfestival. Voor de eerste keer in de Bornse geschiedenis is er op Koningsdag een heus springkussenfestival. Alle kinderen kunnen zich heerlijk uitleven. Natuurlijk is er rekening gehouden met verschillende leeftijden, en is er aan de veiligheid gedacht: de vrijwilligers van de scouting houden namelijk een oogje in het zeil. Je kunt je dus helemaal uitleven!

 

 • Hele dag Pannenkoeken en suikerspinnen. De Bornse Pannekoekbakkers zijn er weer! Gelukkig maar, want van al dat springen en slenteren over de rommelmarkt krijg je vast trek. Je kunt je ook laten schminken of een glittertatoeage nemen. Kortom: dolle pret!

 

Plein naast Leurink Mode

 • Hele dag Springkussen. Terwijl je ouders staan te genieten van het prachtige Koningsconcert kun jij je lekker uitleven op het springkussen. Maar vergeet zelf ook niet naar de muziek te luisteren. Misschien is er wel een liedje dat je kunt meezingen.

 

Rheineplein en parkeerplaats Lidl

 • Hele dag Sportplein. Bornse sportverenigingen laten zich van hun beste kant zien. Korfbal, kickboksen, tennis en hockey: heb je altijd al eens een nieuwe sport willen proberen? Dit is je kans! En ben je benieuwd welke talenten van de toekomst er allemaal rondlopen in ons dorp? Vandaag kun je ze zien!

 

 • Hele dag Scouting Twickel. Koffie, lekkers en gratis praatje!

 

Parkeerplaats Kulturhus

 • 10.00 - 14.00 uur Brandweer Borne. Water en vuur gaan niet goed samen, maar tijdens Koningsdag zorgt het wel voor veel spektakel en plezier. Heb jij al eens in een echte brandweerwagen gezeten? Of met een brandweerspuit gespoten? De toppers van de Bornse Brandweer helpen je er vandaag graag bij. En ze geven ook nog demonstraties met metershoge vlammen en spelen een hulpverleningsinzet na. Geef ze wel de ruimte, want de brandweer moet kunnen uitrukken als er echt iets aan de hand is. Spannend!

 

Parkeerplaats Albert Heijn

 • Hele dag ‘Rad van avontuur’. Verloting door scouting St. Stephanus Martina.

 

Rommelmarkt

 • Vanaf 06.00 uur Traditionele kleedjesmarkt, slingerend door het dorp. Dus ruim je zolder op en hou een leuk zakcentje over. Of speur naar die ene te gekke aankoop. Voor kinderen en ouderen, maar niet voor handelaren. En hou er rekening mee dat je niet voor 05.00 uur je spullen mag neerzetten! Zo heeft iedereen een eerlijke kans op een plekje, en blijft het centrum van Borne veilig.

 

Verpleeg- en woonzorgcomplex Het Dijkhuis: huldiging gedecoreerden

10.30 uur Inloop genodigden en iedereen die de huldiging wil bijwonen

11.00 uur Opening door herauten

11.05 uur Welkomstwoord door Odette Evers (Oranjecomité Borne) en locoburgemeester Herman Mulder

11.15 uur Concert Bornse Harmonie

11.45 uur Toespraak door Martin Reesink, voorzitter Oranjecomité Borne, speciaal gericht aan de gedecoreerden

11.55 uur Concert Bornse Harmonie

12.15 uur Afsluiting