‘Dit project is een pareltje’
21-06-2018
HESTER MAIJ EN ROB WELTEN BIJ OPENING ZORGAPPARTEMENTEN DE KÖLLER:

‘Dit project is een pareltje’

Ze spraken donderdagmorgen uit één mond: Hester Maij, gedeputeerde van de provincie Overijssel en burgemeester Rob Welten. “Maar dat zijn we als overheid wel gewend”, aldus laatstgenoemde gekscherend tijdens de officiële opening van de nieuwe zorg-appartementen bij minicamping De Köller in Hertme. De reden hiervoor was echter niet zozeer de gelijkgestemdheid van beide vertegenwoordigers, maar gelegen in het feit dat de gedeputeerde geen stem had om zelf een woordje te doen. Het feest en de blijdschap waren er niet minder om. Met het omdraaien van de sleutel waarmee de deuren werden geopend, verrichtten beiden - en onder toeziend oog van vele genodigden - de symbolische handeling.

 

Emotioneel

In haar openingswoordje vertelde een zichtbaar emotionele Anne-Marie Lucas, geflankeerd door haar man Michel, hoe blij ze was met dit moment. “We zijn de gemeente Borne en de provincie enorm dankbaar voor hun medewerking om dit te mogen realiseren. En neemt u van mij aan,” zo zei ze, “in dit werk is geven veel mooier dan krijgen.”

 

Daarna was het de beurt aan burgemeester Rob Welten. Ook hij memoreerde aan het warme hart van beide ondernemers. “Het is geweldig te zien hoeveel mensen hier vanmorgen bijeen zijn gekomen om samen met jullie dit bijzondere moment te vieren. Jullie grote betrokkenheid bij alles, jullie ondernemerschap, gedrevenheid en oog voor duurzaamheid zijn geweldig. En altijd weer staan de mensen voorop. Nu weer met de duofiets, het goede doel dat jullie hebben uitgekozen voor de opbrengst van deze opening. Wát een geweldig idee! Dit is een pareltje in onze gemeenschap.”

 

Grote hilariteit

Vervolgens splitsten beide vertegenwoordigers zich om de deuren officieel te openen. Hester Maij nam de moeder van Anne-Marie Lucas in een rolstoel mee om samen met haar de sleutel in het slot te steken. Dat had nogal wat voeten in aarde, want hoe ze ook draaiden, drukten of trokken… de deur bleef op slot.

 

Onder grote hilariteit kwam Anne-Marie er ten slotte nog zelf aan te pas om het gewenste resultaat te bereiken. En dat lukte. Een luid applaus viel hen ten deel waarna de zorgappartementen van binnen konden worden bekeken.

Ook de zorgorganisaties Thuisgenoten, CarintReggeland en Beter Thuis Wonen, die straks een rol gaan spelen in de nieuwe zorg-appartementen, waren daarbij aanwezig.

 

Vanmiddag is er nog een open huis voor vrienden, familie en bekenden uit de Hertmese gemeenschap. En dan kan het echt beginnen. “We hebben de afgelopen tijd heel hard gewerkt”, aldus Anne-Marie Lucas. “Maar nu begint het échte harde werken pas. Heerlijk! We hebben er echt zoveel zin in.” (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ton HUISKES — 22 jun 2018
Een geweldig intiatief waaraan duidelijk is dat een behoefte is, zelfs in het kleine Hertme. Heel veel succes met deze woongemeenschap, Anne-Marie en Michel!
Annemari — 22 jun 2018
Wat een mooi initiatief in Hertme.
Met bezieling tot stand gebracht!
Van harte gefeliciteerd en onmeunig veel succes!
Ria Kolner — 21 jun 2018
Wat een supermooie zorg appartementen!!
Hier zullen nog veel mensen plezier aan beleven ,die het hard nodig hebben!
Het ziet er prachtig uit.
Ik wens jullie heel veel succes.
Groetjes Ria Kolner.

Het is feest bij Mooi Parfumerie Lammertink

ADVERTORIAL • Op 1 november vorig jaar nam Francesco Lammertink parfumeriezaak MOOI over en...
16-04-2024

Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
22-03-2024

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
18-02-2024