Het ambachtelijk frietje als delicatesse
LUUK WENDER WIL KNALLEN IN BORNE

Het ambachtelijk frietje als delicatesse

In november kreeg Deldenaar Luuk Wender de sleutel van het winkelpandje aan de Nieuwe Kerkstraat. Het voormalige IJs- en koffiehuuske zou razendsnel worden verbouwd en wellicht dat hij in december dan de deur van zijn ‘ambachtelijk afhaalrestaurant’, zoals hij het zelf omschrijft, zou kunnen openen. Het bleek allemaal iets te voorbarig. “We kwamen steeds weer andere dingen tegen en dat moest allemaal in onze vrije tijd gebeuren.” Maar vanaf vandaag is het toch werkelijk zover. ‘Wenderz ambachtelijk eten en drinken’ is open.

 

Samen met zijn kompaan Jorrick Meen hebben ze er zin in. En weten ze waarover ze praten en wat ze doen, want in Delden hebben ze met hun ambachtelijke producten al ruimschoots hun sporen verdiend. “Tijd om een stap te zetten dus en nu ook Borne te verwennen en te verrassen met onze eigengemaakte specialiteiten’, zo klinkt het. En dat zijn niet alleen de ambachtelijke frieten, maar ook de burgers in vele soorten en maten, maar liefst tien verschillende kroketsoorten, groenten voor vegetariërs en nog eens een glutenvrij assortiment.

 

‘Het allerbeste softijs’

“Alles draait daarbij om kwaliteit”, aldus beiden. “Bij ons gaat echt niets de deur uit waar we niet achter staan. Het moet bijzonder zijn, exclusief en eigenlijk als een delicatesse worden ervaren.” Als straks het voorjaar doorbreekt, zal er buiten ook een klein terras worden ingericht. “Op dit moment zijn we bezig met een goede koffie- en ijsmachine. Inmiddels zijn we het hele land doorgetrokken om het allerbeste softijs te vinden. Want ook daarvoor geldt: als het van Wenderz is, moet het gewoon de allerbeste kwaliteit zijn.”

 

Ondertussen verloopt de eerste dag in Borne op rolletjes. “We zijn uitermate plezierig ontvangen door onze collega’s in de Nieuwe Kerkstraat en de dorpsmanager, terwijl ook de eerste eters hun weg hebben gevonden. Een mooie start dus en écht… we gaan knallen in Borne.” Wenderz is zes dagen per week geopend, van 12.00 tot 21.00 uur. De maandag is hun vrije dag. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Harm Hoek — 15 feb 2019
Ga er met de kinderen erheen om het
ambachtelijk frietje te proberen
Ruben Baartman — 14 feb 2019
Een aanwinst voor het centrum van Borne!!
Veel succes.

The Italian Barber: mancave vol beleving

Over precies een week, op dinsdag 16 augustus, opent Juliano Stefano zijn allereerste eigen...
09-08-2022

Nieuwe woonwinkel aan Industriestraat

Sinds dinsdagmorgen 10.00 uur is er op de bovenverdieping van een bedrijfspand aan de...
02-08-2022

‘Lekker Lokaal’ proeverij bij Plus supermarkt

ADVERTORIAL • Vandaag, vrijdag, konden klanten van PLUS Huls van den Nieuwboer aan de Oude...
08-07-2022

Nieuwe Krey’nnus wordt ‘aans dan aans’

Met een bloedend hart sloot Angela Boomkamp eind februari de opvallende deuren van haar...
17-06-2022

Shoeby aan de Grotestraat: Here for you

ADVERTORIAL • Shoeby is here for you, waar je ook bent. Een van Shoeby’s 230 winkels...
14-06-2022

‘Special Sunday’ maakt verwachtingen waar

Voor heel velen was het zondagmiddag enkele uurtjes genieten in Borne. Een deel van het publiek...
12-06-2022