Tumult om het gouden ei
27-11-2018
AVELEIJN BRENGT VERMAKELIJK SINTERKLAASTHEATER VOOR 3.500 KINDEREN

Tumult om het gouden ei

Zo’n 3.500 bezoekers, waaronder bijna alle basisscholen in Borne, alsook scholen voor speciaal onderwijs uit de regio en cliënten van Aveleijn genieten deze week van een bijzondere Sinterklaasvoorstelling in het Kulturhus. Een megaklus voor de makers ervan: bureau Evenementen van Aveleijn. Het resultaat mag er zijn: het is een uiterst vermakelijk theateruurtje geworden dat deze week maar liefst twintig keer wordt opgevoerd.

 

De voorstelling heeft als titel ‘Sinterklaas en het mysterie van het gouden ei’ meegekregen en draait vooral om paradijsvogel Amadea die eens in de zoveel jaar een gouden ei legt. De spelers in het verhaal: Kaatje Kopstand (Karin Nijhof), Kareltje Kweetniet (Reinoud Kok), hoofdpiet Pedro (René Morshuis), piet Bossebol (Marita Nijhoff), tante Sissel (Gea Rebel), Jacobus (Hans Mulder) én presentator Johan (Julian Rademaker) stuiteren van de ene verwikkeling in de ander. Zo is op het ene moment Amadea spoorslags verdwenen, terwijl verderop in het verhaal het gouden ei wordt gestolen.

 

Logisch dus dat er voortdurend de nodige commotie ontstaat, waarbij de kinderen in de zaal actief worden betrokken. De acteerprestatie is een lust voor het oog, de gezongen stukken doen er niet voor onder. Voor de kinderen, op een enkeling na die de spanning teveel wordt en ondertussen ‘absoluut naar de wc moet’, vliegt het uurtje voorbij. Als uiteindelijk toch nog alles op zijn pootjes terechtkomt, vertrekken ze dan ook na het laatste ‘Dag Sinterklaasje’ weer met blije gezichtjes.

 

‘Een geweldige aanwinst’

Vanaf september is de spelersgroep al druk met de voorbereidingen. Nadat Karin het script geschreven had, werden er filmopnamen gemaakt bij de Bornse Brandweer en het Tierpark Nordhorn, terwijl de zeven (amateur)spelers probeerden hun rollen -voor de eerste keer onder de bezielende leiding van regisseur Jos Brummelhuis- onder de knie te krijgen. “Jos is een geweldige aanwinst,” jubelen ze na afloop. “Hij heeft ons echt uitgedaagd het spel nog beter te krijgen en ook de details niet uit het oog te verliezen.”

 

Marita: “Dit is voor mij echt een van de leukste weken van het jaar. Het kost allemaal enorm veel voorbereidingstijd, maar als je dan de reacties van de kinderen ziet… ja, daar doe je het toch voor?” Karin, hoofdrolspeelster Kaatje Kopstand, geniet vooral van wat ze als groep meemaken. “We beleven er zelf ook heel veel plezier aan. Door de inbreng van Jos groeien we enorm in ons spel, maar kijk ook eens hoe compleet het allermaal is. Neem alleen maar de bijdrage die de Flying Birds, het huisorkest van Aveleijn, aan de voorstelling levert. Ook deze jongens staan deze week twintig keer op het podium."

 

Komend weekend zijn de laatste drie voorstellingen. Zaterdagmiddag is gereserveerd voor de ouderen, maar vrijdagmiddag en zondagmiddag is iedereen welkom. Daar zijn ook nog enkele plaatsen voor beschikbaar. En bovendien heeft Sinterklaas beloofd dat ‘ie na afloop ook zelf nog in het Kulturhus present zal zijn… (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Kaatje Kopstand 😊 — 27 nov 2018
Dank voor deze mooie recensie!
Top!!! Wij gaan de komende week nog genieten!
Jan — 27 nov 2018
Heel mooi theaterstuk wederom! Lof! Voor de productie en de spelers.
Prima vermaak. En fraai en mooi verwoord in de tekst door de redactie!

 

 

Willemien Holterman etst voor Mariakapel

Sinds 7 maart is er al bijna 11.000 euro bijgeschreven voor de crowdfundactie van de Mariakapel...
11-04-2024

Vrolijke serenade voor de 80-jarige Johan

Het gebeurt niet meer zo vaak dat een muziekkorps nog door de straten trekt. En dat is in Borne...
05-04-2024

De drijfveer van beeldhouwster Hetty Steenberg

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
31-03-2024

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024