Een wijntje exclusief voor De Steeg
DUITS WIJNHUIS PRODUCEERT BURGUNDER ALLEEN VOOR BORNSE KLANT

Een wijntje exclusief voor De Steeg

Grand Café De Steeg schenkt sinds kort een wit wijntje dat nog nergens anders te koop is. Eigenaar Benno Schwering, zelf gediplomeerd vinoloog, regelde voor zijn etablissement een exclusieve versie van de ‘Weisser Burgunder’. Een pinot blanc uit het nabij Traben Trabach gelegen Kövenig in het wijngebied van de Moezel in Duitsland.

Schwering doet al jaren zaken met Weingut Christoffel, het familiebedrijf met historie van vader Gerd en zoon Mathhias Christ. “Een kleine wijnboer, maar wel eentje die biologische wijn maakt, pure natuur. Gerard maakt altijd het grapje dat bij hun geen anabole steroïden worden gebruikt. De natuur willen ze er in ere laten en op hun manier van wijn maken ben ik eigenlijk wel een beetje verliefd geworden.”

'Lieblicher' gewend
Maar kritisch als hij zelf is, gaf Benno Schwering de Duitse producent al enkele jaren geleden huiswerk mee, toen ze elkaar weer eens ontmoetten. “Ik kreeg van klanten nog wel eens de vraag of de witte wijn niet wat droger kon. Duitsers zijn dat ‘liebliche’ gewend, wat zoeter aangelegd dan wij. Hier wordt veel meer droog gedronken. De Spatläse heb ik daarom al niet eens meer. De wijn was qua stijl altijd al super, maar wat te zoet. Een halfjaar geleden was Matthias hier en hij heeft me toen beloofd ermee aan de slag te gaan. De wijn wordt speciaal voor ons nu wat anders vergist dan ze daar gewend zijn, waardoor die een stuk droger wordt en de suikers meer worden opgegeten. Deze wijn zit langer op het vat, de echte smaakstoffen komen meer in de wijn terecht en die is nog fruitiger van smaak. Ik ben er hartstikke blij mee, hopelijk gaan ook onze gasten daar de waarde van inzien. Eerlijk gezegd denk ik van wel.”

“Dit past bij Benno”, vindt Jeroen Bos van Berghorst & Bos Wijnen uit Hengelo, de inkoper die De Steeg van wijnen voorziet. “Dit wijnhuis is voor hem het ideale jasje dat kennelijk heel goed zit. We werken bewust met kleinere producenten, omdat die in principe flexibeler zijn dan de grote olietankers. En we zijn blij met Benno, een van onze oudste trouwe klanten. Dit is ook de manier hoe we graag met onze klanten omgaan. De producent leert in dit geval ook de klant kennen waardoor een mooie driehoeksverhouding ontstaat. In Duitsland hebben ze nu een tank wijn helemaal alleen voor De Steeg en wij hebben steeds speciaal voor Benno een pallet Burgunder apart staan.”

Benno Schwering haakt in: “In wezen ben ik een vinoloog op papier, maar ik weet wel hoe wijn moet smaken en hoe ik die moet beoordelen. Ik heb een goede neus en een behoorlijke smaak, al zeg ik het zelf. De Burgunder is geworden zoals ik dat graag wilde, met vier gram minder suiker per liter. Maar uiteindelijk moet de gast ‘m natuurlijk wel drinken.” (WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Kiekepan start met de Smaak-Halte

In 1997 startten Rob en Annemieke Oude Wolbers met De Kiekepan. Het bleek een schot in de roos,...
24-09-2020

‘Als nieuw kinderkleding’ aan de Grotestraat

Voor Janneke Heijne breekt een spannende week aan. Komende donderdag opent zij namelijk aan de...
21-09-2020

Najaars- en winterpresentatie in zomerse sferen

Vandaag, op de derde zondag van september, ligt in het centrum van Borne normaliter de loper uit...
20-09-2020

‘Baby Boris’ in het centrum

In het centrum van Borne is een kleine, cartoonachtige, rode variant van de Boris in de...
18-09-2020

Brand Event bij LeurinK tijdens Lifestyle

ADVERTORIAL • Vanaf vandaag tot en met zondag staat Borne weer in het teken van lifestyle....
18-09-2020

Bloeit de prille liefde op in Hertme?

Als het allemaal loopt zoals Daphne Rexwinkel en kok Yannick Moorman van Hertme’s Ambacht...
17-09-2020