Dorset gastheer Alliance Gastronomique
28-11-2017
GESLAAGD EINDEJAARSGALA CULINAIRE TOP VAN NEDERLAND IN BORNE

Dorset gastheer Alliance Gastronomique

Restaurant Dorset was maandag gastheer van het traditionele eindejaarsfeest van de
leden van de Alliance Gastronomique. Het betekende dat Willem en Kitty Dankers circa zestig collega’s in hun restaurant mochten verwelkomen. Daarbij de culinaire top van Nederland. Onder anderen Jonnie en Therese de Boer van de Librije (drie sterren), Petro Kools en Margot Reuten van Da Vinci (tweesterren), Dick en Anne-Laure Middelweerd van de Treeswijkhoeve (tweesterren) en Emmy Stoel en Jan Kool van Okura (twee sterren) schoven aan in Dorset.

Exclusief gezelschap
De Alliance Gastronomique bestaat dit jaar vijftig jaar en is het oudste culinaire genootschap in Europa. Het lidmaatschap van dit exclusieve gezelschap wordt algemeen gezien als een garantie voor een bijzondere gastronomische ervaring. Dat blijkt ook uit de toprestaurants die deel uitmaken van de Alliance. De topchefs ontmoeten elkaar meerdere keren per jaar om te vergaderen en de culinaire stand van het land door te nemen en ervaringen uit te wisselen. Het eindejaarsfeest is een bijzondere meerdaagse en feestelijke ontmoeting.
 

Willem Dankers: “Voor Dorset is het vanzelfsprekend een eer dat wij dit jaar als gastheer van deze conferentie mogen optreden.” Samen met zijn team stelde hij een uitbundig programma samen, dat zondag van start ging met een Get together party. Het programma van maandag begon met de algemene ledenvergadering in een tent op de vooraf geheim gehouden locatie in het Lutterzand (hierboven). Van zondag op maandag overnachtte het gezelschap bij Landgoedhotel De Wilmersberg in De Lutte.


Lat hoog gelegd
Aansluitend volgde een culturele en culinaire tournee door Twente, waarbij onder andere in Ootmarsum drie ateliers werden bezocht. De borrel, het diner en aansluitende eindfeest vonden plaats bij Dorset met onder andere ‘zeebaars uit de vissenkom’. Willem Dankers keek er met een goed gevoel op terug: “Het was uiteraard een uitdaging om voor dit gezelschap te koken. We hebben de lat van de verwachtingen hoog gelegd, die toppers komen immers wel allemaal bij jou in de tent . En de meeste komen ook niet uit de buurt en kennen je restaurant niet echt.”

Dankers zegt er trots op te zijn dat het 48 uur omvattende tijdschema slechts een kwartiertje vertraging opliep. “En wat ik ook heel gaaf vond was, dat niemand nog afscheid wilde nemen van het moment, omdat het moment zo leuk was. De waardering voor ons team was heel groot. We hebben ook heel wat uit de kast gehaald. Voor de feestavond hadden we onder anderen De Zusjes, een saxofonist en een dj uitgenodigd en samen met Kitty heb ik nog een act gedaan (zie bovenste foto). Het kan altijd beter, maar het was meer dan geslaagd.” (WP)

Op de foto onder vanaf links Harald Hovenkamp van Kaatje bij de Sluis, Kitty en Willem Dankers, Meriam Wollerich van Restaurant Wollerich en Emmy Stoel van Hotel Okura.

Foto's © Marieke Dijkhof/De Fotografe

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Winkeliers samen de feestmaand in

Ondanks alle beperkingen zitten de Bornse centrumwinkeliers niet bij de pakken neer. Sterker, in...
17-11-2020

‘Geen vuurwerk. Heel onwerkelijk!’

Voor Eurosport komt het vuurwerkverbod hard aan. “Het was tot nu toe toch al een...
14-11-2020

Nieuwe bistrobox bij Plus Huls van den Nieuwboer

ADVERTORIAL • Sinds vorige week donderdag, is het thuis bereiden van een overheerlijke...
05-11-2020

Borne voert Dorpsdaalder in

Vanaf 1 december kan er bij een groot aantal winkeliers en horecabedrijven in Borne worden...
02-11-2020

Bornse voordeeltjes op BorneBoeit

Tot en met het einde van dit jaar vind je op BorneBoeit de ‘Bornse voordeeltjes’;...
02-11-2020

Koopzondag gaat niet door

Ondernemers en gemeente hebben gezamenlijk besloten dat de Halloween koopzondag dit weekend niet...
22-10-2020