Passie voor bijzondere producten
CAROLINE RÍMER VEROVERT TWENTE MET HAAR LEKKERNIJEN

Passie voor bijzondere producten

De in Amsterdam geboren Caroline Römer (50 jaar) woont sinds 1994 in Borne en sinds 2007 in Zenderen. Als ZZP-er is zij in 2014 gestart met haar bedrijf Caatjes Lekkernijen. De aanleiding voor deze start ligt simpelweg in het feit dat zij als zelfstandige broodbezorger last kreeg van de crisis en in het feit dat de kinderen van haar klanten het huis verlieten en er minder brood verkocht werd. Ze moest iets bedenken om in haar onderhoud te voorzien.

 

Caatjes Lekkernijen

Ze bakt en kookt altijd al graag. Ze kwam geregeld bij Jan en Sandra Lohuis van Vertwenz (winkel is inmiddels opgeheven) en daar vroeg ze of ze iets kon uitproberen dat dan in hun winkel verkocht werd. Dat werden bakproducten als speltbroodkrans en worteltaart. Maar ja, verse producten moesten natuurlijk wel diezelfde dag verkocht worden. Er moest iets anders komen. Caroline Römer bedacht tapenades. Ook op verzoek van Sandra Lohuis werd gezocht naar suikervrije confituren. Caroline Römer ging op zoek.

 

“Ik was eerst erg onzeker of mijn smaak anderen wel bevalt. Ook de vraag wat je gaat maken, wat bestaat al wel en wat bestaat niet hield me bezig. Omdat ik met streekproducten wil werken moest ik uitzoeken welke producenten in de buurt wonen. Bessen, aardbeien, asperges, Shitake en walnoten zijn van die producten. Omdat ik ook voor vegetariërs wilde werken, kon ik geen gelatine gebruiken. Ik koos voor agar agar, een product van rood zeewier. Maar hoeveel heb je daarvan nodig? Ik ging dus experimenteren. Nu lukt het me goed om de juiste verhoudingen te hebben.

 

Van het een komt het ander. Ik ben er trots op dat mijn producten bij Vertwenz te koop waren. Ook kom ik op diverse markten. De Streekmarkt van Delden is daar een van. Andere markten zijn: Melbuul'ndagen in Borne, markten in Diepenheim, Streekmarkt in nationaal Park Hoge Veluwe, Den Alerdinck zomerfair, festival Zoet in Sleen, allemaal streekmarkten of festivals. En ook heel bijzonder: mijn producten worden verkocht bij Dille en Kamille in Enschede.

Een bijzonder product is mijn bierdip voor mannen. Een product voor mannen bestaat niet. Ik heb contact gezocht en het Huttenkloasbiertje is de grondstof voor de dip. Voor degenen die niet van alcohol houden, heb ik een bierdip met Radlerbier gemaakt. De bierdip verscheen in kerstpakketten en is mede daardoor een groot succes.

 

In 2016 ben ik ook genomineerd voor de starterprijs. Ik heb niet gewonnen, maar heb wel naamsbekendheid gekregen en een leuke netwerkdag gehad.”

 

Nieuwe producten

“Tegenwoordig lijkt iedereen aan de gember en gemberthee te zitten. Ik ben altijd bezig met nieuwe producten te bedenken en toen er vraag kwam naar gemberproducten bedacht ik de Gemberspread. Samen met mijn tapenade is dat nu mijn best verkopende product. Caatjes Tapenade is een product waar alles in zit wat ikzelf lekker vind: courgette, tomaat, knoflook, walnoten en Parmiganio Reggiano kaas. En mijn gemberspread spreekt voor zichzelf: gember met andere ingrediënten. Het recept is uiteraard het geheim van de smid. Maar ik maak ook in samenwerking met andere producenten iets. Mijn nieuwste product is Gember advoCaatje. Het assortiment bestaat momenteel uit 20 producten en het breidt zich uit. Ik ben steeds op zoek naar nieuwe lekkernijen.

 

Masterchef 2015

In 2015 zijn bij de Buffalofarm in Twente opnames gemaakt voor Masterchef 2015. Caroline Römer is daar voor uitgenodigd om haar producten ter beschikking te stellen. Voor haar een bijzondere ervaring want ze mocht de hele dag bij de opnames aanwezig zijn. Heel bijzonder vond ze het dat haar spreads en tapenade op de amuseplank lagen en zeer goed beoordeeld zijn door de gerenommeerde chefs. “Ik heb er veel opgestoken.”

 

Tenslotte

Caroline Römer staat volledig achter haar producten. Alles heeft ze zelf bedacht en geprobeerd. Inmiddels ligt een boekje met ideeën klaar voor nieuwe producten, maar dat ligt nog in de toekomst. Op de Streekmarkt in Delden is zij in ieder geval iedere maand te vinden. (AM)

 

Foto´s @Annemie Mulders en Caroline Rómer

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Aftrap Borns Textiel Collectief

Binnen de regio Twente is anderhalf jaar geleden het idee geboren om een langlopend Twents...
09-07-2020

Borns Kleinkoor repeteert bij BZSV

Het ziet er wat raar uit… Acht mannen, naast de voetbalvelden en tussen de gebouwen van...
24-06-2020

Bussemakerhuis vanaf 1 juli weer open

Na maandenlange sluiting in verband met de opgelegde maatregelen ter voorkoming van het Covid-19...
23-06-2020

Wedeplanten in Hertme

Rijksmuseum Twenthe heeft onlangs samen met Waterschap Vechtstromen langs de oever van de...
20-06-2020

Kulturhus start met vlogpodium

Dat de coronacrisis ook tot mooie dingen kan leiden, bewijst het Kulturhus in Borne. Van het ene...
06-06-2020

Deur weer open bij Bussemakerhuis

Enkele dagen na de bekendmaking van de versoepeling van de Covid-19 maatregelingen staat de deur...
10-05-2020