Italiaanse invloeden bij Bistro Weleveld
ENZO DI PRIMA EN YVES VEY: ’SFEERVOLLE WOONKAMER MET FANTASTISCHE TUIN’

Italiaanse invloeden bij Bistro Weleveld

Het duurde even, maar zo langzaam maar zeker ontstaat er weer leven bij de golfbaan in Zenderen. Nadat Frank Agterbos medio vorig jaar eigenaar werd van de inmiddels tot Weleveld Golf omgedoopte baan, heeft nu ook de voormalige kantine een gedaantewisseling ondergaan. Sinds vorige week namelijk hebben Enzo Di Prima en Yves Vey de deuren geopend van hun Bistro Weleveld. De door de wol geverfde horecamannen glimmen dan ook van trots. “Dit is een sfeervolle woonkamer geworden, met een fantastische tuin”, zo klinkt het in koor.

 

'Iets fraais creëren'

Enzo (54) heeft er ruim 25 dienstjaren opzitten bij Intenzo in Hengelo en het restaurant zien groeien. “Tropenjaren”, zegt ‘ie, ”maar o zo mooi om te doen. Nu werd het tijd voor iets anders, iets minder hectisch, maar zeker zo leuk.” Samen met Yves (30) die er ook werkzaam was, besloot hij de sprong te wagen en zich op het Weleveldproject te storten. “Vanaf het eerste moment hadden we een klik met Frank, we spreken dezelfde taal. Dan ontstaat er iets en kun je wat fraais creëren.”

 

En fraai is het geworden. De open haard met loungestoelen lonken uitnodigend, evenals de gezellige bar en de diverse eettafeltjes en stoelen. “Het oogde allemaal wat kil en wij gaan voor knusheid en warmte.” De grote ruimte werd met roomdeviders handig opgesplitst in meerdere kleine hoeken, terwijl de boeken, snuisterijen en het vele groen voor een zekere huiselijkheid zorgt. De open keuken zorgt nog eens voor een extra dimensie.

 

Lokale producten

“Onze formule”, aldus Enzo, “is vooral low profile gericht. De dingen die we doen, doen we goed. We werken met een gevarieerde kaart, zowel voor lunches als diners, en in alles proef je wat Italiaanse invloeden. Dat kan ook niet anders, want zelf kom ik uit Sicilië, dus dat vind je terug. En voor het overige focussen we ons vooral op lokale producten. Daar spelen we mee en dat maakt ons bijzonder.”

 

Afgelopen zondag kwamen de noabers uit Zenderen een kijkje nemen bij Enzo en Yves. Ruim honderd Zenderenaren beleefden er enkele genoeglijke uurtjes. “We hebben ons voorgesteld en verteld wat we met onze bistro van plan zijn. De euforie was groot. Voor ons een eerste bevestiging dat we de juiste snaar te pakken hebben. Dus wat ons betreft kan het nieuwe seizoen vandaag wel beginnen.”

 

Bistro Weleveld aan de Bekkingvelderweg 8 is dagelijks, behalve op maandag, geopend vanaf 12.00 uur. Van 17.00 tot 20.00 uur kunnen gasten dineren. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ria Damhuis — 21 mrt 2018
Accepteren jullie ook VVV Dinercheque's ?

Bij voorbaat dank.
Ton HUISKES — 21 mrt 2018
Veel succes heren! Ziet er goed uit!
Ook aan eisen zoals glutenvrij kan worden voldaan neem ik aan

Het is feest bij Mooi Parfumerie Lammertink

ADVERTORIAL • Op 1 november vorig jaar nam Francesco Lammertink parfumeriezaak MOOI over en...
16-04-2024

Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
22-03-2024

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
18-02-2024