Mistral krijgt Frans binnenterras
MEDITERRAAN OVERDEKT PLEINTJE ACHTER IJSSALON

Mistral krijgt Frans binnenterras

Achter de dichtgeplakte ramen van de voormalige kinderspeelgoedzaak Coccinelle aan de Bakkerssteeg wordt hard gewerkt door Erik en Marianne Schipper. Het is er nu nog een chaos en het vergt enige lenigheid om tussen de materialen door de eigenaren van IJssalon Mistral te bereiken. En toch is al goed zichtbaar wat de bedoeling is: in de ruimte achter de ijssalon wordt een binnenplaats gecreëerd, geheel in Franse stijl. Alsof je zo een pleintje aan de Méditerranée binnenwandelt. Met warme kleuren, bijzondere deuren als wanddecoratie, bougainville, druivenranken, pastelkleurig terrasmeubilair, enzovoorts, enzovoorts.

 

Uitgebreide koffie/thee, kleine lunchkaart

“De ijssalon groeit tegen de klippen op”, vertelt Erik Schipper. “We bereiden het ijs allemaal zelf en leveren ook veel aan restaurants. Eigenlijk zijn we het hele jaar rond met ijs bezig.” Een uitbreiding kon eigenlijk niet uitblijven en toen Marianne besloot om te stoppen met Coccinelle presenteerde zich een uitgelezen kans om Mistral te verbreden tot Chez Mistral, met een plek waar het hele jaar koffie, thee, warme chocolademelk, zelfgebakken taart en natuurlijk ijscoupes genuttigd kunnen worden. “De weersomstandigheden zijn in Nederland vaker niet goed dan wel”, redeneert Erik. “Zo’n overdekte binnentuin is redelijk uniek en zie je nog niet veel. Ik denk dat het een aanvulling is voor Borne.”

 

Sluiting Coccinelle

Sinds 2014 zijn ijssalon Mistral en speelgoedwinkel Coccinelle zij-aan-zij gevestigd op de hoek Bakkerssteeg/Grotestraat, nadat het onderkomen aan de Nieuwe Kerkstraat te klein was geworden. Het einde van de kinderspeelgoedzaak na 12 jaar was geen gemakkelijke beslissing. Marianne: “De reden waarom ik heb besloten te stoppen is eigenlijk heel simpel. Ik kan en wil niet langer opboksen tegen het internet. Meerdere keren per week kwamen klanten met de mobiel in de hand om te laten zien dat iets op het internet vier euro goedkoper was. Blijkbaar hebben velen niets meer over voor de service van een winkel. Ik werd er chagrijnig van.”

 

Het borrelt en bruist

Het tegenovergestelde is het geval als het over de inrichting van het nieuwe terras gaat. Marianne raakt maar niet uitgepraat over hoe het allemaal gaat worden. Over de zoektocht naar de bijzondere deuren bijvoorbeeld en de vloertegels die lijken op die van de oude kloosters. Het borrelt en bruist in het hoofd van Marianne. “De Franse stijl wordt in alles doorgevoerd. Misschien wel iets over the top”, glimlacht ze. En dan is er nog het aangeboden assortiment om over na te denken. “Geen gewone appeltaart, maar clafoutis of zo”, peinst ze hardop. Kortom, aan enthousiasme duidelijk geen gebrek bij het echtpaar Schipper.

 

Opening halverwege september

Als alles meezit zal de Franse binnentuin halverwege september worden geopend. Een wat complicerende factor is nog de voorgenomen herinrichting van het centrum. Zoals bekend zijn er plannen om het hart van het centrum op te pimpen. In ieder geval een deel van het zijterras van Mistral zal bij de binnentuin worden aangetrokken, maar misschien wel de gehele zijkant. Het is allemaal nog een beetje onduidelijk, net als de planning van de verbouwingen. Erik hoopt dat het pand van Mistral als eerste aan de beurt kan komen, om vervolgens helemaal klaar te kunnen zijn met zowel het binnenterras als de aanpassing van de ijssalon én de gevels van het pand tegen de tijd dat het nieuwe ijsseizoen begint, in het vroege voorjaar van 2019. De onzekerheden over het centrumplan beletten Erik en Marianne Schipper in ieder geval niet om alvast voortvarend verder te gaan met hun Franse overdekte pleintje bij Chez Mistral, dat zoals gezegd al in september de deuren zal openen. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
T HUISKES — 30 aug 2018
Veel succes met deze Franse binnentuin! en als er clafoutis wordt geserveerd kom ik zeker eens een keertje langs (pas in november ...)

RW4you heeft de deuren open

Aan de Nijstad heeft Wendy Schlatkamp de deuren geopend van haar RW4you, een winkel in trendy...
21-08-2019

Bliss opent na de Melbuul’ndagen

Na anderhalve maand keihard werken is het bijna zover: volgende week woensdag opent het nieuwe...
21-08-2019

Jonge ondernemer op de markt

Met zijn 18 jaar zou hij wel eens de jongste markthandelaar in Twente kunnen zijn. “Ik...
21-08-2019

Pannekoekenbakker start in Zenderen

Er is weinig vlagvertoon op donderdagmiddag als De Pannekoekenbakker in Zenderen voor het eerst...
15-08-2019

Jan Schefer: ‘Ik vind dit nog zo gaaf’

Donderdag 15 augustus is het precies veertig jaar geleden dat Jan Schefer zijn sportwinkel...
13-08-2019

Libanees eten aan het Rheineplein

Gisteren berichtten wij al over de sluiting van het Chinees restaurant Golden City aan het...
30-07-2019