PROGRAMMA

 

De Koem en parkeerplaats voor Lidl

12.00 - 23.00 uur Kermis

 

Grotestraat Noord en gehele centrum

10.00 - 17.00 uur Braderie

12.00 - 17.00 uur Straatentertainment

 

Rheineplein

12.30 - 16.00 uur Kids Event

 

Bolkshoek bij Albert Heijn

12.00 - 17.00 uur Stormbaan

 

Stationsstraat

09.00 - 17.00 uur Boekenmarkt

 

Dorsetplein - Run Bike Run

15.58 uur start Jeugd

16.00 uur start Individueel

17.00 uur start Teams

 

Dorsetplein

20.00 - 01.00 uur Band Noah

 

Overvol dorpscentrum

Een propvol programma op de zaterdag. Slenteren langs de kraampjes van de braderie, neuzen tussen de boeken op de boekenmarkt of je uitleven op de stormbaan op parkeerplaats De Bolkshoek.

 

Ondertussen kun je zomaar gekke typetjes zoals Rappe Harry, die probeert van alles aan je te verkopen, of de komische goochelaar die je zal laten lachen, gieren en brullen met zijn bekroonde goochelaarsact. Ga maar kijken!

 

Nieuw: mega-stormbaan

 

Parkeerplaats De Bolkshoek (bij Albert Heijn) is zaterdag en zondag de plek voor fonkelnieuwe onderdelen van de Melbuul'ndagen: een stormbaan en de Wilde Bornse Spelen! Bornenaren Kevin Peper en Tom Korf hebben zich gestort op de organisatie van deze nieuwe evenementen, waarmee de organisatie hoopt dit jaar iets meer te kunnen bieden voor de jeugd.

 

Zaterdag staan er vanaf 12.00 uur vier stormbanen van 20 meter elk opgesteld. Met teams van twee personen kan de strijd worden aangegaan en een super rappe tijd op de klokken zien te krijgen. Voor het winnende team ligt een prijs klaar van 100 euro! Natuurlijk is er muziek en wordt het plein gezellig aangekleed, zodat er ook voor de niet-strijdlustigen of uitpuffende deelnemers voldoende vertier is.

 

Deelname

Vooraf inschrijven is niet nodig, aanmelden kan voorafgaand aan de evenementen met een team van 2 personen. Deelname is op eigen risico, hiervoor wordt voorafgaand aan het evenement getekend door de deelnemer. Wel zal er extra EHBO aanwezig zijn en de benodigde vergunningen zijn aanwezig.

 

Kids Event

 

Op zaterdag vindt het Kids Event plaats. Het Kidsplein is dit jaar op het Rheineplein. Je kunt er terecht van 12.30 tot 16.30 uur.

Er zijn weer allerlei leuke workshops bedacht. Je kunt je eigen etui versieren, spiegels pimpen, zandtekeningen en fotolijstjes maken. Bertha, de fotocaravan, staat ook voor jullie klaar om een mooie/gekke foto van jullie te maken. Wanneer jij het fotolijstje hebt versierd, is je foto klaar.

 

Nieuw dit jaar is de workshop Bouwlab Lego. Je kunt hier een tol programmeren via de computer en een wedstrijd tegen elkaar doen. Maar natuurlijk kun je ook gewoon lekker met lego bouwen en je fantasie los laten op je eigen bouwwerk!

 

Dit jaar staan er oudhollandse spelletjes, een luchtkussen en voor de kids met stalen zenuwen staat er ook een echte Rodeostier klaar! Lukt het jou om lang te blijven zitten?

 

Clown Funny is er ook weer de hele middag bij. Ze zal glittertattoo’s zetten en afwisselend is er een ballonnenclown of kun je je laten schminken. De dansmatten van vorig jaar zijn ook weer aanwezig, waarbij je moet proberen de aanwijzingen op een scherm zo goed mogelijk uit te voeren.

 

Een aantal activiteiten is gratis. Voor de workshops kun je een kaartje kopen van drie euro. Hiermee kun je alle workshops doen. Wanneer je dit kaartje weer inlevert, krijg je een geweldige, nu nog super geheime, attentie, mede mogelijk is gemaakt door Bastille. Ook krijg je een muntje waarmee je een ijsje kunt halen bij IJssalon de Harmonie.

 

 

OCON Run Bike Run

 

Op zaterdag 25 augustus wordt voor de 28e keer de Run Bike Run van Borne gehouden. Zeven kilometer hardlopen, 30 kilometer fietsen en tot slot nog eens ca. vijf kilometer hardlopen. Dat is de OCON Run Bike Run Borne, dit jaar al weer voor de 28e keer het sportieve hoogtepunt van de Melbuul’ndagen. Het is in al die jaren uitgegroeid tot een uiterst succesvol en populair zomers evenement, waarbij lopers en fietsers strijden om de podiumplekken maar ook om er een eigen persoonlijke prestatie neer te zetten.

 

De OCON Run Bike Run Borne start zaterdagmiddag 25 augustus om 15.58 uur wanneer de jeugd tot 15 jaar wordt weggeschoten op het Dorsetplein. Om 16.00 uur volgt het startschot voor individuele deelnemers en om 17.00 uur is het de beurt aan de teams. De snelste deelnemers zullen de gehele afstand afleggen in een tijd van rond de 1 uur en twintig minuten! Maar de wedstrijd is zeker ook bedoeld voor sporters die als doel stellen hun tijd van een vorige editie te evenaren of te verbeteren of gewoon het meedoen als uitdaging en prestatie in het vooruitzicht hebben gesteld.

 

Meer informatie: www.rbrborne.nl

 

Coverband Noah

 

De zaterdagavond staat garant voor een avond vol gezelligheid met Coverband Noah.

 

Deze 6-persoons formatie feest als geen ander! De ingrediënten? Een waanzinnige zanger, een oogverblindende zangeres en vier fantastische muzikanten. Zet ze samen op een podium en het dak gaat er gegarandeerd af!

 

NOAH is ongelofelijk veelzijdig en flexibel. Zodra de band het podium opstapt wordt à la minute de repertoirekeuze bepaald en zijn verzoekjes altijd welkom. Van de vogeltjesdans tot Nirvana en alles wat daar tussen zit. NOAH speelt alles!

 

Boekenmarkt

 

De boekhandelaren slaan hun tenten alweer voor de 17e keer op aan de Stationsstraat. Lekker slenteren langs de kramen en neuzen tussen de bijzondere, aparte, unieke boeken! Een vast onderdeel van de Melbuul'ndagen, geliefd bij bezoekers en professionele boekhandelaren uit het hele land.

 

 

Advertenties
(Uw banner hier?)