Word jij ook een steengoed beeld?
30-01-2017
GRATIS WORKSHOP ULTIEME VOORBEREIDING VOOR BORNE OP Z’N BEST

Word jij ook een steengoed beeld?

Al vele jaren vormen zo’n 80 à 90 levende standbeelden dé trekker tijdens Borne op z’n Best. Zondag 9 april aanstaande is het weer zover. De verwachting is dat er ook dán weer ruim 30.000 bezoekers langs alle beelden schuifelen, zich vergapend aan deze bijzondere kunstvorm die door jong en oud en afkomstig uit binnen- en buitenland zal worden geshowd.

 

Ter voorbereiding hierop geeft de organisatie, samen met het World Living Statues Festival in Arnhem, ook nieuwe talenten de kans eens te ondervinden wat het betekent om een levend standbeeld te zijn. Daartoe wordt op zaterdag 4 maart in Borne een wel heel bijzondere workshop georganiseerd onder de verleidelijke titel: ‘Word jij ook een steengoed beeld?’ En voor de échte talenten zal er dan op 9 april een sokkel worden vrijgehouden, zodat ze hun kwaliteiten aan het veelkoppige publiek kunnen demonstreren. Maar ook zij die deze ambitie (nog) niet hebben en gewoon weleens willen ervaren wat er allemaal bij komt kijken, zijn van harte welkom.

 

Wereldkampioenschappen in Arnhem

Bertil Meyer, een van de organisatoren en ook zelf een living statue zegt: ‘Het is alweer enkele jaren geleden dat we in Borne een workshop organiseerden. Daaruit zijn verschillende toppers voortgekomen die nu al jaarlijks tijdens de wereldkampioenschappen in Arnhem excelleren. Ik denk dat er ook nu weer voldoende potentie is die het organiseren van een workshop de moeite waard maakt. Onze meer dan uitstekende samenwerking met de organisatie in Arnhem plaatst Borne in een bijzondere positie en daar plukken we nu met deze workshop de vruchten van.”

 

De workshop staat op de rol voor zaterdag 4 maart aanstaande in het Kulturhus in Borne, precies vijf weken vóór het zogenaamde Open Kampioenschap Noordoost-Nederland voor Living Statues tijdens Borne op z’n Best. De deelnemers hoeven geen ervaring te hebben; zowel volwassenen als kinderen vanaf 8 jaar kunnen meedoen. Deelname aan de workshop, die duurt van 09.30 tot 12.30 uur, is gratis. Er worden kortweg drie belangrijke thema’s behandeld: mimiek, kleding en schmink.

 

Tips and tricks

Afke Westdijk (zelf veelvuldig internationaal kampioene en twee jaar geleden nog wereldkampioene!) zal de deelnemers leren hoe zij zich al snel een écht levend standbeeld kunnen voelen. Afke verklapt de kneepjes van het vak hoe je het beste stil kunt staan, waar je rekening mee moet houden, wat je moet doen met mensen die je proberen aan het lachen te brengen en, omgekeerd, hoe je je publiek aan het lachen kunt krijgen. Daarnaast geeft ze een heleboel tips and tricks hoe je je kleding kunt maken en op kleur kunt krijgen en vertelt ze alles over hoe je je het mooist kunt schminken.

 

Meer informatie en opgeven (let wel: het aantal deelnemers is beperkt) kan via Bertil Meyer, te bereiken via statues@hetbestevanborne.nl of (06) 5571 7319.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Willemien Holterman etst voor Mariakapel

Sinds 7 maart is er al bijna 11.000 euro bijgeschreven voor de crowdfundactie van de Mariakapel...
11-04-2024

Vrolijke serenade voor de 80-jarige Johan

Het gebeurt niet meer zo vaak dat een muziekkorps nog door de straten trekt. En dat is in Borne...
05-04-2024

De drijfveer van beeldhouwster Hetty Steenberg

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
31-03-2024

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024