JC Superstar blijft imponeren
BORNSE IRENE DE BOER-HELLE IN ROL VAN MARIA MAGDALENA

JC Superstar blijft imponeren

Noem de musical Jesus Christ Superstar, dan denk je onwillekeurig aan het Enschedese Vocaal Theater Studio 65. Al vele jaren brengt dit amateur theater- en zanggezelschap fragmenten uit de legendarische rockopera van Andrew Lloyd Webber voor het voetlicht. In de weken vóór Pasen bezoeken ze in de regio en over de grens in Duitsland kerken en kloosters waar het lijden en sterven van Christus imponerend wordt bezongen.

 

Meeslepende zang

Vrijdagavond was het de beurt aan de St. Stephanuskerk in Borne, de tweede voorstelling in een reeks van elf. Met een thuiswedstrijd voor een van de hoofdrolspeelsters, de Bornse Irene de Boer-Helle (midden, bovenste foto). Zij vertolkt de rol van Maria Magdalena en weet op meeslepende wijze haar medespelers en de goed gevulde kerk in haar zang te betrekken. Indringend is haar geluid tijdens het ‘Could we start again please?’. Tussen de bekende nummers door is er ruimte voor korte overwegingen. De muisstille bezoekers horen het ademloos aan, hun blikken ondertussen afdwalend over het sfeervol verlichte priesterkoor.

 

Niets veranderd

Herodus, de pianiste, de fluitiste, Jezus Christus én de engelen met hun snerpende Pie Jesu…. de tijd lijkt een uurtje stil te staan tijdens deze bijzondere uitvoering. En misschien is dat ook wel de kracht. Want eigenlijk is er in al die jaren dat Studio 65 deze musical brengt helemaal niets veranderd. De kleding is nog steeds hetzelfde, de overtuiging waarmee de deelnemers hun talenten etaleren én de muziek, het oogt en klinkt heel vertrouwd.

 

Over twee weken, op Goede Vrijdag, kan alles weer de kast in. Dan staat de laatste uitvoering op de agenda, in de Jacobuskerk in Enschede. En ongetwijfeld zal een volgend jaar en ook nog vele jaren daarna opnieuw alles uit diezelfde kast worden gehaald. Om opnieuw een groot publiek te imponeren, met een verhaal dat al ruim 2000 jaar hetzelfde klinkt en weer opnieuw te zingen ‘Could we start again please?’ (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Willemien Holterman etst voor Mariakapel

Sinds 7 maart is er al bijna 11.000 euro bijgeschreven voor de crowdfundactie van de Mariakapel...
11-04-2024

Vrolijke serenade voor de 80-jarige Johan

Het gebeurt niet meer zo vaak dat een muziekkorps nog door de straten trekt. En dat is in Borne...
05-04-2024

De drijfveer van beeldhouwster Hetty Steenberg

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
31-03-2024

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024