Hesselink Mode verhuist na bijna 50 jaar
NAAR VOORMALIGE PAND VAN MORSELT

Hesselink Mode verhuist na bijna 50 jaar

Hesselink Mode betrekt met ingang van eind augustus het pand aan de Grotestraat 187-189, waar tot voor kort de mannenafdeling van Morselt Mode was gevestigd. Hesselink gaat er de formule toepassen, die het ook al in haar winkels in Oldenzaal en Haaksbergen hanteert, dus met een dames- én een herenafdeling. De laatste kent het tot nu toe nog niet in Borne. In Oldenzaal beschikt Hesselink Mode ook nog over damesboetiek Josephine.

Bas Hesselink, samen met zus Christel eigenaar van Hesselink Mode, over de aanstaande verhuizing: “We krijgen er straks 100 tot 120 vierkante meter bij en krijgen daar dus meer ruimte. Dat maakt het mogelijk om net als in Oldenzaal en Haaksbergen een bredere en gecombineerde collectie voor dames en heren aan te bieden. Op die manier hopen we ook onze positie in de regio verder te versterken. We komen op een mooie plek in de drukke winkelstraat. Het alternatief was geweest ons huidige pand te verbouwen, maar deze optie is beter.”

'Drie sterke spelers'
Na Leurink Mode en Morselt Mode gaat dus ook Hesselink Mode uitbreiden. “Je bent niet voor niets ondernemer. En Borne is in trek, op modegebied heeft het heel veel te bieden. Samen zijn we drie sterke spelers, die ieder een ander segment van de markt bedienen. We zetten gezamenlijk Borne als modestad nog beter op de kaart”, vindt Bas Hesselink die het personeel maandagochtend op de hoogte bracht van de plannen.

Hesselink Mode is sinds 1970 gevestigd aan de Grotestraat 200, waar Bas en Christel (foto hierboven) in 2003 de modezaak overnamen van hun oom Wim. Hun oma is de grondlegger van het familiebedrijf, dat in 1959 werd opgericht als ‘Dames Hesselink’ en inmiddels door de derde generatie wordt bestierd. Het pand van voorheen Morselt wordt eerst grondig verbouwd. Bas Hesselink: “We gaan het inrichten in de stijl zoals in Haaksbergen. Daar zijn we drie jaar geleden verhuisd van een plek aan de rand van het centrum naar de drukke binnenstad. Dat gaan we nu ook in Borne doen.” (WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Het is feest bij Mooi Parfumerie Lammertink

ADVERTORIAL • Op 1 november vorig jaar nam Francesco Lammertink parfumeriezaak MOOI over en...
16-04-2024

Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
22-03-2024

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
18-02-2024