Het ambachtelijk frietje als delicatesse
LUUK WENDER WIL KNALLEN IN BORNE

Het ambachtelijk frietje als delicatesse

In november kreeg Deldenaar Luuk Wender de sleutel van het winkelpandje aan de Nieuwe Kerkstraat. Het voormalige IJs- en koffiehuuske zou razendsnel worden verbouwd en wellicht dat hij in december dan de deur van zijn ‘ambachtelijk afhaalrestaurant’, zoals hij het zelf omschrijft, zou kunnen openen. Het bleek allemaal iets te voorbarig. “We kwamen steeds weer andere dingen tegen en dat moest allemaal in onze vrije tijd gebeuren.” Maar vanaf vandaag is het toch werkelijk zover. ‘Wenderz ambachtelijk eten en drinken’ is open.

 

Samen met zijn kompaan Jorrick Meen hebben ze er zin in. En weten ze waarover ze praten en wat ze doen, want in Delden hebben ze met hun ambachtelijke producten al ruimschoots hun sporen verdiend. “Tijd om een stap te zetten dus en nu ook Borne te verwennen en te verrassen met onze eigengemaakte specialiteiten’, zo klinkt het. En dat zijn niet alleen de ambachtelijke frieten, maar ook de burgers in vele soorten en maten, maar liefst tien verschillende kroketsoorten, groenten voor vegetariërs en nog eens een glutenvrij assortiment.

 

‘Het allerbeste softijs’

“Alles draait daarbij om kwaliteit”, aldus beiden. “Bij ons gaat echt niets de deur uit waar we niet achter staan. Het moet bijzonder zijn, exclusief en eigenlijk als een delicatesse worden ervaren.” Als straks het voorjaar doorbreekt, zal er buiten ook een klein terras worden ingericht. “Op dit moment zijn we bezig met een goede koffie- en ijsmachine. Inmiddels zijn we het hele land doorgetrokken om het allerbeste softijs te vinden. Want ook daarvoor geldt: als het van Wenderz is, moet het gewoon de allerbeste kwaliteit zijn.”

 

Ondertussen verloopt de eerste dag in Borne op rolletjes. “We zijn uitermate plezierig ontvangen door onze collega’s in de Nieuwe Kerkstraat en de dorpsmanager, terwijl ook de eerste eters hun weg hebben gevonden. Een mooie start dus en écht… we gaan knallen in Borne.” Wenderz is zes dagen per week geopend, van 12.00 tot 21.00 uur. De maandag is hun vrije dag. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Harm Hoek — 15 feb 2019
Ga er met de kinderen erheen om het

ambachtelijk frietje te proberen
Ruben Baartman — 14 feb 2019
Een aanwinst voor het centrum van Borne!!

Veel succes.

Limburgia Borne Winkelier van het jaar?

In een door Reclamefolder.nl opgezette verkiezing ‘Winkelier van het jaar’ is...
09-07-2019

‘Een brasserie zoals ‘ie hoort te zijn’

Een week geleden werden de handtekeningen gezet en vanaf dat moment zijn Willem en Kitty Dankers...
08-07-2019

Beste Nettorama staat in Borne

Vrijdagmorgen kwam Harry Sulmann, algemeen directeur van Nettorama, naar het filiaal in Borne om...
05-07-2019

Variatie aan ideeën voor het centrum

Van de Provincie mocht Borne een tiental centrumvouchers, ter waarde van 2.500 euro elk,...
01-07-2019

RW4you start aan de Nijstad

Het gaat goed met de verhuur van panden aan de Nijstad. Ook nummer 21 mag een nieuwe huurder...
24-06-2019

Eerste Bornse Speciaalbierfestival

Tijdens de nieuwe Special Cars Sunday koopzondag op 23 juni vindt op het Rheineplein het...
15-06-2019