Kerstpakket naar eigen smaak
BONNEN IN PLAATS VAN PAKKET, EEN GOED IDEE

Kerstpakket naar eigen smaak

Een kerstpakket krijgen is leuk, daar spreekt waardering van de werkgever uit. Maar een kerstpakket zelf samenstellen is een beter idee. Jan en Sandra van Vertwenz hebben samen met Laura Reymer van het Kulturhus het plan opgevat om het in 2017 eens anders te doen. Het idee bestaat uit een bonnensysteem dat bij aangezochte winkels middels een soort kerstmarkt, ingeleverd kan worden.

 

TriviumMeulenbeltZorg Dijkhuis was onmiddellijk enthousiast, net als het bestuur van het Kulturhus. Jan en Sandra gingen op pad om de deelnemende ondernemers te informeren en verreweg iedere ondernemer was meteen enthousiast. Het zijn voornamelijk ondernemers van de plaatselijke middenstand zoals Bibelot, Moooi, Boonk juwelier, de Zuivelhoeve, Zeut chocola, Reinerink bloemen, Caatjes Lekkernijen en Vertwenz zelf. Nog meer ondernemers sloten zich aan. Voor de zomervakantie zijn de vergaderingen begonnen. Opgeteld komen zeker 850 werknemers en vrijwilligers bonnen inwisselen. Tot 20.00 uur vanavond is de markt in het Kulturhus open. Voor de eigenaren van Vertwenz was deze manifestatie een mooi leermoment, zegt Sandra.

 

Iedere werknemer en vrijwilliger van zowel Het Dijkhuis als het Kulturhus werden door een brief op de hoogte gesteld. TriviumMeulenbeltZorg heeft naast Het Dijkhuis meer vestigingen en ook in die vestigingen is deze bonnenactie uitgevoerd. De medewerkers en vrijwilligers kunnen op andere kerstmarkten terecht. Vanaf 15.00 uur kunnen de uitnodigingskaarten ingewisseld worden voor de bonnen.

 

Voordelen van dit systeem

Het grote voordeel is natuurlijk dat iedereen zelf een pakketje kan samenstellen naar eigen smaak. De 16 deelnemende ondernemers hebben van alles in huis om zowel een bon van twee euro in te wisselen tot een ondernemer die voor een fles whisky 30 euro vraagt. De meeste ondernemers bieden ook wel kleine hapjes van hun producten aan. Een mooie gelegenheid om eens iets anders te proeven.

 

Bij Het Dijkhuis is het vanaf 15.00 uur een druk komen en gaan. De kaarten worden gescand, de bonnen uitgedeeld plus een tasje om de aankopen in te doen. Buiten wordt Glühwein en koffie geschonken plus een broodje shoarma of braadworst aangeboden. Een midwinterhoornblazer laat zijn melancholieke klanken horen.

 

Via een verlicht pad gaat men dan naar het Kulturhus. In de grote zaal is het, zeker tussen 15.00 en 16.00 uur een drukte van belang. Maar de kramen liggen vol en omdat het allemaal plaatselijke ondernemers zijn, hoeft niemand bang te zijn dat men misgrijpt. Aanvoer is snel geregeld.

 

De winkeliers vertellen

“Voor ons is het ook een mooie manier om onze zaak te promoten. Het is een geweldig idee en ik wil graag meedoen. Mensen kopen graag en ik heb al aardig wat verkocht. Ik was meteen enthousiast toen het idee gepresenteerd werd.”

 

Een enkele ondernemer liep al wel langer met het idee rond, maar het kwam er niet zo van. “Fijn dus dat Jan en Sandra met dit idee kwamen. Ik heb de hele winkel meegenomen, allemaal lekkere kerstartikelen. “

 

Tess van Eat and Wine presenteert haar zaak hier ook: “Leuk idee en voor mij fijn dat ik als beginnend ondernemer ook mijn zaak kan presenteren. Het gaat goed. Nu heb ik een bar in de zaak en mensen komen geregeld een drankje drinken en een broodje eten. Fijn dat ze mij vroegen om mee te doen. Het is heel gezellig nu.”

 

Werknemers en vrijwilligers

Mevrouw Slagers: “Wat goed dat we zelf ons kerstpakket uit kunnen kiezen. Ik heb wijn gekocht en een kerststol. Ook pasta en chocoladeplus een douchegeurtje voor mijn man. Ik kreeg een leuk bedrag, 40 euro. Ik ga er lekker van genieten.”

 

Jan Timmers loopt ook met een volle tas weg: ”Ik heb wijn, chocolade, jam, koekjes met spijs gekocht. En dat alles ook voor 40 euro. Ik ben vroeg gekomen en het is nu erg druk, je kunt over de hoofden lopen. Erg is dat niet. Het is voor het eerst en misschien wordt het in het komende jaar wat anders opgezet. Ik vind het wel erg gezellig.”

 

Iedereen aan wie gevraagd is wat ze van deze actie vonden, is enthousiast: “Leuk idee, fijn dat we zelf iets uit kunnen kiezen en fijn dat we tot het einde van het jaar de bonnen en munten in kunnen wisselen.”

 

Overijssels Senioren Orkest

Terwijl in het Kleine Atrium de bonnen worden uitgedeeld, speelt in het Grote Atrium het Overijssels Senioren Orkest. Ook hier is een volle zaal die aandachtig luistert naar het gebodene. Uiteraard hoort er in de pauze een hapje en een drankje bij. Heel zachtjes klinken de kerstliederen door naar het Kleine Atrium. Het wordt er alleen maar sfeervoller op. (AM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Anoniem — 18 dec 2017
Ik mis 't Snuffelhoes. Jammer Vertwenz.. Volgend jaar beter Chantal!

Kerstpakketten nieuwe stijl


  Hans de Boer stopt en wil genieten

  In 1990 opende Rijssenaar Hans de Boer zijn herenmodewinkel aan de Bakkerssteeg. “Het...
  19-09-2019

  Okay Fashion & Jeans opent in Borne

  ADVERTORIAL • Borne is binnenkort een kledingwinkel voor mannen en vrouwen rijker! Okay...
  17-09-2019

  Magnifique tijdelijk terug in Borne

  Tja, het kan raar lopen”, zegt Mieke Hofstede als ze donderdagmiddag net haar eerste klant...
  23-08-2019

  RW4you heeft de deuren open

  Aan de Nijstad heeft Wendy Schlatkamp de deuren geopend van haar RW4you, een winkel in trendy...
  21-08-2019

  Bliss opent na de Melbuul’ndagen

  Na anderhalve maand keihard werken is het bijna zover: volgende week woensdag opent het nieuwe...
  21-08-2019

  Jonge ondernemer op de markt

  Met zijn 18 jaar zou hij wel eens de jongste markthandelaar in Twente kunnen zijn. “Ik...
  21-08-2019