Musical Rent - 20 en 21 september

 

Rent is een Amerikaanse rockmusical, gecreëerd door Jonathan Larson en gebaseerd op de opera La bohème van Giacomo Puccini. De musical vertelt het verhaal van een groep jonge artiesten en muzikanten. Ze wonen in New York en het heersende HIV-virus zal hun dood betekenen. Een jaar lang worstelen ze met armoede, verslaving, relaties, liefde, verlies, creativiteit en aids. Welke keuzes maak je als je weet dat je niet lang meer leeft? Mag je in deze maatschappij nog zijn wie je wilt zijn? Hoe belangrijk is vriendschap en liefde voor jou?

 

Dynamisch verhaal

Rent is een van de eerste musicals waarin homoseksuele, biseksuele, lesbische en transseksuele personages voorkomen. Een musical met vragen en onderwerpen die zeker bij de jongeren van nu nog erg leeft en goed aansluit bij hun belevingswereld. Met dit dynamische verhaal, solisten die je omverblazen, een sterk ensemble en een inspirerende locatie als het Openluchttheater Hertme, verkrijgt dit imposante stuk een nieuwe glans. De rauwe en opzwepende muziek bevat stevige rocknummers als One Song Glory, maar ook mooie ensemblestukken als Seasons of Loveen duetten als Take Me or Leave Me.

 

Om de nummers de kracht te geven die het stuk vraagt, staat de rockband onder de muzikale leiding van Gerben Kruisselbrink. Gerben heeft diverse studies gevolgd waaronder Muziekwetenschap, eerstegraads Muziekdocent en Hoofdvak Koordirectie. Momenteel dirigeert Gerben koren van pop tot jazz en werkt hij met orkesten van bigband, tot aan symfonie. De regie en choreografie staat onder leiding van Francesco Bekkema. Francesco is op 8-jarige leeftijd begonnen met dansen bij Jazzdansstudio Jacquelien. In 2004 maakte hij zijn droom van een eigen dansstudio waar en startte Focus! In Enschede. De productieleider is Wout Hofstede.

 

  • Data : 20 en 21 september 2019 - 20.00 uur
  • Kaarten : € 24,50 excl. servicekosten

 

Klik hier voor meer informatie en tickets

 

De musicals in Hertme worden opgevoerd door de musicalgroep van het Openluchttheater en geproduceerd door Marieke Visser. Marieke werd in 2008 toegelaten aan het conservatorium. Tijdens haar muzikale carrière trad ze veel op als soliste, maar zong ook duetten met bekende artiesten, waaronder Pia Douwes. “Musical leeft enorm, maar in de regio Twente blijft het altijd klein”, aldus Marieke en daar wil ze nu verandering in brengen. Haar droom is om in het Openluchttheater musicals te produceren die gespeeld gaan worden door goede en ervaren amateurs en professionals. Ware spektakelstukken, die worden uitgevoerd door mensen met passie voor het musicalvak van verschillende leeftijden.