Ling is al 25 jaar ‘Tante Jasmin Garden’
RESTAURANT VIERT IN SEPTEMBER ZILVEREN JUBILEUM

Ling is al 25 jaar ‘Tante Jasmin Garden’

Op 15 juni vierde het Chinees & Japans restaurant Jasmin Garden haar 25-jarig bestaan. Een beetje in stilte, want het liep immers tegen de vakanties. “Maar nu Nederland zo langzamerhand weer aan het werk gaat, wordt het tijd om ons feest uitbundig te gaan vieren”, aldus Ling Ling Zhang, de eigenaresse van het jubilerende restaurant aan de Grotestraat. Van 1 tot en met 25 september gaat de vlag dan ook uit.

 

Ling Ling Zhang, door vele gasten en bekenden ‘tante’ genoemd, is er eigenlijk best trots op, al laat ze dat niet zo merken. “Vijfentwintig jaar is wel lang en zo lang loop ik hier nu ook al. Het is gewoon heel veel en keihard werken, maar het blijft geweldig om te doen,” zo zegt ze. Het restaurant is in al die jaren enkele keren verbouwd en gemoderniseerd. Jasmin Garden is de eerste in de regio met een Japans Teppanyaki gedeelte, waarin de koks onder toeziend oog van de gasten al het lekkers bereiden. Er komen ook wekelijks heel veel gasten langs bij de afhaalservice.

 

Onderste uit de kan

Gelukkig staat ‘tante’ Zhang er niet helemaal alleen voor. In het dagelijkse proces wordt ze ondersteund door Joyce Veldhuis en Huub Leushuis (bovenste foto) en gedrieën tekenen zij voor een goed geoliede organisatie. “Moet ook wel”, zegt ze, “want we hebben hier 25 medewerkers, waaronder tien koks. Wij zijn zeven dagen per week open om voor heel veel gasten uit de regio, maar ook van daarbuiten ‘het onderste uit de kan halen’. Onder hen ook een groot aantal vaste gasten, die zelfs uit Nijverdal en Emmen afkomstig zijn en speciaal voor ons naar Borne rijden.” Het restaurant telt 155 plaatsen, verdeeld over 75 aan de ‘Japanse kant’, 60 in het ‘Chinese deel’ en nog eens 20 terrasplekken.

 

Volgens Ling Ling ligt de kracht van het restaurant vooral in de combinatie, voor elk wat wils dus. “Bovendien maken we alles zelf, volgens eigen recept en werken we met verse producten. “Zet me twintig sauzen voor, dan haal ik je er blindelings de onze uit,” klinkt het met ingehouden trots.

 

Viergangen jubileummenu

Zoals gezegd staat de maand september in het teken van het 25-jarig bestaan. Van 1 tot en met 25 (!) september krijgen alle afhaalklanten bij een minimale besteding van 15 euro een gratis fles witte wijn bij hun bestelling geleverd, evenals natuurlijk de restaurantgasten.

 

“We willen iedereen bedanken voor de 25 jaar!”, zegt Ling Ling. Ook wordt er - hoe kan het ook anders - voor 25 euro een speciaal vier gangen jubileummenu bereid. Een menu dat begint met een trio van sushi met Sashimi en frisse salade met runderlende, wordt gevolgd door eendenborst met gebakken banaan en saus van Yakitori, gesauteerde ossenhaas geserveerd met Chinese bami en haar bekroning vindt in een coupe van wit Sesamijs met een saus van caramel.

 

Voor ‘tante Jasmin Garden’ wordt de maand september dus een bijzondere maand. “Maar ach, zo bijzonder is het nu ook weer allemaal niet”, relativeert ze het succes. “Ik blijf gewoon keihard werken en tussendoor heel veel sporten. Yoga vind ik geweldig. En dan beginnen we in oktober lekker aan de volgende 25 jaar.” (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
T HUISKES — 29 aug 2018
Gefeliciteerd met dit 25 jarig jubileum en op naar de 50!

Grotestraat-midden krijgt facelift

Als de plannen allemaal doorgaan, zal de Grotestraat-midden tussen Pien & Mats en Grand...
18-01-2020

Keukenbaas.nl naar de Grotestraat

Bijna twee jaar lang zat Ellen Assink met haar De Keukenbaas.nl in het bedrijfsverzamelgebouw...
10-01-2020

Dorset en Weleveld uit elkaar

Golfbaan Weleveld in Zenderen heeft per direct de overeenkomst met restaurant Dorset voor de...
02-01-2020

‘We wilden een beeldbepalende entree’

Het heeft de nodige tijd gekost, maar inmiddels verkeren de plannen voor de voormalige...
23-12-2019

Unieke orchideeënwinkel opent in Borne

Op 11 januari openen Anja en Edwin de Bakker in het voormalige pand van de Zuivelhoeve aan de...
23-12-2019

Judith Kamphuis mag naar Barcelona

Zaterdagmiddag werd, onder het strenge toezicht van notaris Reinier Scherfke, de winnaar...
14-12-2019