27-03-2019
Vrouwen in de Kunst - lezing.

MRT

27

19.30 Vrouwen in de Kunst - lezing.


Deze lezing gaat over de ontwikkeling en opkomst van vrouwelijke kunstenaars in de twintigste eeuw. De kunstgeschiedenis laat een duidelijke dominantie van mannen zien, de meest bekende kunstenaars zijn overwegend mannen; Rodin, Picasso, Pollock, de Kooning, noem maar op. Vaak wordt vergeten dat achter deze grote namen in de kunstwereld regelmatig een vrouw schuilging, die niet alleen een taak als muze bekleedde maar zelf ook vaak zeer bekwaam was als kunstenaar. Waarom horen we zo weinig over deze vrouwen in de kunstgeschiedenis?

Tijdens deze boeiende lezing zal kunsthistorica Miranda Nieuwenhuis aan de hand van prachtig beeldmateriaal diverse vrouwelijke kunstenaars bespreken en uitleggen waarom er in de loop van de twintigste eeuw een verandering ontstond in de waardering voor hun werk en zullen we zien dat er minstens net zoveel bekwame professionele vrouwelijke als mannelijke kunstenaars zijn (geweest).

In het kleine theater op de 1e etage van de bibliotheek.

Aanvang: 19.30 uur
Entree: €5,00, kaartverkoop online, telefonisch kan ook via 074-2657200

*Mocht het niet lukken om online kaarten te kopen mail dan uw naam, aantal kaarten, adres, postcode en telefoonnummer naar receptie@kulturhusborne.nl of bel naar 074 265 72 00*

 

terug naar agenda
 

file:html/cookies.inc.html}