‘Meesterlijk’ dineren bij Roast It
17-05-2017
DRIE VAN BESTE DEELNEMERS MASTERCHEF 2014 KOKEN VOOR 62 GASTEN

‘Meesterlijk’ dineren bij Roast It

De 62 gasten die vrijdagavond 12 mei aanschoven voor het MasterChef Kitchen Take Over Diner bij restaurant Roast It werden getrakteerd op gerechten van een drietal ondertussen gerenommeerde koks. Behalve door uitbater David Pauka werden de maaltijden ook bereid door Bart van Berkel en Bojana Snijder. De drie keukentoppers deden in 2014 mee aan de kookwedstrijd MasterChef op NET5 en eindigde respectievelijk als derde, eerste en vierde. In Borne gaven ze nog eens uiting aan de plezierige herinnering die ze aan hun gezamenlijk tv-optreden overhielden én hun kookkunsten.

Het menu van de voor deze gelegenheid gedoopte culinaire avond bestaat uit vier gangen. De bezoekers kunnen als eerste genieten van een voorgerecht met een spiesje van lam, couscous en schuim van tzatziki. Vervolgens komt een tussengerecht op tafel met drie bereidingen van vis: rauwe coquille, gebakken zalm en gekookte amandes. Als hoofdgerecht is gekozen voor een dry-aged entrecote met een saus van bloody mary en poeder van shiitake. Het nagerecht wordt gevormd door een fondant van chocolade met groene thee ganache.

Heleboel gebeurd
“Er is na die finale in 2014 een heleboel gebeurd”, meldt Bart van Berkel tijdens de voorbereidingen eerder op de middag. “Als winnaar werd ik uitgenodigd door veel evenementen en heb ik behoorlijk wat demo’s en workshops gegeven als freelancer. Ook heb ik mijn eigen kookboek ‘Ontdek het geheim van de chef’ samengesteld en leuke dingen gedaan met merken. In opdracht heb ik iemand geholpen met het opzetten van een lunchroom annex espressobar in Haarlem en in augustus hoop ik zelf in Breda een restaurant te openen.”

Het leven van de Brabantse hobbykok nam door zijn zege in MasterChef een grote wending. “Daarvoor handelde ik in kopieersystemen voor de grafische sector. Koken deed ik inderdaad puur vanuit mijn hobby, maar ik merkte steeds meer dat het veel leuker was dan bezig zijn in de ICT.”

Grote hompen vlees
“We zien elkaar niet zo vaak”, zegt hij over zijn voormalige concurrenten, “omdat de afstand groot is. Maar als we elkaar zoals nu tegenkomen, is het net of we samen op school hebben gezeten. Je maakt een bijzondere periode in je leven mee, waarin je verandert. Ik denk dat wat we delen onze leergierigheid is, omdat we het alle drie leuk vinden. Ik weet nog goed dat David begon met grote hompen vlees en eindigde met verfijnde gerechtjes. We moesten alles leren, van de termen tot en met de technieken.”

“Ik vind het te gek wat hij doet en ben trots op hem”, zegt David Pauka op zijn beurt over Bart van Berkel. "En het is hartstikke leuk dat we nog steeds contact hebben en zo met elkaar omgaan. Dat komt omdat je een ervaring met elkaar hebt die je met niemand anders dan met de andere deelnemers kunt delen.” (WP)

Foto's © Willem Pfeiffer (geheel boven) en Anne Unverzagt.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Winkeliers samen de feestmaand in

Ondanks alle beperkingen zitten de Bornse centrumwinkeliers niet bij de pakken neer. Sterker, in...
17-11-2020

‘Geen vuurwerk. Heel onwerkelijk!’

Voor Eurosport komt het vuurwerkverbod hard aan. “Het was tot nu toe toch al een...
14-11-2020

Nieuwe bistrobox bij Plus Huls van den Nieuwboer

ADVERTORIAL • Sinds vorige week donderdag, is het thuis bereiden van een overheerlijke...
05-11-2020

Borne voert Dorpsdaalder in

Vanaf 1 december kan er bij een groot aantal winkeliers en horecabedrijven in Borne worden...
02-11-2020

Bornse voordeeltjes op BorneBoeit

Tot en met het einde van dit jaar vind je op BorneBoeit de ‘Bornse voordeeltjes’;...
02-11-2020

Koopzondag gaat niet door

Ondernemers en gemeente hebben gezamenlijk besloten dat de Halloween koopzondag dit weekend niet...
22-10-2020