Dorset gastheer Alliance Gastronomique
28-11-2017
GESLAAGD EINDEJAARSGALA CULINAIRE TOP VAN NEDERLAND IN BORNE

Dorset gastheer Alliance Gastronomique

Restaurant Dorset was maandag gastheer van het traditionele eindejaarsfeest van de
leden van de Alliance Gastronomique. Het betekende dat Willem en Kitty Dankers circa zestig collega’s in hun restaurant mochten verwelkomen. Daarbij de culinaire top van Nederland. Onder anderen Jonnie en Therese de Boer van de Librije (drie sterren), Petro Kools en Margot Reuten van Da Vinci (tweesterren), Dick en Anne-Laure Middelweerd van de Treeswijkhoeve (tweesterren) en Emmy Stoel en Jan Kool van Okura (twee sterren) schoven aan in Dorset.

Exclusief gezelschap
De Alliance Gastronomique bestaat dit jaar vijftig jaar en is het oudste culinaire genootschap in Europa. Het lidmaatschap van dit exclusieve gezelschap wordt algemeen gezien als een garantie voor een bijzondere gastronomische ervaring. Dat blijkt ook uit de toprestaurants die deel uitmaken van de Alliance. De topchefs ontmoeten elkaar meerdere keren per jaar om te vergaderen en de culinaire stand van het land door te nemen en ervaringen uit te wisselen. Het eindejaarsfeest is een bijzondere meerdaagse en feestelijke ontmoeting.
 

Willem Dankers: “Voor Dorset is het vanzelfsprekend een eer dat wij dit jaar als gastheer van deze conferentie mogen optreden.” Samen met zijn team stelde hij een uitbundig programma samen, dat zondag van start ging met een Get together party. Het programma van maandag begon met de algemene ledenvergadering in een tent op de vooraf geheim gehouden locatie in het Lutterzand (hierboven). Van zondag op maandag overnachtte het gezelschap bij Landgoedhotel De Wilmersberg in De Lutte.


Lat hoog gelegd
Aansluitend volgde een culturele en culinaire tournee door Twente, waarbij onder andere in Ootmarsum drie ateliers werden bezocht. De borrel, het diner en aansluitende eindfeest vonden plaats bij Dorset met onder andere ‘zeebaars uit de vissenkom’. Willem Dankers keek er met een goed gevoel op terug: “Het was uiteraard een uitdaging om voor dit gezelschap te koken. We hebben de lat van de verwachtingen hoog gelegd, die toppers komen immers wel allemaal bij jou in de tent . En de meeste komen ook niet uit de buurt en kennen je restaurant niet echt.”

Dankers zegt er trots op te zijn dat het 48 uur omvattende tijdschema slechts een kwartiertje vertraging opliep. “En wat ik ook heel gaaf vond was, dat niemand nog afscheid wilde nemen van het moment, omdat het moment zo leuk was. De waardering voor ons team was heel groot. We hebben ook heel wat uit de kast gehaald. Voor de feestavond hadden we onder anderen De Zusjes, een saxofonist en een dj uitgenodigd en samen met Kitty heb ik nog een act gedaan (zie bovenste foto). Het kan altijd beter, maar het was meer dan geslaagd.” (WP)

Op de foto onder vanaf links Harald Hovenkamp van Kaatje bij de Sluis, Kitty en Willem Dankers, Meriam Wollerich van Restaurant Wollerich en Emmy Stoel van Hotel Okura.

Foto's © Marieke Dijkhof/De Fotografe

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Het is feest bij Mooi Parfumerie Lammertink

ADVERTORIAL • Op 1 november vorig jaar nam Francesco Lammertink parfumeriezaak MOOI over en...
16-04-2024

Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
22-03-2024

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
18-02-2024