Italiaanse invloeden bij Bistro Weleveld
ENZO DI PRIMA EN YVES VEY: ’SFEERVOLLE WOONKAMER MET FANTASTISCHE TUIN’

Italiaanse invloeden bij Bistro Weleveld

Het duurde even, maar zo langzaam maar zeker ontstaat er weer leven bij de golfbaan in Zenderen. Nadat Frank Agterbos medio vorig jaar eigenaar werd van de inmiddels tot Weleveld Golf omgedoopte baan, heeft nu ook de voormalige kantine een gedaantewisseling ondergaan. Sinds vorige week namelijk hebben Enzo Di Prima en Yves Vey de deuren geopend van hun Bistro Weleveld. De door de wol geverfde horecamannen glimmen dan ook van trots. “Dit is een sfeervolle woonkamer geworden, met een fantastische tuin”, zo klinkt het in koor.

 

'Iets fraais creëren'

Enzo (54) heeft er ruim 25 dienstjaren opzitten bij Intenzo in Hengelo en het restaurant zien groeien. “Tropenjaren”, zegt ‘ie, ”maar o zo mooi om te doen. Nu werd het tijd voor iets anders, iets minder hectisch, maar zeker zo leuk.” Samen met Yves (30) die er ook werkzaam was, besloot hij de sprong te wagen en zich op het Weleveldproject te storten. “Vanaf het eerste moment hadden we een klik met Frank, we spreken dezelfde taal. Dan ontstaat er iets en kun je wat fraais creëren.”

 

En fraai is het geworden. De open haard met loungestoelen lonken uitnodigend, evenals de gezellige bar en de diverse eettafeltjes en stoelen. “Het oogde allemaal wat kil en wij gaan voor knusheid en warmte.” De grote ruimte werd met roomdeviders handig opgesplitst in meerdere kleine hoeken, terwijl de boeken, snuisterijen en het vele groen voor een zekere huiselijkheid zorgt. De open keuken zorgt nog eens voor een extra dimensie.

 

Lokale producten

“Onze formule”, aldus Enzo, “is vooral low profile gericht. De dingen die we doen, doen we goed. We werken met een gevarieerde kaart, zowel voor lunches als diners, en in alles proef je wat Italiaanse invloeden. Dat kan ook niet anders, want zelf kom ik uit Sicilië, dus dat vind je terug. En voor het overige focussen we ons vooral op lokale producten. Daar spelen we mee en dat maakt ons bijzonder.”

 

Afgelopen zondag kwamen de noabers uit Zenderen een kijkje nemen bij Enzo en Yves. Ruim honderd Zenderenaren beleefden er enkele genoeglijke uurtjes. “We hebben ons voorgesteld en verteld wat we met onze bistro van plan zijn. De euforie was groot. Voor ons een eerste bevestiging dat we de juiste snaar te pakken hebben. Dus wat ons betreft kan het nieuwe seizoen vandaag wel beginnen.”

 

Bistro Weleveld aan de Bekkingvelderweg 8 is dagelijks, behalve op maandag, geopend vanaf 12.00 uur. Van 17.00 tot 20.00 uur kunnen gasten dineren. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Ria Damhuis — 21 mrt 2018
Accepteren jullie ook VVV Dinercheque's ?

Bij voorbaat dank.
Ton HUISKES — 21 mrt 2018
Veel succes heren! Ziet er goed uit!
Ook aan eisen zoals glutenvrij kan worden voldaan neem ik aan

Frederique (bijna) klaar voor nieuwe start

Voor Muriël van Engelen en Cindy Snoek van kapsalon Frederique zijn het turbulente weken,...
21-01-2021

Online nippen en smullen in Hertme

De horeca in ons land moet nog steeds nee verkopen. Desondanks worden er op tal van plekken...
18-01-2021

Erica tijdelijk naar de overburen

In de vroege ochtend van 17 december zagen Marco en Chantal van Buuren hun Erica bloemen &...
14-01-2021

Wel ontdaan, maar ‘er zijn ergere dingen’

Amper 12 uur nadat Marc en Maaike Leurink wakker werden gebeld met de mededeling dat er een auto...
24-12-2020

Snoepjesboom naar pand Intertoys

In mei volgend jaar is het twee jaar geleden dat De Snoepjesboom van Natasja Kristen zich...
22-12-2020

Geen stilte bij de centrumwinkeliers

De ene dag is de andere niet. Terwijl het maandag overal een topdrukte was, met soms rijen...
15-12-2020