‘Dit project is een pareltje’
21-06-2018
HESTER MAIJ EN ROB WELTEN BIJ OPENING ZORGAPPARTEMENTEN DE KÖLLER:

‘Dit project is een pareltje’

Ze spraken donderdagmorgen uit één mond: Hester Maij, gedeputeerde van de provincie Overijssel en burgemeester Rob Welten. “Maar dat zijn we als overheid wel gewend”, aldus laatstgenoemde gekscherend tijdens de officiële opening van de nieuwe zorg-appartementen bij minicamping De Köller in Hertme. De reden hiervoor was echter niet zozeer de gelijkgestemdheid van beide vertegenwoordigers, maar gelegen in het feit dat de gedeputeerde geen stem had om zelf een woordje te doen. Het feest en de blijdschap waren er niet minder om. Met het omdraaien van de sleutel waarmee de deuren werden geopend, verrichtten beiden - en onder toeziend oog van vele genodigden - de symbolische handeling.

 

Emotioneel

In haar openingswoordje vertelde een zichtbaar emotionele Anne-Marie Lucas, geflankeerd door haar man Michel, hoe blij ze was met dit moment. “We zijn de gemeente Borne en de provincie enorm dankbaar voor hun medewerking om dit te mogen realiseren. En neemt u van mij aan,” zo zei ze, “in dit werk is geven veel mooier dan krijgen.”

 

Daarna was het de beurt aan burgemeester Rob Welten. Ook hij memoreerde aan het warme hart van beide ondernemers. “Het is geweldig te zien hoeveel mensen hier vanmorgen bijeen zijn gekomen om samen met jullie dit bijzondere moment te vieren. Jullie grote betrokkenheid bij alles, jullie ondernemerschap, gedrevenheid en oog voor duurzaamheid zijn geweldig. En altijd weer staan de mensen voorop. Nu weer met de duofiets, het goede doel dat jullie hebben uitgekozen voor de opbrengst van deze opening. Wát een geweldig idee! Dit is een pareltje in onze gemeenschap.”

 

Grote hilariteit

Vervolgens splitsten beide vertegenwoordigers zich om de deuren officieel te openen. Hester Maij nam de moeder van Anne-Marie Lucas in een rolstoel mee om samen met haar de sleutel in het slot te steken. Dat had nogal wat voeten in aarde, want hoe ze ook draaiden, drukten of trokken… de deur bleef op slot.

 

Onder grote hilariteit kwam Anne-Marie er ten slotte nog zelf aan te pas om het gewenste resultaat te bereiken. En dat lukte. Een luid applaus viel hen ten deel waarna de zorgappartementen van binnen konden worden bekeken.

Ook de zorgorganisaties Thuisgenoten, CarintReggeland en Beter Thuis Wonen, die straks een rol gaan spelen in de nieuwe zorg-appartementen, waren daarbij aanwezig.

 

Vanmiddag is er nog een open huis voor vrienden, familie en bekenden uit de Hertmese gemeenschap. En dan kan het echt beginnen. “We hebben de afgelopen tijd heel hard gewerkt”, aldus Anne-Marie Lucas. “Maar nu begint het échte harde werken pas. Heerlijk! We hebben er echt zoveel zin in.” (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Ton HUISKES — 22 jun 2018
Een geweldig intiatief waaraan duidelijk is dat een behoefte is, zelfs in het kleine Hertme. Heel veel succes met deze woongemeenschap, Anne-Marie en Michel!
Annemari — 22 jun 2018
Wat een mooi initiatief in Hertme.
Met bezieling tot stand gebracht!
Van harte gefeliciteerd en onmeunig veel succes!
Ria Kolner — 21 jun 2018
Wat een supermooie zorg appartementen!!
Hier zullen nog veel mensen plezier aan beleven ,die het hard nodig hebben!
Het ziet er prachtig uit.
Ik wens jullie heel veel succes.
Groetjes Ria Kolner.

Moet het vrijdagse visje weg uit Zenderen?

Al jaren lang konden de inwoners van Zenderen op vrijdagmiddag hun visje halen bij Vishandel...
22-02-2021

Beleef het leukste personeelsfeest in Rijssen

ADVERTORIAL • Partycentrum Het Schwarzwald is dé feestlocatie in Twente. Onze...
22-02-2021

Kappersdochters in actie voor mams

De 22-jarige tweeling Amber en Romée Menkhorst kon het niet langer aanzien en startte een...
21-02-2021

Warme ondernemersboodschap op Rheineplein

Sinds zaterdagmorgen heeft de BBO de beschikking over een mini-foodtruck, bedoeld om het...
13-02-2021

Piekdagen voor Eurosport

De telefoon bij Eurosport aan de Stationsstraat staat sinds gisteren roodgloeiend. En ook de...
09-02-2021

Plus Wallerbosch gaat vernieuwen

Het zat al ruim een jaar in de pen, maar op 27 februari vanaf 16.00 uur gaat het echt gebeuren:...
05-02-2021