Cafetaria ’t Centrum in andere handen
30-01-2019
IBRAHIM, DE TURKSE TUKKER, HEEFT ER ZIN IN

Cafetaria ’t Centrum in andere handen

Sinds half december runt Ibrahim Kunduraci cafetaria ’t Centrum aan de Oude Almeloseweg. De 34-jarige Oldenzaler heeft de horeca in zijn genen. Zijn familie runde diverse horecazaken in Twente en net over de grens. De Turkse Tukker, zoals hij zichzelf omschrijft, zag kansen de zaak in Borne over te nemen. “Borne is een mooie gemeenschap, een beetje zoals Oldenzaal. Het is hier netjes, rustig en er heerst het ons-kent-ons-gevoel.”

 

De goedlachse ondernemer is naar eigen zeggen met open armen in Borne ontvangen. “Dat is zo mooi, meneer. Niks geen afgunst. Je moet ook gewoon een beetje plezier met elkaar als buren maken, toch?” De afgelopen weken is Ibrahim druk geweest om de zaak op te knappen en schoon te maken. Vooralsnog is het assortiment uitgebreid met vooral verse hamburgers. “Mien moe kan van alles wa kok’n. Turkse soepjes bint d’r altied wa. Maar we moeten eerst maar eens wat uitproberen, meneer.” En weer verschijnt die aanstekelijke glimlach op zijn gezicht.

 

Enthousiast

Kwaliteit is voor Ibrahim in ieder geval van belang. “Al is het maar een patatje en een kroketje… het moet wel met liefde gebakken worden! En dát doe ik meneer. Je kan geen ui van drie dagen oud serveren of in vet van vijf dagen geleden bakken. Het is eten, hè? Het moet gewoon goed zijn.”

 

Ibrahim is ook van plan om te gaan bezorgen in Borne. Gratis! Niet via Thuisbezorgd.nl. “Nee, meneer, ik ga toch geen 12 procent aan die mensen betalen?” Cafetaria ’t Centrum is met uitzondering van de maandagen alle dagen geopend. “Van 11.30 tot 20.00 uur of 23.00 uur in het weekend. Of zo nodig langer.” Lange dagen voor de ondernemer. “De familie kan altijd komen helpen. Zo doen wij dat. En ach, aj buut’n goat hang’n is’t ok nie good veur de maatschappij.”

 

Aan enthousiasme geen gebrek bij Ibrahim Kunduraci (“zeg maar ‘schoenmaker’, want dat betekent dat”). Hij heeft alle vertrouwen in het succes van zijn zaak. “Hard werk’n en dan kump’t wa good, meneer.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Ruben Baartman — 02 feb 2019
Heel veel succes Ibrahim!
Ik kom snel een liefdevol gebakken kroketje bij je proeven.
Ton HUISKES — 31 jan 2019
Veel succes met uw nieuwe zaak in Borne!

Nieuw: de ‘Borns Hart voor Horeca’ bon

Vorige week zondag vertelde -toen nog- minister Bruno Bruins dat de horeca in ons land bijna per...
23-03-2020

Lentekoopzondag afgelast

De Lentekoopzondag, die aanstaande zondag in het centrum van Borne zou plaatsvinden, is...
16-03-2020

Creatief zakendoen in tijden van crisis

Naarmate het coronavirus meer gevolgen heeft voor het leven van alledag, zien ook steeds meer...
15-03-2020

Restaurants verzetten hun bakens

De maatregelen die het kabinet donderdagmiddag uitvaardigde om het coronavirus te beteugelen,...
14-03-2020

Woondecoraties in oude Scapino

In mei 2016 sloot Scapino haar deuren aan de Hofstraat in Borne. Sindsdien bleef het stil aan de...
02-03-2020

Sloot2wielers opent aan de Grotestraat

Na enkele maanden warmdraaien wordt het komende dinsdag officieel: Sloot2wielers opent dan haar...
28-02-2020