Viskoepel terug in de Stroom Esch
21-12-2018
BOEKELOSE KIRBY JAGERSMA LEGT ER AL HAAR ENTHOUSIASME EN EXPERTISE IN

Viskoepel terug in de Stroom Esch

Eind november werd bekend dat De Viskoepel op de Stroom Esch het niet had gered. Een faillissement betekende het abrupte einde van de viswinkel aan De Dorsmolen. Nog geen maand later zijn de donkere wolken alweer verdwenen. Als alles meezit opent de Boekelose Kirby Jagersma (29) op vrijdag 15 februari er haar nieuwe viswinkel. “Maar het wordt wel anders, een stuk gezelliger ook, hoop ik”, zo zegt ze. Volgende week krijgt ze de sleutel om aan de slag te kunnen gaan.

 

De Zeeparel in Enschede

Kirby en vis vormen een twee-eenheid. Op haar vijftiende begint ze met een bijbaantje in een viswinkel. Ondertussen besluit ze een studie tot assistent-accountant te gaan volgen en behaalt zelfs het felbegeerde diploma. Maar eenmaal werkzaam op een bureaustoel komt het besef er niet gelukkig te worden. “Ik realiseerde me toch het directe contact met mensen te missen en via het bijbaantje in Hengelo kwam ik in Enschede terecht, waar een tweede viswinkel, De Zeeparel op het Stadsveld, zou worden overgenomen. In 2013 begon ik er. Een jaar later nam ik zelf de winkel over.”

 

Amper drie jaar bezig, het is dan inmiddels 2016, krijgt Kirby een auto-ongeluk en dat brengt haar zelfstandige bestaan in gevaar. Haar zus neemt dan de winkel over. Kirby blijft er op de achtergrond bij betrokken, want het bloed kruipt nu eenmaal waar het niet kan gaan en ze krijgt twee jaar lang de tijd om in een redelijke luwte te herstellen. Ergens in het najaar van 2018 horen beide zussen dat het niet goed gaat met De Viskoepel in Borne. En als de stekker er daadwerkelijk op 28 november wordt uitgehaald, volgt er spoedberaad in de familiekring. Want deze plek in dit dorp zou weleens een mooie tweede vestiging van De Zeeparel kunnen worden. Er wordt gerekend, gewikt en gewogen en uiteindelijk valt het besluit. Het is niet de zus, maar Kirby zelf die de lege winkelruimte zal vullen.

 

‘Het blijft De Viskoepel heten’

“Ik heb weliswaar de inboedel overgenomen, maar voor het overige gaat alles behoorlijk op de schop”, vertelt ze met stralende ogen. “Er komt een nieuwe vloer in, het geheel wordt geschilderd en de indeling wordt volstrekt anders. Het moet straks ook een heerlijke plek zijn om een visje te eten en niet alleen om mee te nemen. Het moet gezellig worden, ik wil een band opbouwen met de mensen die er komen.” En de naam? “Het blijft De Viskoepel heten”, aldus de nieuwe onderneemster. “Het is een mooie naam voor deze plek en bovendien is die naam in heel Borne bekend.”

 

Ook de Boekelose zelf kent Borne. Ze heeft er een tijdje met haar ouders gewoond en komt er nu nog steeds ‘om te shoppen’. Borne heeft veel te bieden. Er heerst een zekere gemoedelijkheid en bovendien is de Stroom Esch natuurlijk een geweldige plek voor een viswinkel. En alles wat ik in de loop der jaren heb geleerd over vis én over het ondernemen in dit segment, denk ik straks in De Viskoepel te kunnen toepassen. Ja, ik heb er heel veel zin in. Maar eerst verbouwen en mooi maken. En over anderhalve maand gaan we open.” (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Sjj — 28 dec 2018
Hopen dat het nu beter wordt, die vette zooi van de koepel was niet te pruimen.
Eric Arkink — 23 dec 2018
Dezelfde woorden als hieronder door Lex Nijhuis werden geuit, kwamen bij mij op; dus :I I ).
Harm Hoek — 23 dec 2018
Veel SUCCES Kirby Jagersma.
Het is een mooi opvallende locatie.
Met goede opvallende reclame, vis en service maak je een goede kans.

De eerste slag, is een daalder waardxx
Martijn van de straat — 22 dec 2018
Veel succes....kan haast niet wachten om er weer een lekker visje te komen halen
Mchak — 22 dec 2018
Prachtig idee! Suc6 met de onderneming!!!
Henri Zomer — 21 dec 2018
Heel veel succes gewenst, fijn dat deze plek zo snel ingevuld wordt.
Lex Nijhuis, voorzitter BBO — 21 dec 2018
Mooi dat de mooie plek dezelfde naam en bestemming houdt. Kirby, heel veel succes en welkom in ons mooie (ondernemende) Borne!

Nieuw: de ‘Borns Hart voor Horeca’ bon

Vorige week zondag vertelde -toen nog- minister Bruno Bruins dat de horeca in ons land bijna per...
23-03-2020

Lentekoopzondag afgelast

De Lentekoopzondag, die aanstaande zondag in het centrum van Borne zou plaatsvinden, is...
16-03-2020

Creatief zakendoen in tijden van crisis

Naarmate het coronavirus meer gevolgen heeft voor het leven van alledag, zien ook steeds meer...
15-03-2020

Restaurants verzetten hun bakens

De maatregelen die het kabinet donderdagmiddag uitvaardigde om het coronavirus te beteugelen,...
14-03-2020

Woondecoraties in oude Scapino

In mei 2016 sloot Scapino haar deuren aan de Hofstraat in Borne. Sindsdien bleef het stil aan de...
02-03-2020

Sloot2wielers opent aan de Grotestraat

Na enkele maanden warmdraaien wordt het komende dinsdag officieel: Sloot2wielers opent dan haar...
28-02-2020