Het ambachtelijk frietje als delicatesse
LUUK WENDER WIL KNALLEN IN BORNE

Het ambachtelijk frietje als delicatesse

In november kreeg Deldenaar Luuk Wender de sleutel van het winkelpandje aan de Nieuwe Kerkstraat. Het voormalige IJs- en koffiehuuske zou razendsnel worden verbouwd en wellicht dat hij in december dan de deur van zijn ‘ambachtelijk afhaalrestaurant’, zoals hij het zelf omschrijft, zou kunnen openen. Het bleek allemaal iets te voorbarig. “We kwamen steeds weer andere dingen tegen en dat moest allemaal in onze vrije tijd gebeuren.” Maar vanaf vandaag is het toch werkelijk zover. ‘Wenderz ambachtelijk eten en drinken’ is open.

 

Samen met zijn kompaan Jorrick Meen hebben ze er zin in. En weten ze waarover ze praten en wat ze doen, want in Delden hebben ze met hun ambachtelijke producten al ruimschoots hun sporen verdiend. “Tijd om een stap te zetten dus en nu ook Borne te verwennen en te verrassen met onze eigengemaakte specialiteiten’, zo klinkt het. En dat zijn niet alleen de ambachtelijke frieten, maar ook de burgers in vele soorten en maten, maar liefst tien verschillende kroketsoorten, groenten voor vegetariërs en nog eens een glutenvrij assortiment.

 

‘Het allerbeste softijs’

“Alles draait daarbij om kwaliteit”, aldus beiden. “Bij ons gaat echt niets de deur uit waar we niet achter staan. Het moet bijzonder zijn, exclusief en eigenlijk als een delicatesse worden ervaren.” Als straks het voorjaar doorbreekt, zal er buiten ook een klein terras worden ingericht. “Op dit moment zijn we bezig met een goede koffie- en ijsmachine. Inmiddels zijn we het hele land doorgetrokken om het allerbeste softijs te vinden. Want ook daarvoor geldt: als het van Wenderz is, moet het gewoon de allerbeste kwaliteit zijn.”

 

Ondertussen verloopt de eerste dag in Borne op rolletjes. “We zijn uitermate plezierig ontvangen door onze collega’s in de Nieuwe Kerkstraat en de dorpsmanager, terwijl ook de eerste eters hun weg hebben gevonden. Een mooie start dus en écht… we gaan knallen in Borne.” Wenderz is zes dagen per week geopend, van 12.00 tot 21.00 uur. De maandag is hun vrije dag. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Harm Hoek — 15 feb 2019
Ga er met de kinderen erheen om het
ambachtelijk frietje te proberen
Ruben Baartman — 14 feb 2019
Een aanwinst voor het centrum van Borne!!
Veel succes.

Vuurwerkverkoop alleen online

Dit jaar zullen er voor het eerst in aanloop naar Oud en Nieuw geen lange rijen...
14-10-2020

Horeca Borne reageert gelaten

Tot een van de meest opvallende maatregelen die premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge...
14-10-2020

Dorset zet Koeien van Jelle ‘op de kaart’

Enkele maanden geleden kruisten de paden van Jelle Hidma, boer in Twekkelo, en Willem Dankers,...
10-10-2020

Supermarkten hanteren ‘ouderenuurtjes’

De verscherpte coronamaatregelen brengen ook met zich mee dat de supermarkten hun openingstijden...
05-10-2020

Snuffelhoes nu ook met herenmode

Het is alweer bijna vier jaar geleden dat ’t Snuffelhoes zich vestigde aan De Bleek in...
02-10-2020

Bliss tot komend voorjaar dicht

“Het is niet anders, maar ik moet reëel zijn”, zegt Gerard Schulten, enkele...
30-09-2020