Dorset opnieuw in Top100 van Lekker
WILLEM DANKERS: ‘MOOIE WAARDERING, SUPER LEUK’

Dorset opnieuw in Top100 van Lekker

Restaurant Dorset heeft opnieuw een plekje verworven in de Top100 van Lekker, de in vakkringen gerespecteerde culinaire jaargids van uitgeverij Misset. Dorset prijkt op plaats negentig op de lijst van Nederlands beste restaurants en dat is een positie waar chef-kok en eigenaar Willen Dankers uitermate tevreden mee kan zijn.

“Als je ziet hoeveel horecabedrijven er zijn en je staat gewoon bij de eerste honderd, dan is dat toch een dingetje. In onze wereld is dat wel belangrijk. Het is super leuk, geweldig. Al is het misschien ook best relatief. Ik zou namelijk eerlijk gezegd niet weten wat het verschil is tussen de zestigste en tachtigste plaats. Iemand komt je onaangekondigd controleren en vindt ergens iets van. Zelf vinden we onze wijnen bijvoorbeeld geweldig, maar soms komt er iemand die ‘m liever wat lichter of juist wat zwaarder wil. Dat is heel persoonlijk.”

Veel tijd, liefde en energie
Maar een mooie erkenning blijft het, vindt Willem Dankers. “We stoppen er veel tijd, liefde en energie in en het is superfijn als dat gewaardeerd wordt. We doen alles om goed te zijn, investeren in mensen en spullen, zodat we niet blijven staan.”

In Twente moet Dorset, vorig jaar één plekje hoger ingedeeld, alleen ’t Lansink in Hengelo voor zich dulden. Dat staat net als een jaar eerder 65ste in de Top100 van Lekker van 2018. De Swarte Ruyter is op de 92ste positie (was 91) de derde vertegenwoordiger uit deze regio bij de beste honderd.

Dorset is overigens ook een van de genonimeerden voor de titel van Bornse Onderneming van het Jaar. Willem Dankers lachend: "De nominaties en prijzen vliegen ons om de oren." (WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Lex Nijhuis voorzitter BBO — 25 nov 2017
Weer in de top100.... maar da’s LEKKER!
Ellen Bijsterbosch — 30 okt 2017
Dorset: top gedaan. En wat zo leuk is; sinds de verbouwing kunnen we in jullie keuken kijken. Ziet er altijd goed uit en dat blijkt dus ook wel. Gefeliciteerd

Het visje komt niet terug in Zenderen

Vishandel Toren zal met de viskraam definitief niet terugkeren naar Zenderen, ondanks een...
09-04-2021

Dorset gaat loten voor geluksmoment

De restaurants zijn nog steeds gesloten en de meeste horecaondernemers storten zich daarom...
08-04-2021

Sport & Fashion Outlet aan de Grotestraat

In het al enige tijd leegstaande winkelpand van Sportpaviljoen Borne aan de Grotestraat branden...
02-04-2021

Zuivelhoeve ’s lands beste foodspecialist?

In 2018 werd de Zuivelhoeve Borne al uitgeroepen tot beste foodspecialistenwinkel van ons land;...
01-04-2021

Groene Michelinster voor Het Seminar

Het is dit jaar voor het eerst dat Michelin groene Michelinsterren toekent aan restaurants die...
29-03-2021

Woensdag zet Erica de bloemen weer buiten

Het is komende woensdag precies drie maanden geleden dat voor Marco en Chantal van Buuren het...
13-03-2021