Bella Borne verhuist naar de Nijstad
25-04-2019
NIEUWE INVULLING DORSETPLEIN NOG ONDUIDELIJK

Bella Borne verhuist naar de Nijstad

Als alles volgens plan verloopt zal restaurant Bella Borne op 15 mei de deuren openen aan de Nijstad in het hart van het Bornse centrum. Meer dan zes jaar had het Italiaanse restaurant een prominente plek op het Dorsetplein, maar eigenaar Gabriel Chamoun besloot dat het om bedrijfseconomische redenen beter was om de overstap te maken naar een ander pand in het centrum.

 

“De huur op het Dorsetplein was gewoon te hoog”, legt Chamoun uit. “Ik heb zes en een half jaar lang alles geprobeerd en heb het langer volgehouden dan de voorgangers, maar op een gegeven moment ben je alleen voor de huur aan het werken en moet je een keer de knoop doorhakken.”

 

Zelfde formule

Aan de Nijstad wordt inmiddels druk gewerkt om het pand, dat al vanaf 2011 leeg stond, te transformeren naar het nieuwe Bella Borne, dat overigens volgens de vertrouwde formule blijft werken. “We hebben een iets kleiner assortiment. Een paar dingen die niet liepen zijn geschrapt, maar verder blijft het menu hetzelfde.” Het aantal zitplaatsen zal minder zijn dan op het Dorsetplein. “Groot genoeg. Een groot deel van onze omzet is toch afhaal.” Verder is Chamoun van plan om onder de overkapping een terras te realiseren.

 

Herinrichting centrum

De revitalisering van Bakkerssteeg en Nijstad is al volop in gang gezet. Winkelpuien zijn voor een groot deel vernieuwd en binnenkort zal ook de openbare ruimte aangepakt worden. “Het wordt hier heel gezellig. Ik heb er hele goede verhalen over gehoord.”

 

Gabriel Chamoun is opgelucht het besluit om te verhuizen uiteindelijk toch genomen te hebben en kijkt uit naar de opening half mei. “Om het te vieren kosten alle afhaalpizza’s een maand lang maar 5 euro!” Overigens kan Bella Borne nog fietsbezorgers gebruiken. Wie belangstelling heeft kan contact opnemen via 06-26923707.

 

Wat er gaat gebeuren met de leegstaande panden op het Dorsetplein is nog niet zeker. Gesprekken met belangstellenden hebben nog niet geleid tot een definitieve overeenkomst. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
18-02-2024

Nieuw Eethuis Borne op plek van Levi

Vijf maanden geleden verliet restaurant grillroom Levi haar pand aan de Hofstraat 10 in Borne....
20-01-2024

Davy Roord van Dorset wint MasterChef ticket

Tijdens de Horecava vakbeurs, die deze week in de RAI in Amsterdam wordt gehouden, heeft...
11-01-2024