Oale Bakkershoes in Hertme gesloten
ROB WEINREDER VERTREKT NA BIJNA DERTIEN JAAR ALS UITBATER

Oale Bakkershoes in Hertme gesloten

't Oale Bakkershoes in Hertme is sinds donderdag gesloten. Rob Weinreder verlaat het horeca-etablissement als uitbater na bijna dertien jaar officieel per 1 januari, maar ontruimt de zaak nog deze week. Verhuurder John Pisano is in onderhandeling met enkele kandidaten, die de activiteiten onder een andere naam willen voortzetten.

Rob Weinreder (rechts op archieffoto) zegt met een mengeling van verdriet en trots afscheid te nemen van ’t Oale Bakkershoes, dat vanaf woensdag is gesloten. In maart 2005 begon hij er, samen met zijn toenmalige echtgenote. “Met een heel klein kredietje”, kijkt hij terug. “We hadden allebei toen nog een vaste baan, maar we zijn erin geslaagd er een druk bezocht restaurant van te maken. We beleefden in 2008 ons topjaar. Maar in 2009 begon de recessie en daar hebben we veel jaren last van gehouden. Een huurverhoging juist in die jaren werkte niet echt mee. De kosten stegen, terwijl de inkomsten terug liepen.”

Huurachterstand
Het leidde ertoe dat Weinreder enkele keren in een naar eigen zeggen ‘kleine huurachterstand’ verzeild raakte, die toenam nadat hij en zijn vrouw twee jaar geleden besloten tot een scheiding. Voor pandeigenaar John Pisano aanleiding in mei van dit jaar via gerechtelijke weg zijn huur op te eisen en op een voortijdige stopzetting van de huurovereenkomst aan te sturen. Omdat Weinreder binnen de gestelde ultieme datum alsnog aan zijn verplichtingen voldeed, werd de samenwerking toen nog gecontinueerd. In december besloot de rechter echter een tweede verzoek van de huurbaas in te willigen om het contract met de uitbater per 31 december te ontbinden.

“Daar kon ik de pandeigenaar geen ongelijk in geven, hij had recht op zijn geld”, vindt Weinreder. “We hebben sinds de recessie in 2009 steeds, maar helaas vergeefs, naar een oplossing gezocht om de situatie structureel strak te trekken." Wel zegt hij ernstig te betreuren dat hij niet de ruimte heeft gekregen voor een oplossing die er volgens hem wel degelijk was. “Een Duitse bierbrouwer was eind deze zomer bereid voor twee keer vijf jaar garant te staan voor de huur, mits ik als ondernemer zou blijven en wilde zelfs een X-bedrag betalen voor het vernieuwen van de zaak. Dat is door de pandeigenaar geweigerd. Daardoor zijn er financiële problemen ontstaan die volgens mij niet nodig waren geweest.”

Niet stil gezeten
“Na die lange periode ervoor had ik daar niet echt vertrouwen meer in”, reageert John Pisano. “Ik wilde ook niet het risico lopen me te binden aan een voor mij onbekende bierbrouwer. Als Rob een nieuwe periode van tien jaar niet zou volmaken, zou dat een belemmering kunnen zijn voor zijn eventuele opvolger die dan niet het recht zou hebben zelf een bierbrouwerij te kiezen. Bovendien heb ik natuurlijk ondertussen niet stil gezeten. Ik werk zelf veel voor de horeca en vanuit die contacten heb ik met meerdere kandidaten gesproken die zich bij me meldden, omdat ze er lucht van hadden gekregen dat ’t Oale Bakkershoes misschien zou sluiten. Ik heb goede hoop dat ik met een van hen op redelijk korte termijn tot een akkoord kom.”

Voor Rob Weinreder zitten bijna dertien horecajaren in Hertme er ondertussen op. “De laatste weken heb ik er veel verdriet van gehad, maar ik heb het een plekje kunnen geven. Wel vind ik het heel vervelend te moeten ervaren dat momenteel de wildste geruchten de ronde doen en veel mensen een mening over me hebben. Dat is ieders recht, maar negen van de tien van hen hebben mij nog nooit zelf naar de situatie gevraagd. Ik ben echter tegelijk heel blij en trots dat we dit bijna dertien jaar in Hertme hebben mogen doen. Ik denk dat we al die jaren erg klaar hebben gestaan voor heel Borne. Vooral met onze manier van gastvrijheid en het meedenken in van alles, zoals met de sponsoring van verenigingen. Het waren tropenjaren, met hard werken maar vooral ook met heel veel plezier. Niet in het laatst dankzij alle medewerkers, de gasten en het dorp Hertme. Die willen we daarom graag bedanken voor hun trouw aan ons en voor dertien geweldige jaren.” (WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
JH de Graaf — 31 dec 2017
Hallo Rob, wat jammer je hebt een geweldige zaak opgebouwd en het is niet echt eerlijk dat je zo moet stoppen ik leef met je mee en ik (wij) hebben er vele mooie dingen mee gemaakt en ik hoop dat je binnenkort weer ergens een stekkie vind waar je dit kunt voortzetten want je bent een horeca dier in hart en nieren ..... het ga je goed
Patrick Olthof — 30 dec 2017
Rob en alle medewerkers , bedankt voor de service en het lekkere eten al die keren dat we bij jullie waren . Het laatste etentje met mijn moeder blijft een prachtige herinnering .
fam. Evers — 30 dec 2017
Rob, geweldig wat je in die 13 jaar hebt gepresteerd en hoe flexibel je was in alle opzichten!
We vergeten nooit hoe je het onze moeder en ook ons naar de zin hebt gemaakt in moeilijke tijden.
Wie goed doet, goed ontmoet, dat gaat zeer zeker voor jouw op. We hadden niet in de gaten dat 2e kerstdag het water al zo hoog stond!
Heel veel succes in je verdere toekomst!
We'll meet again!
Lex Nijhuis, voorzitter BBO — 30 dec 2017
Beste Rob, even alvast langs deze weg een hart onder de riem: ondernemer-zijn kent vele kanten. Volgens mij heb geprobeerd alles te doen wat binnen je eigen mogelijkheden lag en dan is de uitkomst erg zuur. Ik hoop dat het je over een tijd echter ook weer ruimte vindt voor nieuwe kansen. Ik wens je sterkte de komende tijd en al het goede voor de toekomst.
Paul Cohn — 30 dec 2017
Het gaat in ons€land steeds minder om uitgaan dan om inkomen

Streep door Shopping by Candlelight

De jaarlijkse Kerstkoopavond onder de noemer ‘Shopping by Candlelight’ gaat op...
29-11-2021

Pieten shoppen komende zondag ook

Nog een goede week te gaan en dan is het heerlijk avondje weer gekomen. Sinds jaar en dag een...
25-11-2021

Bornse Cadeaupas gelanceerd

Vanaf heden kent Borne een nieuw betaalmiddel: de Bornse Cadeaupas. Speciaal in het leven...
23-11-2021

Deterd mode opent Outlet Pop up Store

Bijna drie jaar zat Zo Mooi met haar dameskleding aan de Nieuwe Kerkstraat. In augustus kwam er...
03-11-2021

Griezelige koopzondag gaat erin als koek

Vooraf blies de organisatie van de Halloween koopzondag hoog van de toren als het ging om het...
31-10-2021

Enquête over vraag naar lokale producten

Streekproducten zijn steeds meer in trek en de trend richting lokaal en biologisch tekent zich...
28-10-2021