Omgeving Nettorama op de schop
06-03-2019
WERKZAAMHEDEN IN FASEN TOT BEGIN JULI

Omgeving Nettorama op de schop

Nadat eind 2017 de Nettorama aan de Letterveldweg ingrijpend werd verbouwd is nu de buitenruimte aan de beurt. “Het is de kers op de taart”, zegt Charles Vandermeulen van Merwehave B.V., de eigenaar van het winkelcentrum en sinds 2014 ook van de omliggende gronden. De ruimte rondom de winkels wordt opnieuw ingericht en bestraat. “Het is nu ook wel allemaal schots en scheef. Een beetje een rommeltje.”

 

Er zullen ruim veertig parkeerplaatsen extra gecreëerd worden en er komt een betere routing voor laden en lossen. De containers krijgen een andere plek en worden ondergronds geplaatst, met uitzondering van de kledingcontainer. “Het wordt daardoor bij de ingang overzichtelijker en veiliger.” Ook de verlichting wordt vernieuwd. Remco Bruggeman, filiaalhouder van de Nettorama: “Het is nu niet onveilig, maar voor de klantvriendelijkheid is het wel veel fijner dat de verlichting beter wordt.” Er is gekozen voor LED-verlichting die beter gericht kan worden dan de oude verlichting, zodat omwonenden er minder last van hebben.

 

16 fasen

Aanstaande maandag starten de werkzaamheden die in 16 fasen worden uitgevoerd en tot begin juli zullen duren. “Dat is een lange looptijd, zeker. Het kan sneller en dat zou ook goedkoper zijn, maar we wilden het echt in fasen doen zodat er altijd parkeerplaatsen beschikbaar zijn.” Er wordt gestart bij de plek waar het laden en lossen plaatsvindt. Nu zijn daar provisorisch mogelijkheden gecreëerd, die niet goed voldoen. Als laatste is het achterterrein aan de beurt.

 

Groen

Om de plannen mogelijk te maken zijn er diverse bomen gekapt. “Dat is in goed overleg met de gemeente gegaan, die heeft aangegeven welke bomen er beslist moesten blijven staan. Het nieuwe terrein wordt ook absoluut geen asfaltvlakte en de groenstroken worden opnieuw ingeplant. Belangrijk, want dat is wel sfeerbepalend.”

 

‘Netjes afwerken’

Omwonenden zijn inmiddels geïnformeerd over de werkzaamheden. De overlast wordt zoveel mogelijk beperkt. “Het kan zijn dat een inrit tijdelijk vaker gebruikt wordt vanwege werkzaamheden aan een andere. Dat kun je niet helemaal voorkomen. Als er vragen of opmerkingen zijn kan men zich wenden tot de projectleider Richard ten Voorde van NK Bouwbegeleiding uit Wierden. Zijn telefoonnummer is 0547-384885.”

 

Remco Bruggeman en Charles Vandermeulen kijken uit naar de vernieuwingen. Bruggeman: “De winkel nieuw, straks de parkeerruimte nieuw…. Het wordt hier alleen maar aantrekkelijker!” En Vandermeulen: “Wij zijn blij met dit winkelcentrum, dat tot de laatste unit gevuld is. We gaan het nu netjes afwerken en dan is het voor ons hier even klaar.” (AJ/RH)

 

(Op de foto boven Remco Bruggeman)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ookdatnog — 07 mrt 2019
Lekker buitenaf gaan wonen T Sanders en hopen dat er nooit iets gebeurt. Oh nee, wacht...dat is dan natuurlijk óók weer niet goed. Wat een gezeur om wat werkzaamheden. Die supermarkt was er natuurlijk niet toen u er kwam wonen en u koopt er natuurlijk ook nooit....., of toch wel?! Lastig hè, Nederland in ontwikkeling. Zoek een hobby...iets met vliegende ratten of zo...
T. Sanders — 07 mrt 2019
En dat dag en nacht dat lawaai en wat er naast gepakt wordt En het ongemak van Kraaien muizen of ratten, hoe zou U dat vinden midden voor de deur.
T. Sanders — 07 mrt 2019
Wat denkt U wel hoeveel lawaai dat geeft woon er 10 meter vanaf.
T. Sanders — 07 mrt 2019
Die containers voor mijn deur dat kan toch niet. Daar teken ik bezwaar tegen aan bij de Gemeente met meerdere bewoonners.
McHak — 07 mrt 2019
Belangrijke investering! Maar wordt er ook toezicht gehouden?; na de kaalslag is de EIK uit het voormalige landschap vrij gezet, daarna nog gesnoeid ( nut?), maar nu liggen er rijplaten met zand ( zie foto) erbij een keet BINNEN de kroonprojectie van dit monument?! Dus de grond wordt verdicht, de lucht gaat eruit, de wortels verstikken en over 10 jaar kun je een kapvergunning verstrekken voor een dode boom.....

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
18-02-2024

Nieuw Eethuis Borne op plek van Levi

Vijf maanden geleden verliet restaurant grillroom Levi haar pand aan de Hofstraat 10 in Borne....
20-01-2024

Davy Roord van Dorset wint MasterChef ticket

Tijdens de Horecava vakbeurs, die deze week in de RAI in Amsterdam wordt gehouden, heeft...
11-01-2024