Marcel Boonk dé Maestro 2017
22-01-2017
BORNSE HARMONIE STUWT ZES FINALISTEN NAAR ONGEKENDE HOOGTEN

Marcel Boonk dé Maestro 2017

Tijdens de Grande Finale zondagmiddag in het volle Kulturhus is Marcel Boonk tot Maestro 2017 gekroond. In de spannende eindstrijd, waarin verder ook Frank Waanders, Nathalie Baartman, Gerrit Rensink, Saskia Vreeman en Jan Lohuis de bok beklommen, bleek de minutieuze juwelier/horloger uiteindelijk het best in staat het orkest van dienst, de Bornse Harmonie, naar zijn hand te zetten. Jan Lohuis eindigde op plek twee.

 

Jury, orkest en publiek unaniem

Beide finalisten namen het in de finale rechtstreeks tegen elkaar op door beiden hetzelfde stuk, MacArthur Park, te dirigeren. Jan Lohuis imponeerde door zijn muzikaliteit, inlevingsvermogen en door de emotie die zijn hele gestalte overbracht op orkest en publiek.

 

Maar de uitstekende dirigeertechniek van Marcel Boonk deed jury, orkest én publiek unaniem beslissen om de sympathieke juwelier tot Maestro 2017 te verkiezen. “Hij heeft het ritme in z’n bloed”, merkte de jury op. Ook in de eerste ronde konden oplettende toeschouwers de juryleden, Jan Geuke, Zr. Josephine en Arthur Kamp tijdens het optreden van Marcel Boonk al zien genieten en zelfs vergeten aantekeningen te maken. Zichtbaar onder de indruk van de dirigeerkunst van de slagwerker van muziekvereniging Apollo in Goor.

 

Voor Marcel Boonk zelf kwam de winst toch echt wel als een verrassing. “Naarmate je verder komt gaan de zenuwen meespelen. Ik heb m’n best gedaan en voel me zeer vereerd! Dank je wel en applaus voor het orkest!”

 

Unieke stijl kandidaten

Complimenten ook aan de andere kandidaten, die allemaal op hun eigen manier het publiek wisten te vermaken. Frank Waanders militair ‘in control’, Gerrit Rensink die met blingbling vest en dito schoenen de hele zaal mee kreeg met zijn Radetzkymars en de bescheiden Saskia Vreeman die heel origineel een echte typemachine liet opdraven voor The Typewriter. Cabaretière Nathalie Baartman tenslotte begon haar dirigeermoment met eigen zang en danste geheel op haar eigen wijze zowat de dirigeerbok af. Grootste gemene deler was zeker het plezier waarmee iedereen op het podium stond of zat, dirigenten én orkestleden.

 

Groot succes

Het programma in het Kulturhus liep hopeloos uit, maar helemaal niemand leek dat iets te deren. Het was een uiterst vermakelijke middag, met veel afwisseling en waar ook nog eens op hoog niveau gemusiceerd werd. Filmbeelden van de repetities en live opnames van de dirigenten werden geprojecteerd achter het orkest. Johan Meijer kletste ongelofelijk leuk het geheel aan elkaar. De dominee was helemaal in zijn element als showmaster.

 

Na afloop van het concert niets dan lof voor de Bornse Harmonie en haar ‘grote inspirator’, dirigent Marcel Bergboer. Maestro 2017 kan de boeken in als een groot succes. (AJ)

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Eric Arkink, Inpajoko — 24 jan 2017
Marcel, van harte gefeliciteerd met je gouden prijs. Logisch gevolg als een slagwerker de hele dag met goud omgaat!
Ceciel Boonk — 22 jan 2017
Wat was het een leuke middag!! Heel mooi georganiseerd!!! Compliment aan de organisatie, alle muzikanten en laten we Marcel Bergboer niet vergeten voor al zijn inspanningen voor alle Maestro's!!! Geweldig!!!!
Herald Lucas — 22 jan 2017
Marcel gefeliciteerd. Komt je precisie en maatgevoel je toch weer van pas 🎼⏱

Maestro 2017


     

     

    Willemien Holterman etst voor Mariakapel

    Sinds 7 maart is er al bijna 11.000 euro bijgeschreven voor de crowdfundactie van de Mariakapel...
    11-04-2024

    Vrolijke serenade voor de 80-jarige Johan

    Het gebeurt niet meer zo vaak dat een muziekkorps nog door de straten trekt. En dat is in Borne...
    05-04-2024

    De drijfveer van beeldhouwster Hetty Steenberg

    ‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
    31-03-2024

    Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

    Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
    18-03-2024

    Het geheim van de kimono

    Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
    09-03-2024

    Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

    In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
    06-03-2024