‘Ik wil plezier aan tafel!’
LEREAU HULSINK OVER ÉÉN JAAR HERTME’S AMBACHT:

‘Ik wil plezier aan tafel!’

Het zijn woorden die met grote regelmaat vallen als uitbater Lereau Hulsink praat over zijn Hertme’s Ambacht. Een jaar geleden gaf hij een nieuwe impuls aan het ‘uit eten gaan in Hertme’. Zijn warme en gemoedelijke huiskamer, midden in het kerkdorp, moet de plek zijn waar mensen van en met elkaar genieten. “Hoe mooi is het om daar een bescheiden rol in te kunnen spelen?”, aldus de gedreven ondernemer, die zichtbaar genoegen beleeft aan het groeiende succes van zijn sfeervolle restaurant.

 

In het eerste weekend van maart vorig jaar ging hij open. Drie avonden lang konden de noabers in Hertme kennismaken met Lereau en zijn etablissement. “Het werd een groot succes. Ze wisten niet wat ze zagen toen ze naar binnen stapten. De hele zaak was felblauw geschilderd, helemaal opnieuw ingericht en vooral een stuk gezelliger en intiemer geworden. Je voelde dat we goed zaten, dat de bezoekers zich er thuis voelden en dat we de juiste snaar hadden weten te raken.”

 

‘Ik ben geen Harry Potter’

Voor de uitbater en zijn team zou het daarna vooral ook een jaar worden met louter leermomenten. “Een voorbeeldje”, steekt hij lachend van wal als ‘ie terugdenkt aan een van de voorjaarsweekenden met prachtig weer: “We hadden geen reserveringen, maar wat gebeurt er? Ineens zaten we helemaal vol met eters. En ik ben geen Harry Potter, ik kan niet toveren. Maar het lukte wel. Met een lach en een kwinkslag kregen we het voor elkaar. En dat is ook precies wat we willen. Mensen moeten het hier leuk hebben. Soms komen ze sceptisch binnen, maar gaan ze na afloop in polonaise weer naar buiten.”

 

Inmiddels is ook de keuken op volle sterkte. Hulsink: “Met de komst van Dawid Kordyk is er - samen Nick Faneker - een gouden team ontstaan. Ze maken de fraaiste dingen, zijn creatief en smaakvol, houden van veel ditjes en datjes en presteren echt op topniveau. Voor mij is het vervolgens weer een feestje het eten weg te mogen te brengen en de gasten blij te maken. Want daar gaat het toch om? Het plezier aan tafel! Even de hectiek van alledag achter je te kunnen laten, je niet te laten leiden door het mobieltje, maar er echt even helemaal uit te zijn.”

 

Gezelligheid voor iedereen

Hulsink benadrukt dat Hertme’s Ambacht er eigenlijk voor iedereen is, ongeacht komaf en status. “De man in overall die hier een borreltje komt drinken, moet evenveel plezier hebben als de chirurg die met zijn medisch team iets verderop dineert. Het is juist de mix die deze plek maakt tot wat het is. Gezelligheid voor iedereen. Als we dat bereiken, dan ben ik blij en ga ik óók ‘s avonds laat vrolijk naar huis.”

 

Een kwalitatief hoogstaande keuken, veel bezoekers uit de wijde regio én de goede recensies doen de vraag opkomen welke groeiambities Lereau en zijn team hebben. “Hahaha, daar kan ik kort over zijn. Ik wil absoluut geen ster, maar de vrijheid houden om te doen wat we doen. Natuurlijk leggen we de lat heel hoog. Maar ik wil ‘m wel te allen tijde kunnen pakken. We willen groot worden door klein te blijven en toegankelijk te zijn. Samen met onze gasten plezier maken, dat is toch het allermooiste?”

 

Vanaf de komende maand treedt Hertme’s Ambacht toe tot de deelnemers op het Culinaire plein van BorneBoeit. Ter introductie hebben de koks Nick en Dawid dan een verrassend driegangen Menu van de Maand samengesteld, exclusief voor haar lezers. “Mooi toch?” zo besluit Hulsink. “En ik weet zeker dat ook dát menu weer een feestje gaat worden. Maar wel reserveren hoor, want nogmaals… toveren kan ik niet.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Harold — 21 mrt 2019
Tja, het is voor ons een soort van ‘stam restaurant’ geworden. Het zit om de hoek (wat een mazzel :-) Maar het is telkens echt weer een groot plezier! Gemoedelijk, gezellig en heerlijk.
ilonka — 01 mrt 2019
Hallo Lerau en team , wat een mooi verhaal, en hoe waar, we wensen jullie veel succes, en komen snel weer een hapje eten.
Ruben Baartman — 28 feb 2019
Ik kom met alle plezier een keer aan tafel! Tot snel.

Telecomshop springt in refurbished markt

"Refurbished heeft de toekomst", zegt Raber Saleh van de Telecomshop Twente/GSM...
30-06-2020

Busschers Optiek stopt ermee

Op 31 juli valt de deur van hun optiek aan de Nijstad definitief in het slot. Daarmee komt er...
27-06-2020

‘Na 7 jaar staat mijn webshop eindelijk’

“Zeven jaar geleden werd onze dochter Katie geboren. Ik schilderde toen een pinguïn,...
22-06-2020

Ook speelgoed bij De Snoepjesboom

Een jaar geleden, op 24 mei 2019, opende Natasja Kristen haar nieuwe snoepwinkel aan de...
19-06-2020

Bornebezorgt.nl wordt vernieuwd

Al vrij snel na het uitbreken van de coronacrisis werd op initiatief van de Bundeling Bornse...
18-06-2020

Koopzondag met twee gezichten

‘Het loopt lekker door’, was een veel gehoorde opmerking zondagmiddag bij de...
14-06-2020