Italiaanse invloeden bij Bistro Weleveld
ENZO DI PRIMA EN YVES VEY: ’SFEERVOLLE WOONKAMER MET FANTASTISCHE TUIN’

Italiaanse invloeden bij Bistro Weleveld

Het duurde even, maar zo langzaam maar zeker ontstaat er weer leven bij de golfbaan in Zenderen. Nadat Frank Agterbos medio vorig jaar eigenaar werd van de inmiddels tot Weleveld Golf omgedoopte baan, heeft nu ook de voormalige kantine een gedaantewisseling ondergaan. Sinds vorige week namelijk hebben Enzo Di Prima en Yves Vey de deuren geopend van hun Bistro Weleveld. De door de wol geverfde horecamannen glimmen dan ook van trots. “Dit is een sfeervolle woonkamer geworden, met een fantastische tuin”, zo klinkt het in koor.

 

'Iets fraais creëren'

Enzo (54) heeft er ruim 25 dienstjaren opzitten bij Intenzo in Hengelo en het restaurant zien groeien. “Tropenjaren”, zegt ‘ie, ”maar o zo mooi om te doen. Nu werd het tijd voor iets anders, iets minder hectisch, maar zeker zo leuk.” Samen met Yves (30) die er ook werkzaam was, besloot hij de sprong te wagen en zich op het Weleveldproject te storten. “Vanaf het eerste moment hadden we een klik met Frank, we spreken dezelfde taal. Dan ontstaat er iets en kun je wat fraais creëren.”

 

En fraai is het geworden. De open haard met loungestoelen lonken uitnodigend, evenals de gezellige bar en de diverse eettafeltjes en stoelen. “Het oogde allemaal wat kil en wij gaan voor knusheid en warmte.” De grote ruimte werd met roomdeviders handig opgesplitst in meerdere kleine hoeken, terwijl de boeken, snuisterijen en het vele groen voor een zekere huiselijkheid zorgt. De open keuken zorgt nog eens voor een extra dimensie.

 

Lokale producten

“Onze formule”, aldus Enzo, “is vooral low profile gericht. De dingen die we doen, doen we goed. We werken met een gevarieerde kaart, zowel voor lunches als diners, en in alles proef je wat Italiaanse invloeden. Dat kan ook niet anders, want zelf kom ik uit Sicilië, dus dat vind je terug. En voor het overige focussen we ons vooral op lokale producten. Daar spelen we mee en dat maakt ons bijzonder.”

 

Afgelopen zondag kwamen de noabers uit Zenderen een kijkje nemen bij Enzo en Yves. Ruim honderd Zenderenaren beleefden er enkele genoeglijke uurtjes. “We hebben ons voorgesteld en verteld wat we met onze bistro van plan zijn. De euforie was groot. Voor ons een eerste bevestiging dat we de juiste snaar te pakken hebben. Dus wat ons betreft kan het nieuwe seizoen vandaag wel beginnen.”

 

Bistro Weleveld aan de Bekkingvelderweg 8 is dagelijks, behalve op maandag, geopend vanaf 12.00 uur. Van 17.00 tot 20.00 uur kunnen gasten dineren. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Ria Damhuis — 21 mrt 2018
Accepteren jullie ook VVV Dinercheque's ?



Bij voorbaat dank.
Ton HUISKES — 21 mrt 2018
Veel succes heren! Ziet er goed uit!

Ook aan eisen zoals glutenvrij kan worden voldaan neem ik aan

Zuivelhoeve Borne de beste!

In het ‘Hart van Holland’ in Nijkerk is De Zuivelhoeve Borne van Henk Brok...
16-04-2018

‘Hét fenomeen’ opent By Hilke

Ruim veertig minuten te laat, maar het deerde weinigen. “Ik zat in een file,...
12-04-2018

Springend de lente in

De zomertijd is ingegaan, de Siberische beer lijkt voorgoed verdreven. Langzaamaan begint de...
25-03-2018

Slagerij Roy Kemna ook in Borne

December vorig jaar werd bekend dat Yvonne Oerbekke wegens gezondheidsproblemen gedwongen was de...
20-03-2018

Jumpen en shoppen tijdens de koopzondag

Nog een kleine twee weken, dan is het Pasen. Voor velen het moment zich ‘in het...
19-03-2018

Diva Mode feestelijk geopend

Het was op het laatst nog even allemaal heel hectisch maar de laatste details waren op tijd...
15-03-2018


file:html/cookies.inc.html}