Proosten op een ongeluk
KUNSTWERK HEEFT METEEN VEEL BEKIJKS

Proosten op een ongeluk

Het plan van Alphons Meijer om een bijzonder kunstwerk te realiseren op de hoek Brugstraatje/Oude Kerkstraat in Oud Borne heeft gestalte gekregen. Vrijdagmiddag kon de buurt het glas heffen op de achterkant van een Citroën Traction Avant die aan de tuinmuur van Meijer bevestigd is. Inclusief remsporen en muurschildering lijkt het alsof de oldtimer uit de bocht gevlogen is. Het kunstwerk zorgde al meteen voor veel bekijks. “Er was vanaf het begin van de installatie al bizar veel belangstelling “, vertelt Meijer.

 

Reacties

Zo waren er toeristen uit Capelle aan de IJssel die het helemaal geweldig vonden en een groep rolstoelers liet zich verleiden een klein quizje te spelen. “Ze mochten raden van welk merk de auto was. Iemand die Volkswagen dacht mocht meteen weer gaan! Andere passanten schrokken zich kapot en dachten in eerste instantie dat er echt een ongeluk was gebeurd.” Ook Chris Veldhof, de kunstenaar die de muur beschilderde, heeft een leuke dag beleefd. “De reacties zijn echt allemaal super leuk!”

 

De kofferbak van de Citroën kan geopend worden en als zitbankje fungeren, maar de gemeente Borne heeft op het kleine pleintje ook een fraaie nieuwe bank geplaatst. De buurt is er blij mee. Bewoners komen er vaak samen om een feestje te vieren. Alphons Meijer, zelf een fervent liefhebber van de Citroën Traction, is bijna een jaar bezig geweest om het geheel te realiseren. De bedoeling was om alles klaar te hebben voor het Beste van Borne op 15 april en dat is dus prima gelukt.

 

Verrassing tijdens Borne op z'n Best

Als er op 15 april weer 30.000 bezoekers door de straatjes van Oud Borne schuifelen om de living statues te bewonderen, heeft ook de Citroën van Alphons een rol in het festijn. Niet alleen als grappig intermezzo in de route. De oldtimer geeft aan de tiende editie van de living statues Borne een verrassende extra dimensie. Wat dat precies is moeten de bezoekers vooral zelf gaan beleven in de Oude Kerkstraat. Het belooft een bijzondere attractie te worden! (AJ)

 

Meer over het kunstwerk in ons eerdere artikel: Een uit de bocht gevlogen kunstwerk

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Willemien Holterman etst voor Mariakapel

Sinds 7 maart is er al bijna 11.000 euro bijgeschreven voor de crowdfundactie van de Mariakapel...
11-04-2024

Vrolijke serenade voor de 80-jarige Johan

Het gebeurt niet meer zo vaak dat een muziekkorps nog door de straten trekt. En dat is in Borne...
05-04-2024

De drijfveer van beeldhouwster Hetty Steenberg

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
31-03-2024

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024