Ambachtelijke frietzaak in Nieuwe Kerkstraat
WENDERZ UIT DELDEN OPENT FILIAAL IN BORNE

Ambachtelijke frietzaak in Nieuwe Kerkstraat

In het pand waar voorheen het IJs- en koffiehuuske gevestigd was opent, als het allemaal meezit, nog dit jaar een filiaal van het ambachtelijke afhaalrestaurant Wenderz in Delden. Vooral de huisgemaakte verse friet blijkt in krap een jaar tijd een begrip te zijn geworden in de buurgemeente. Aanleiding om de vleugels verder uit te slaan en het succesvolle concept ook in Borne uit te rollen.

 

Ambachtelijke patat

Jorrick Meen gaat Wenderz in Borne bestieren en is momenteel druk bezig het pandje aan de Nieuwe Kerkstraat te verbouwen en in te richten. “We zijn echt bekend vanwege onze ambachtelijke patat”, vertelt Jorrick. “We halen de aardappelen bij Leusink in Deurningen, wassen en snijden ze zelf. Verser kan het niet. De friet is mooi zacht van binnen en heerlijk knapperig van buiten. Iedereen die het voor het eerst proeft zegt dat je echt kunt proeven dat het vers is.”

 

Inmiddels levert Wenderz dit product ook aan gerenommeerde horecazaken in de regio.

 

Niet zomaar een snackbar

“Daarnaast hebben we ook de betere hamburgers. Iets duurder dan wat men gewend is te betalen bij een gewone snackbar, maar dat heeft te maken met een goed broodje, 100 procent Iers rundvlees en kwalitatief goede cheddar en bacon. Heel bewust serveren wij de hamburgers niet met tomaat en augurk in plakken, maar met tomatenchutney en augurkenrelish. Zo heb je wel de smaak, maar niet zo’n hele plak in je mond.”

 

Van de betere producenten worden de bekende frikandellen, kipcorns, en dergelijke ingekocht. “We hebben tien verschillende soorten kroketten in het assortiment. Ook bijvoorbeeld in de smaken truffel, paddenstoelen, kreeft en serranoham.” Verse smoothies behoren eveneens tot het assortiment. Kortom, niet zomaar een snackbar.

 

'Vergelijkbaar publiek'

De uitbreiding kwam voor Wenderz eigenlijk iets vroeger dan voorzien, maar de kans om ook in Borne te beginnen wilden ze niet voorbij laten gaan. “Borne is wel weer een slag groter, maar wij schatten in dat het publiek vergelijkbaar is met dat van Delden.” Een goede voedingsbodem voor een snackbar in het luxere segment. De 19-jarige Jorrick Meen kan haast niet wachten tot de deuren open gaan. “Spannend! Ik heb er enorm veel zin in!” (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Eric Arkink — 19 nov 2018
Welkom in Borne. Veel succes gewenst!
Wouter — 18 nov 2018
Super, ik zie er naar uit!

Als je inplaats van Iers rundvlees, lekker Nederlands, of nog beter Twents vlees gaat gebruiken word ik helemaal blij. Dat zal heerlijk smakken met de lokale piepers uit Deurningen!
Hans — 18 nov 2018
Krijg plotsklaps honger...
Namens ondernemend Borne: welkom! Natuurlijk veel succes gewenst en worden al je verwachtingen werkelijkheid. Mooi dat je Borne nog smaakvoller maakt!

ZóMooi verhuist naar Nieuwe Kerkstraat

De Nieuwe Kerkstraat in het kernwinkelgebied van Borne wordt weer goed gevuld. Ook het pand waar...
06-12-2018

Verlate toost op het nieuwe licht

De nieuwe sfeerverlichting in het centrum van Borne brandt weliswaar al twee weken, maar...
29-11-2018

Viskoepel Stroom Esch failliet

De Viskoepel aan De Dorsmolen in de Stroom Esch is failliet. Dit bepaalde de rechtbank in Almelo...
28-11-2018

Toscane is klaar met Thuisbezorgd.nl

Per 2 januari 2019 zijn de pizza’s en andere afhaalmaaltijden van Eetcafé Toscane...
24-11-2018

Hardloopfeestje bij jarig Step One

Step One, de ‘hardloopwinkel’ van Han Vaalt, bestaat 25 jaar. Na jarenlang zijn...
24-11-2018

Supermarkten meer feestdagen open

Vanaf halverwege 2015 is het voor winkels mogelijk om op zon- en feestdagen geopend te zijn,...
21-11-2018


file:html/cookies.inc.html}