Bakkershoes wordt ’t Hertme’s Ambacht
01-01-2018
NIEUWE UITBATER LEREAU HULSINK HEROPENT RESTAURANT MEDIO MAART

Bakkershoes wordt ’t Hertme’s Ambacht

‘t Oale Bakkershoes gaat vanaf medio maart weer open onder de naam ’t Hertme’s Ambacht. Op een van de laatste dagen van 2017 kwam Bornenaar Lereau Hulsink (47) tot overeenstemming met verhuurder John Pisano van het horeca-etablissement aan de Hertmerweg. Hulsink wil het restaurant eerst een grondige opknapbeurt geven alvorens het te heropenen.

“Eerlijk gezegd kan ik niet wachten tot het zover is”, zegt Lereau Hulsink. “Ik sta te popelen, maar wil eerst een heel andere sfeer creëren dan het restaurant nu heeft en het pand van binnen en buiten op pimpen om het meer van deze tijd te maken. Met frisse kleuren, rust, kaarsen, vuur en veel warmte. Als het aan mij ligt, komen mensen straks heel kritisch binnen en lopen ze in polonaise naar buiten. Het moet een restaurant worden waar je op een leuk niveau a la carte kunt eten tegen een betaalbare prijs, maar waar je als gast letterlijk je vingers aflikt en het eten als een beleving ondergaat.“

Top of the bill
“Die beleving heeft bij mij prioriteit”, vervolgt Hulsink. “Alles wordt met zorg gefokt, gekweekt en geslacht, de producten moeten top of the bill zijn. Ik wil veel smaakexplosies aanbieden. Het liefst kook ik en plein public. Mensen mogen alles zien en me vragen hoe ik iets beleef. Ik mag graag delen en onder de mensen zijn. Ik sta straks zelf in de keuken, maar zal elke minuut dat ik daar niet hoef te zijn onder de gasten zijn. Zij moeten het gevoel hebben meer dan welkom te zijn.”

Hij gaat verder: “Vanaf het eerste moment moet de stap over de drempel bepalend zijn. Ik wil leuke frisse jongens en meiden in de zaak, die kwaliteit leveren en die snappen wat ik met dit restaurant wil. Ik vind dat ze het dan ook verdienen om een schouderklopje te krijgen voor wat ze voor me doen. Daarom wil ik, als het werk erop zit, nog even gezellig met mijn medewerkers rond de tafel zitten. Als het voor hun een feestje is om hier te werken, is het dat voor de gasten ook. Ze moeten fluitend komen en fluitend weer naar huis gaan.”

Eerbetoon aan ambacht en Hertme
Lereau Hulsink heeft de naam voor het restaurant in eerste instantie ontleend aan de oorsprong van het pand, waar vroeger een bakkerij was gevestigd. “Het is een eerbetoon aan het ambacht dat hier vroeger werd uitgeoefend en aan Hertme tegelijk. Maar ook koken is een ambacht. Een kok wordt niet gemaakt, maar geboren.”

De bevlogen Bornenaar, geboren en getogen in Wierden, is al een groot deel van zijn leven actief in de horeca en heeft een ruime ervaring in de catering, Als kok en als toeleverancier. Sinds vier jaar is hij verbonden aan de organisatie Vers voor Horeca, die aardappelen, groente en fruit levert aan enkele honderden ondernemingen in de regio.

Vriendschap voor het leven
Daar ben ik terecht gekomen vanwege familieomstandigheden, waardoor ik me genoodzaakt voelde enkele jaren uit de horeca te stappen. Directeur Dennis Voerman van Vers voor Horeca heeft me in die periode alle vrijheid gegeven, me gesteund en begrip getoond. Dat zal ik nooit vergeten. Deze week heb ik met veel pijn en moeite mijn ontslag bij hem ingediend en ook daar had hij alle begrip voor. Met hem is een vriendschap voor het leven ontstaan, ondanks dat hij mijn werkgever is. Dat is ongelooflijk bijzonder.”

Lereau Hulsink wil, voor hij ‘t Hertme’s Ambacht voor het publiek opent, eerst de Hertmenaren in de gelegenheid stellen een kijkje te nemen. “Ik nodig ze graag uit om op een van drie avonden langs te komen om te zien hoe het allemaal geworden is.” (WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
janmichel Koelink — 14 mrt 2018
Heel veel succes en tot gauw!
Dineke — 05 jan 2018
Lereau heel veel succes !
Peter Snijders — 02 jan 2018
Geweldig initiatief Lereau!
Veel succes. We komen zeker langs!
Caily — 01 jan 2018
Beste meneer hulsink
Mijn vader is boer in hertme we houden op een biologische wijze black Angus koeien.
We zoeken streek gebonden afnemers voor onze unieke vlees kwaliteit.
Zie hier onze crowdvunding https://crowdaboutnow.nl/campagnes/landhoevedegreve.
Bedankt voor uw aandacht.
Met vriendelijke groet,
Caily ten Dam

Davy Roord wint MasterChef titel op Mallorca

In januari won chef-kok Davy Roord van Restaurant Dorset op de Horecava vakbeurs in Amsterdam...
03-05-2024

Het is feest bij Mooi Parfumerie Lammertink

ADVERTORIAL • Op 1 november vorig jaar nam Francesco Lammertink parfumeriezaak MOOI over en...
16-04-2024

Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
22-03-2024

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024