Tuinrestaurant sluit per 1 april
UITBATER JAN MIDDELHUIS: ‘IK MOET VERSTANDIG ZIJN EN KEUZES MAKEN’

Tuinrestaurant sluit per 1 april

Het Tuinrestaurant aan de Hesselerweg in Borne houdt op te bestaan. Per 1 april aanstaande sluit uitbater Jan Middelhuis de deuren. Definitief. “Het is niet anders, heel jammer, maar ik moet verstandig zijn. We draaien hier geweldig als het gaat om feesten en partijen, maar het is onvoldoende om er het hele jaar de schoorsteen van te kunnen laten roken”, zo vertelt hij dinsdagmorgen. Toch zit de 55-jarige Middelhuis niet bij de pakken neer. “Er komt wel weer wat op mijn pad.”

 

Tuinen van Boomkamp Gardens

In 2014 nam Middelhuis het roer over van Frank en Sylvia van Beek. “Een mooie plek, met veel dagelijkse bezoekers.” Toen de tuinen van Boomkamp Gardens in 2016 werden gesloten, kwam Middelhuis met zijn restaurant echter geïsoleerd te zitten. Het was gebeurd met de dagelijkse toestroom en dus diende zijn nering over een andere boeg te worden gegooid. Middelhuis, zelf al vanaf zijn zeventiende kok, ging zich focussen op het verzorgen van catering en warme maaltijden. Én op feesten en partijen. Want daarvoor bleken zijn klanten Het Tuinrestaurant nog wel degelijk te kunnen vinden.

 

“Onze kerst- en paasbrunches zaten de afgelopen jaren meer dan vol”, zegt ‘ie mijmerend. “Zelfs in maart zitten we nog bijna helemaal vol, maar het is gewoonweg niet voldoende om deze accommodatie daar 365 dagen per jaar op te laten draaien. Ik ben niet boos op Boomkamp. Integendeel, hun besluit om met de tuinen te stoppen kan ik begrijpen en bovendien hebben ze me de afgelopen jaren enorm gesteund om Het Tuinrestaurant in de benen te houden. Maar het is niet genoeg.”

 

Opgelucht gevoel

Middelhuis: “Het contract met Boomkamp naderde haar einde en dat betekent ook dat je zelf nog eens diep gaat nadenken. Rond de jaarwisseling besloten mijn vrouw en ik dat we verstandig moesten zijn. Willen we meer schwung in het restaurant brengen, dan zijn er investeringen nodig. Ik ben nu 55. Verdien ik dat nog terug? Of kies ik ervoor nog ergens aan de slag te kunnen als kok, want dat is toch mijn passie, en veel zorgen achter ons te laten? We kozen voor het laatste. Het geeft een opgelucht gevoel.”

 

Wat de nieuwe bestemming gaat worden van de accommodatie, een eigendom van Boomkamp, is nog niet bekend. Daar is het allemaal nog te vers voor. “Als zich een nieuwe jonge uitbater aandient, die er wél in wil investeren, zou het mooi zijn. Dan ben ik zelfs bereid om hier de kok te blijven. Want nogmaals, de keuken is mijn domein en Het Tuinrestaurant heb ik lief. Hier voelde ik me thuis.” (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
wouter — 15 jan 2019
Wat jammer, ik heb er de afgelopen jaren veel gezellige tot in de puntjes verzorgde feesten door Jan en zijn team mee mogen maken. De plek zou zich geweldig lenen voor iets als klein afrika in Oldenzaal. De complete infra is er voor aanwezig. Locatie is tussen de Bornse Maten in Borne, en Slangenbeek in Hengelo, kortom een enorme potentie, massa mensen op loop afstand. Er zal zich vast spoedig iemand melden met een goed plan. Daarbij kan ik Jan zeker als kok aanbevelen!

Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
22-03-2024

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
18-02-2024

Nieuw Eethuis Borne op plek van Levi

Vijf maanden geleden verliet restaurant grillroom Levi haar pand aan de Hofstraat 10 in Borne....
20-01-2024