Doldraejers weer compleet met Tom en Nico
03-02-2018
FEESTELIJKE OPKOMST NIEUWE HOOGHEDEN TIJDENS TWEEDE GALA-AVOND

Doldraejers weer compleet met Tom en Nico

Prins Tom I en zijn adjudant Nico vormen de nieuwe aanvoerders tijdens het komende carnavalsjaar bij De Doldraeijers in Zenderen. Zaterdagavond werden ze tijdens de tweede gala-avond in een overvolle feesttent aan de Lidwinaweg -waar ruim 600 feestvierders samen waren- gepresenteerd aan het Zenderense narrenvolk.

 

‘Samen met elkaar’

Anderhalve week vóór hun aantreden filosofeerden beiden over hun komende regeerperiode met BorneBoeit. En tijdens dit gesprek -met de benen op tafel- komt telkens weer het ‘warme Zenderengevoel’ bovendrijven. “Je doet het met elkaar”, zegt Tom. “Dat maakt Zenderen zo mooi. De korte lijntjes, het er voor elkaar zijn, de betrokkenheid van iedereen. De Doldraejers hebben veel actieve leden, maar ook daarbuiten kun je een beroep doen op velen. En in de regel niet voor niets.”

 

Nico ziet zijn komende periode vooral ook als een belevenis. “Zo langzaam maar zeker proef ik nu hoe het allemaal in elkaar steekt, dat er een hele organisatie achter zit waar jij onderdeel van gaat zijn. En dat iedereen er alles aan doet om er iets machtig moois van te maken.”

 

Concrete plannen hebben beiden niet, al willen ze er in hun regeringsjaar alles aan doen de nieuwe supermarkt een vliegende start te bezorgen en de vereniging een actieve en vooral ook sportieve rol te laten spelen tijdens de RunBikeRun in augustus. Een en ander hebben ze ook vastgelegd in hun proclamatie die in onze special Carnaval is te vinden. “Maar wat we vooral willen” zeggen beiden, “is heel Zenderen bij de komende feesten te betrekken. We hebben nauw contact met de scholen. De kinderen gaan het feest in onze tent vieren. Verder gaan we de komende week met bosjes bloemen naar de zieken in het dorp. Want ook zij horen erbij.”

 

Voor henzelf vormt het gala en de receptie zondagmiddag een van de vele hoogtepunten. “Daar zien we echt naar uit”, aldus Nico. “En met wij bedoel ik dan ook nadrukkelijk onze vrouwen Conja en Miranda. Want zonder hen zouden wij er niet staan. We gaan dit met ons vieren trekken en met heel Zenderen vieren!”

 

Wie zijn de hoogheden?

Tom Schothuis is 37 jaar, geboren en getogen in Zenderen. Hij is getrouwd met Conja en samen hebben ze een 17 maanden oude dochter Yanna. Zijn dagelijks brood verdient Tom in de wegenbouw als adviseur/projectleider bij Kiwa KOAC. Al zo’n 20 jaar loopt ‘ie mee bij De Doldraejers: onder andere in de wagenbouw, Raad van Elf en Raad van Plezier. Carnaval en Zenderen Vooruit zijn z’n passie.

 

Maatje en adjudant Nico Pol (33) woont in Zenderen samen met vriendin Miranda Hofstede en hun drie kinderen Kobe, Rune en Maren. Nico zorgt op de doordeweekse dagen voor de verkoop en werkvoorbereiding bij Albo Deuren. Carnaval vindt ‘ie ‘machtig mooi’, maar tot op heden was hij geen lid van de vereniging. De passie voor ZV deelt hij met Tom. Ze hebben er zelfs met elkaar gevoetbald en zijn mede door hun dames (de grondleggers van het damesvoetbal daar) ‘tot elkaar gekomen’. (AJ/BM)

 

Het motto van de hoogheden luidt:

“Met Schothuis en Pol is dit carnaval niks te dol”

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Willemien Holterman etst voor Mariakapel

Sinds 7 maart is er al bijna 11.000 euro bijgeschreven voor de crowdfundactie van de Mariakapel...
11-04-2024

Vrolijke serenade voor de 80-jarige Johan

Het gebeurt niet meer zo vaak dat een muziekkorps nog door de straten trekt. En dat is in Borne...
05-04-2024

De drijfveer van beeldhouwster Hetty Steenberg

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
31-03-2024

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024