Het Seminar in andere handen
23-11-2017
WILLEM EN LEONIQUE BOKHOVE NIEUWE EIGENAREN RESTAURANT EN THEEHUIS

Het Seminar in andere handen

Restaurant Het Seminar en theehuis De Karmeliet in Zenderen gaan per 1 januari over in andere handen. Beide horecabedrijven krijgen Willem en Leonique Bokhove als nieuwe eigenaren. De huidige uitbaters Said Maher en Jelle Wagenaar blijven wel verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken bij Het Seminar en De Karmeliet.

“Eén keer in de zoveel tijd komt er een kans voorbij en die moet je dan pakken”, verklaart Jelle Wagenaar (rechts). De chef-kok startte ruim vijftien jaar geleden samen met Said Maher met Het Seminar, dat zich al snel opwerkte tot een van de toonaangevende restaurants in de regio. “We zijn niet failliet en hebben ook geen ruzie”, lacht Wagenaar. “Het was dus geen moeten. Er zijn twee redenen om onze bedrijven te verkopen. Horeca is niet het fysiek meest gemakkelijke vak en als je zoals ik 55 bent, ga je anders over bepaalde zaken nadenken. “Maar zeker zo belangrijk in dit verhaal is dat we zo’n unieke partij op onze weg hebben gevonden, dat we heel goed moesten nadenken waarom we dit wel of niet zouden moeten willen.”

Geheel zelfvoorzienend
Sinds hij zijn zeer succesvolle onderneming De Vrije Energie Producent (DVEP) enkele maanden geleden van de hand deed, richt Bornenaar Willem Bokhove zich samen met zijn vrouw Leonique vooral op hun nieuwe avontuur in de horeca.

Dat doet hij vanuit Bentelo, waar hij de beschikking heeft over een complex, waar dieren in ruime territoria rondscharrelen en planten, struiken en bomen groeien met maar één doel: geheel zelfvoorzienend worden als het om eten en drinken gaat.

Hij project heeft als werktitel ‘Het Andere Leven’ en onder meer het restaurant De Heerlijke Huiskamer maakt er deel van uit. “Eigen beesten, eigen producten, wijn, bier en al dat soort dingen, daar willen we naar toe”, aldus de gedreven ondernemer. “Om ons doel te realiseren hebben we vakmensen nodig en Jelle en Said zijn dat. We proberen overal een nieuw gezicht aan te geven en willen onze eigen talenten opleiden. Daar willen we ook in investeren.”

“We gaan overal kijken welke upsites en synergie-effecten we kunnen realiseren. Heel belangrijk is dat alles ambachtelijk moet zijn, dat we alle dingen zelf maken en eigen producten neerzetten. En dat op een heel actieve en toonaangevende manier.”

Een eerste stap
De aankoop van Het Seminar en De Karmeliet is volgens Wllem Bokhove (rechts) slechts een eerste stap. “Er zullen er meer volgen. Het Seminar is voor ons ideaal omdat het een mooi authentiek gebouw is dat boven nog een ruimte heeft waar we heel zinnige dingen mee kunnen doen. De Karmeliet heeft een openbare kloostertuin in de natuur, waar we wat kunnen met bijen en boomgaarden. Daar zitten nog behoorlijk wat groeimogelijkheden. Die zien we er ook vooral in. In de regio zoeken we meer van dat soort gelegenheden. Maar bijvoorbeeld ook een boer die nog een echte liefhebber is. Maar het kan ook een zorgboerderij zijn. Het moeten wel mensen zijn die bij ons passen. Zo proberen we het uit te breiden.”

Het Seminar en De Karmeliet behouden hun eigen naam, maar vallen straks onder de holding, waaronder ook Het Andere Leven en De Heerlijke Huiskamer ressorteren. “We moeten nog een overkoepelende naam voor ons project verzinnen”, zegt Bokhove. “Straks levert een centrale bakker aan de totale organisatie en doen we gezamenlijk inkopen. Er zal behalve in de productenrange nog een aantal horecabedrijven bij komen, maar alles zal een attractie hebben.”

Jelle Wagenaar is razend enthousiast over de planen voor de toekomst. “Omdat de visie zo mooi compleet is. Eigen vee, een eigen moestuin, een rokerij en bakkerij. Dat spreekt ons enorm aan. Als vakman wil je het liefst alles zelf doen. Wat is er mooier dan zelf kunnen bepalen wat je je gasten voorzet, in plaats van dat je leverancier uitmaakt welke spullen je opdient. Juist in deze tijd is het fantastisch om heel eerlijke producten te kunnen verkopen, omdat mensen zich daar ook steeds bewuster van worden. Hier kunnen we ons helemaal in vinden. Het is geweldig dat we meer mensen enthousiast mogen maken om voor de horeca te kiezen en duidelijk kunnen maken dat niet alles in dit vak kommer en kwel is.”

Allemaal even nuchter
Aan de uitgangspunten van Het Seminar en De Karmeliet (rechts) zal volgens Jelle Wagenaar niet zo gek veel veranderen. “Onze wens is dat wat we neergezet hebben in dik vijftien jaar gecontinueerd wordt. Het wordt allemaal hooguit iets breder dan we gewend zijn. De dingen die we doen, doen we of we doen ze niet. We zijn er heel blij mee dat Willem en Leonique op ons pad zijn gekomen. We zijn allemaal even nuchter en staan met beide benen op de grond. Dit spreekt ons enorm aan. Willem heeft ook heel duidelijk aangegeven dat hij geen horecaman is en ons nodig heeft om hem op de juiste momenten te kunnen motiveren en af te remmen. Wij worden een soort coach voor hem.”

Willem Bokhove is blij met de samenwerking met Said Maher en Jelle Wagenaar. “We hebben een prima klik. Ik denk dat dit een heel goede basis is voor het succes, dat ik verwacht dat dit concept gaat worden.” (WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Wim Geul — 24 nov 2017
Top! Jelle, Saïd, Willem en Leonique heel veel succes met jullie mooie plannen!
Lex Nijhui voorzitter BBO — 25 nov 2017
Ik sluit mij graag aan bij de reactie van Wim Geul: heel veel succes en uiteraard ook voor de nieuwe uitdagingen voor alle vier ondernemers met de nieuwe toekomst!

Vertrouwde dierenwinkel, andere naam

ADVERTORIAL. Begin dit jaar nam Rianne Ruepert formeel Jumper Borne over van Patrick...
17-07-2024

Takko Fashion feestelijk geopend

In de Bakkerssteeg is sinds woensdag maar liefst meer dan 500 m2 winkelleegstand in...
10-07-2024

Terras Hertmes Ambacht opnieuw publiekslieveling

Voor het tweede jaar op rij heeft Hertme’s Ambacht de publieksprijs gewonnen in de door...
02-07-2024

Verdi en Tsjaikovski klinken op Dorsetplein

Onder het motto ‘Reis door de tijd’ nemen de Bornse winkeliers je acht zaterdagen...
01-06-2024

Takko Fashion opent vestiging in Borne

Er wordt op dit moment hard gewerkt in drie leegstaande winkelpanden aan de Bakkersteeg en...
28-05-2024

Woonwinkel Nyhus opent in de Nijstad

Volgende week zaterdag,1 juni, opent de Bornse Mascha Nijhuis haar fonkelnieuwe woonwinkel in de...
21-05-2024