Op de drempel van kerst
LAST MINUTE SHOPPEN, IJSPRET EN FOUTE KERSTHITS…

Op de drempel van kerst

Nog even en dan is het Kerstmis. Van oudsher het feest van gezelligheid, lekker eten en samenzijn. Niet meer zoals ‘vroeger’ in een sprookjesachtig witte Anton Pieck-setting (zie ons bericht van gisteren ‘Kletsnat, en het wordt nog natter’), maar het plezier is er toch veelal niet minder om. Sterker, voor velen is de middag vóór kerst al een niet meer te weg te denken onderdeel geworden van de ‘zalige dagen’.

 

Vol is vol bij KIR

Neem de kerstmiddag bij KIR, voor de kenners KIRstmiddag genoemd. Al voor het zevende jaar op rij weten bijna achthonderd jongeren vanaf 18 jaar - en ook wat ouder - de weg naar de megagrote partytent op de parkeerplaats van het etablissement te vinden. Vanaf 14.30 uur kunnen ze naar binnen. Tenminste… als ze geluk hebben, want vol is vol. Niet voor niets dat er van meet af aan al een lange rij wachtenden voor de ingang staat te wachten, in de hoop er nog bij te kunnen. En eenmaal binnen zoeken ze dan, vaak gestoken in een feestelijke outfit, ergens een plekje in de afgeladen volle 'tempel', waar deejays met (foute) kersthits de stemming er moeiteloos in weten te houden. Tot 20.30 uur vanavond gaat het door.

 

Veel stiller is het op deze kerstmiddag in de winkelstraten. De koopzondag heeft opnieuw te lijden onder het slechte weer. Gelukkig hebben de meeste consumenten hun boodschappen al eerder in huis gehaald, een enkeling haast zich nog. En dan heeft ‘ie ook nog eens de pech voor veel gesloten winkeldeuren te komen staan…

 

Nee, dan de ijsbaan. Er is al veel over gezegd en geschreven, maar op deze kerstmiddag perst de organisatie er nog eens de nodige extra’s uit. Met dj Stuif, mascotte Yeti, clown Funny, een schminkhoek, een kersttruienwedstrijd én een optreden van Kaey, de Bornse deelnemer aan het Junior Songfestival vorig jaar, weten ze de (gelukkig) overdekte ijspiste moeiteloos vol te krijgen. Om 18.00 uur is het allemaal voorbij, op tweede kerstdag kan er vanaf 12.00 uur weer worden geschaatst.

 

Kerstvieringen en de herberg

En dan is het kerstavond. Voor veel kerken dé avond om de geboorte van het Kindje Jezus te vieren. En datzelfde gebeurt natuurlijk op eerste kerstdag. Een uitgebreid overzicht van alle vieringen en diensten vind je op elders op onze website. Morgen, eerste kerstdag, staan ten slotte van 12.00 tot 17.00 uur de deuren van het Kulturhus wagenwijd open om een bezoekje te brengen aan de Kerstherberg. Speciaal bedoeld voor hen die eenzaam zijn of gewoonweg de middelen niet hebben om er een echte feestdag van te maken. Bezoekers worden getrakteerd op wat lekkers, er is muziek en vooral ook is er ruimte om deze dag samen toch leuk te maken. (RH/AJ/BM)

 

reageren op deze pagina
Henk de Vries — 24 dec 2023
Leuke zo'n party , consumptie: Frisdrankje & Biertje ( a 3 Euro ) , wijn en sterke dranken ?
Heb geen idee prijzen welke in steden in de omstreken , H'lo , A'lo , Enschede & Old'zaal , maar kan mij indenken dat een middag / avondje al snel boven de 100 euro gaat kosten , dit naar gelang inname per persoon natuurlijk , dit zal verschillen .

Dan Taxi richting huis ( je gaat toch niet slingerend en vallend van de fiets) om heelhuids thuis de volgende dag aan tafel bij de familie te verschijnen . Dit zonder bulten en schrammen van de vorige avond .

Dit terwijl je liever thuis in je bed was gebleven om je kater uit te slapen , dan vergeten we het gat in je portemonnee .

Fijne dagen iedereen ..

Kerstmiddag

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

Het is feest bij Mooi Parfumerie Lammertink

ADVERTORIAL • Op 1 november vorig jaar nam Francesco Lammertink parfumeriezaak MOOI over en...
16-04-2024

Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
22-03-2024

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
18-02-2024