CV De Doldraejers

 

Bij de Doldraejers wordt het prinsenpaar altijd een week vóór het carnaval echt losbarst, bekend gemaakt. Zo ook dit jaar. Dit betekent dus dat pas tijdens het gala van de vereniging op zaterdag 3 februari Prins Tom I en zijn adjudant Nico het levenslicht zagen. Maar de vreugde in Zenderen én in de grote tent aan de Lidwinaweg, hun tijdelijke, maar vooral ook oergezellige en vaak ook overvolle residentie, is er niet minder om.

 

Wie zijn de hoogheden?

Tom Schothuis is 37 jaar, geboren en getogen in Zenderen. Hij is getrouwd met Conja en samen hebben ze een 17 maanden oude dochter Yanna. Zijn dagelijks brood verdient Tom in de wegenbouw als adviseur/projectleider bij Kiwa KOAC. Al zo’n 20 jaar loopt ‘ie mee bij De Doldraejers: onder andere in de wagenbouw, Raad van Elf en Raad van Plezier. Carnaval en Zenderen Vooruit zijn z’n passie.

 

Maatje en adjudant Nico Pol (33) woont in Zenderen samen met vriendin Miranda Hofstede en hun drie kinderen Kobe, Rune en Maren. Nico zorgt op de doordeweekse dagen voor de verkoop en werkvoorbereiding bij Albo Deuren. Carnaval vindt ‘ie ‘machtig mooi’, maar tot op heden was hij geen lid van de vereniging. De passie voor ZV deelt hij met Tom. Ze hebben er zelfs met elkaar gevoetbald en zijn mede door hun dames (de grondleggers van het damesvoetbal daar) ‘tot elkaar gekomen’.

 

Het motto van de hoogheden luidt:

“Met Schothuis en Pol is dit carnaval niks te dol”

 

De proclamatie

 

Ik, Tom I;

Geboren op de Brookegge, nu wonend aan de ‘prinsenlaan van Zenderen’ het Erve Escher, Multitalent van ZV 4, ook wel bekend als Magic, mooi weer fietser van de wielerclub Zenderen,
Asfalt Goeroe bij KIWA, ex Red Devil, trots lid van de Raad van Plezier en dit carnavalsjaar heerser over het Dolle Doarp samen met

Adjudant Nico;

Geboren in Almelo, maar al snel neergestreken in het mooie Zenderen, begeleider van een groepje hangjongeren op de donderdagavond, de deurenkoning van Albo Deuren, oud sterspeler van menig ZV team, ook wel bekend als Boefje, fanatiek hardloper, en nu trotse adjudant van Prins Tom I.

 

verklaren:

 

Ten eerste: dat elke commissie /raad minimaal 1 team afvaardigt in de Run Bike Run 2018, zodat we een eigen Doldraejers competitie hebben binnen de Run Bike Run in Borne. Uiteraard zullen de Prins en Adjudant het goede voorbeeld geven.

Ten tweede: dat de Raad van Plezier tijdens de lunch ook zorgt voor de kleine carnavalsvierders! Bijvoorbeeld met een pan vol knakworstjes! Zodat iedereen met een volle maag de hele middag blijft doorzakken.

Ten derde: dat de voltallige Raad van Elf samen met de Prins en Adjudant een rondje gaan hardlopen voor het eieren eten, zodat zij alle eieren op zullen eten!

Ten vierde: dat Zenderen de buurtsuper een vliegende start bezorgt door al haar Carnavals boodschappen daar te halen!

Ten vijfde: dat de hofdames en kinderen meedoen in de optocht.

Ten zesde: de Prins en Adjudant samen met Jonkheer, Jonkvrouw en Raad van Elf elk feest proostend met elkaar beginnen.

Ten zevende: de buren van de Prins en Adjudant zorgen voor een knallende opening en sluiting van de feestavond!

Ten achtste: dat er zoveel mogelijk kinderen meedoen met een mooi versierde fiets of wagen aan de optocht!

Ten negende: dat de scheidende raad van elf leden Cor Burink en Coen Ragbourn dit jaar de botteliers van de hofhouding zijn!

Ten tiende: dat de Raad van Plezier bij zoveel mogelijk feestjes aanwezig zal zijn, zodat zij elk feest samen met de hoogheden super plezierig laten verlopen.

Ten elfde: En dat alles onder het motto;

‘’Met Schothuis en Pol is dit carnavalsjaar niks te dol!!”

 

www.doldraejers.nl