‘Meesterlijk’ dineren bij Roast It
17-05-2017
DRIE VAN BESTE DEELNEMERS MASTERCHEF 2014 KOKEN VOOR 62 GASTEN

‘Meesterlijk’ dineren bij Roast It

De 62 gasten die vrijdagavond 12 mei aanschoven voor het MasterChef Kitchen Take Over Diner bij restaurant Roast It werden getrakteerd op gerechten van een drietal ondertussen gerenommeerde koks. Behalve door uitbater David Pauka werden de maaltijden ook bereid door Bart van Berkel en Bojana Snijder. De drie keukentoppers deden in 2014 mee aan de kookwedstrijd MasterChef op NET5 en eindigde respectievelijk als derde, eerste en vierde. In Borne gaven ze nog eens uiting aan de plezierige herinnering die ze aan hun gezamenlijk tv-optreden overhielden én hun kookkunsten.

Het menu van de voor deze gelegenheid gedoopte culinaire avond bestaat uit vier gangen. De bezoekers kunnen als eerste genieten van een voorgerecht met een spiesje van lam, couscous en schuim van tzatziki. Vervolgens komt een tussengerecht op tafel met drie bereidingen van vis: rauwe coquille, gebakken zalm en gekookte amandes. Als hoofdgerecht is gekozen voor een dry-aged entrecote met een saus van bloody mary en poeder van shiitake. Het nagerecht wordt gevormd door een fondant van chocolade met groene thee ganache.

Heleboel gebeurd
“Er is na die finale in 2014 een heleboel gebeurd”, meldt Bart van Berkel tijdens de voorbereidingen eerder op de middag. “Als winnaar werd ik uitgenodigd door veel evenementen en heb ik behoorlijk wat demo’s en workshops gegeven als freelancer. Ook heb ik mijn eigen kookboek ‘Ontdek het geheim van de chef’ samengesteld en leuke dingen gedaan met merken. In opdracht heb ik iemand geholpen met het opzetten van een lunchroom annex espressobar in Haarlem en in augustus hoop ik zelf in Breda een restaurant te openen.”

Het leven van de Brabantse hobbykok nam door zijn zege in MasterChef een grote wending. “Daarvoor handelde ik in kopieersystemen voor de grafische sector. Koken deed ik inderdaad puur vanuit mijn hobby, maar ik merkte steeds meer dat het veel leuker was dan bezig zijn in de ICT.”

Grote hompen vlees
“We zien elkaar niet zo vaak”, zegt hij over zijn voormalige concurrenten, “omdat de afstand groot is. Maar als we elkaar zoals nu tegenkomen, is het net of we samen op school hebben gezeten. Je maakt een bijzondere periode in je leven mee, waarin je verandert. Ik denk dat wat we delen onze leergierigheid is, omdat we het alle drie leuk vinden. Ik weet nog goed dat David begon met grote hompen vlees en eindigde met verfijnde gerechtjes. We moesten alles leren, van de termen tot en met de technieken.”

“Ik vind het te gek wat hij doet en ben trots op hem”, zegt David Pauka op zijn beurt over Bart van Berkel. "En het is hartstikke leuk dat we nog steeds contact hebben en zo met elkaar omgaan. Dat komt omdat je een ervaring met elkaar hebt die je met niemand anders dan met de andere deelnemers kunt delen.” (WP)

Foto's © Willem Pfeiffer (geheel boven) en Anne Unverzagt.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Limburgia Borne Winkelier van het jaar?

In een door Reclamefolder.nl opgezette verkiezing ‘Winkelier van het jaar’ is...
09-07-2019

‘Een brasserie zoals ‘ie hoort te zijn’

Een week geleden werden de handtekeningen gezet en vanaf dat moment zijn Willem en Kitty Dankers...
08-07-2019

Beste Nettorama staat in Borne

Vrijdagmorgen kwam Harry Sulmann, algemeen directeur van Nettorama, naar het filiaal in Borne om...
05-07-2019

Variatie aan ideeën voor het centrum

Van de Provincie mocht Borne een tiental centrumvouchers, ter waarde van 2.500 euro elk,...
01-07-2019

RW4you start aan de Nijstad

Het gaat goed met de verhuur van panden aan de Nijstad. Ook nummer 21 mag een nieuwe huurder...
24-06-2019

Eerste Bornse Speciaalbierfestival

Tijdens de nieuwe Special Cars Sunday koopzondag op 23 juni vindt op het Rheineplein het...
15-06-2019