Sleutel weer in vertrouwde handen
13-02-2018
'EEN GEWELDIG JAAR MET EEN GROTE PLUIM VOOR ALLE HOOGHEDEN'

Sleutel weer in vertrouwde handen

Het was de bedoeling van Stadsprins Ronny om dinsdagmorgen exact om 11.11 uur de stadssleutel weer aan de rechthebbende eigenaar, burgemeester Rob Welten, te overhandigen. Daartoe waren alle hoogheden van de vier verenigingen die zijn aangesloten bij de Stichting Borns Carnaval, hun bestuurderen en raden van 11 naar de raadszaal gekomen, waar ook de wethouders inmiddels klaar zaten. Alleen… de burgervader ontbrak. Toen hij -weliswaar vijf minuten te laat- alsnog naar binnen stapte, klonk het overbekende ‘Hallo allemaal’. Welten aarzelde geen moment en nam spontaan de orkestratie van de jubelzang voor zijn rekening.

 

‘Prima, maar dure schoonmaakbeurt’

In zijn slotwoord stak Henk van den Berg zijn tevredenheid over het verloop van de dolle dagen niet onder stoelen of banken. “Ik heb geen wanklank gehoord, de hoogheden verdienen een grote pluim voor de wijze waarop ze hun verantwoordelijkheden hebben genomen en ik weet zeker dat we een belangrijke stap voorwaarts hebben gezet in onze missie om het carnaval ‘samen’ te vieren. Ook deed hij een beroep op het College om de prima schoonmaakbeurt na afloop van de optocht (zie ook ons bericht in de special Borne Schoon, red.) volgend jaar onder supervisie -en dus op kosten- van de gemeente te laten plaatsvinden. “We hebben er simpelweg geen geld voor”, zo zei de preses van de SBC. “Hoe dan ook, volgend jaar nóg beter, nóg mooier, nóg groter”.

 

Daarop was het Welten die het woord nam en direct toezegde de schoonmaakvraag binnen de muren van het raadhuis aan de orde te zullen stellen. Ook klonk er alleen maar tevredenheid uit zijn mond. “Jammer dat het allemaal weer zo snel voorbij is. Het was een bijzonder carnavalsweekend, zeker ook door onze deelname in Oldenzaal. En bovenal ben ik ervan overtuigd dat de Carnahal verbindend werkt en het ‘samen carnaval vieren’ ten goede komt,” aldus de burgemeester.

 

Borns Bijtje

Daarna volgde het officiële moment van de sleuteloverdracht. Prins Ronny en adjudant Daniël overhandigden de burgemeester daarbij een ingelijste foto van de Bornse burgervader waarop hij als brandweerman en kopman van de Bornse praalwagen in Oldenzaal is afgebeeld. Op zijn beurt speldde Welten beide hoogheden een Borns Bijtje op, als dank voor hun goede werk.

 

Voor de laatste officiële handeling van het Borns Carnaval 2018 toog het gezelschap vervolgens naar buiten, waar traditiegetrouw de Krelis in brand zou worden gestoken, ten teken dat het nu echt voorbij is. Die eer als ‘anstekker’ viel Jan Wensink te beurt, de oud-prins die vijftig jaar geleden dit fenomeen naar Borne haalde.

 

Nadat de Zenderense ‘t Is Ma Waj Went Band de laatste carnavaleske klanken uit hun instrumenten persten en de allerlaatste vlam doofde, was het over en uit. Carnaval 2018 is voorbij. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Sleuteloverdracht 13 februari 2018


     

     

    Willemien Holterman etst voor Mariakapel

    Sinds 7 maart is er al bijna 11.000 euro bijgeschreven voor de crowdfundactie van de Mariakapel...
    11-04-2024

    Vrolijke serenade voor de 80-jarige Johan

    Het gebeurt niet meer zo vaak dat een muziekkorps nog door de straten trekt. En dat is in Borne...
    05-04-2024

    De drijfveer van beeldhouwster Hetty Steenberg

    ‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
    31-03-2024

    Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

    Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
    18-03-2024

    Het geheim van de kimono

    Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
    09-03-2024

    Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

    In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
    06-03-2024