Chez Mistral geopend
22-12-2018
FRANS BINNENTERRAS BIJ DE IJSSALON AAN DE GROTESTRAAT

Chez Mistral geopend

Achter IJssalon Mistral aan de Grotestraat zijn gisteren de deuren opengegaan van het Franse binnenterras, waarvoor de werkzaamheden al afgelopen zomer waren gestart. In de ruimte, waar voorheen speelgoedwinkel Coccinelle gevestigd was, zijn eigenaren Erik en Marianne Schipper helemaal losgegaan om een mediterrane sfeer met een knipoog te creëren.

 

Een kat kruipt net door het poezenluikje van een oude, typisch mediterraan blauwe, deur en een paar deuren verderop heeft de schilder zijn kwasten bij de voordeur gehangen. De bougainville bloeit uitbundig op het pleintje waar het goed toeven moet zijn voor klanten die willen genieten van koffie, thee en wat lekkers erbij.

 

'Nog mooier en groter'

Het is nog niet helemaal af. Zo zijn de typisch Franse dakpannen er nog niet. Voorlopig ligt er maar even sneeuw op de afdakjes bij de deuren. “Het heeft allemaal langer geduurd dan we hadden gedacht”, vertelt Erik Schipper. “Er kwam steeds meer bij. Zo hebben we ook de hele keuken vernieuwd.” Complicerende factor was verder dat de Bakkerssteeg werd gerenoveerd en daar voor een deel het wachten op was. “De bedoeling is om begin volgend jaar de gevel aan de Bakkerssteeg helemaal recht te trekken, zodat er voor ons een veel grotere binnenruimte ontstaat.” Pas dan kan de tegelvloer, met tegels die lijken alsof ze uit oude kloosters komen, worden doorgelegd. Het terras aan de Grotestraat zal ook met dezelfde vloertegels betegeld worden. De puien aan beide zijden worden door de pandeigenaar bovendien nog helemaal vernieuwd.

 

Warme wafels tijdens Shopping by Candlelight

“Het wordt allemaal nog groter en mooier dus, maar de reacties zijn nu al heel erg leuk.” Er wordt enthousiast gereageerd op de nieuwe horecagelegenheid met de aparte inrichting in het centrum. De kaart is nu nog beperkt tot koffie, thee, chocolademelk, fris en (deels) zelfgebakken taart. “Voor onszelf hebben we wel een beeld van hoe de kaart wordt uitgebreid met kleine, warme, bijzondere gerechtjes, maar als we nu al alles willen doen, dan loopt het ons over.”

 

De opening komt precies op tijd voor Shopping by Candlelight, als er naar verwachting weer veel mensen komen genieten van de kerstsfeer in het centrum. Bij Mistral zijn dan in ieder geval de heerlijk geurende warme wafels te koop. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Eric Arkink — 23 dec 2018
Mooie aanwinst voor Borne en het centrum. Veel succes met het verbreden van het assortement.
Alice Augustijn — 22 dec 2018
Wat mooi en gezellig, heel veel succes!

Het is feest bij Mooi Parfumerie Lammertink

ADVERTORIAL • Op 1 november vorig jaar nam Francesco Lammertink parfumeriezaak MOOI over en...
16-04-2024

Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
22-03-2024

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
18-02-2024