Acties geldinzameling van start
KOMENDE ZONDAG FOTOSHOOTS IN OUDE KERK

Acties geldinzameling van start

De Oude Kerk in Oud Borne is toe aan een grondige opknapbeurt. Een verzakkende kansel, scheuren in de muren en verblekende en afbladderende muurschilderingen schreeuwen om aandacht. Én om geld natuurlijk, want een ruwe berekening leert volgens kerkrentmeester Gerie van der Endt dat er bijna twee ton op tafel zal moeten komen. In ons eerdere bericht Acties voor Oude Kerk maakten we er al melding van. Nadat vorige week een grote crowdfunding actie van start is gegaan die tot en met eind juni zal duren, is er komende zondag een fotoactie in de kerk, waar ieder die dat wil een foto van zichzelf of met anderen kan laten maken.

 

Een van de initiatiefnemers van de fotoactie is de Bornse kunstenares Ellen Klasens (bovenste foto). “Dit idee is echt uit het hart van Borne ontstaan. Heel mooi, want de kerk is meer dan een gebruiksgebouw. Het is een schat aan geschiedenis in Oud Borne. Met bovendien een mooie entourage om foto’s te maken”, zo zegt ze enthousiast.

 

Een leuke foto van jezelf of met je gezin

Voor deze actie is als thema Vaderdag gekozen. “Hoe leuk is het om voor vader een leuke foto van jezelf of met je gezin te laten maken en deze op zondag 16 juni, op Vaderdag, cadeau te doen", aldus Ellen. Speciaal hiervoor staat een groep Bornse amateurfotografen komende zondag van 13.00 tot 16.00 uur klaar in de Oude Kerk. Voor 5 euro maken ze dan een fraaie foto in de bijzondere entourage van de kerk, die enkele dagen later per mail zal worden toegezonden en geschikt zal zijn om bijvoorbeeld op canvas of op een mok af te drukken. De opbrengst gaat naar het restauratiefonds.

 

Kunst in de Kerk

Een week later, op zaterdag 25 mei, volgt de aftrap voor een derde actie: Kunst in de Kerk. Daarvoor wordt iedere ‘kunstenaar’ in Twente uitgenodigd; professional, amateur en hobbyist. Zij gaan dan in de komende maanden naar eigen inzicht een kunstwerk maken, waarbij een van de muurschilderingen als basis dient. De bijeenkomst op 25 mei begint om 11.00 uur en is bedoeld om een nadere toelichting te geven aan belangstellenden, onder meer over welke kosten er eventueel vergoed kunnen worden en om alvast inspiratie op te doen bij een van de muurschilderingen. Maar eerst is er dus aanstaande zondag de fotosessie. “Kom 19 mei voor een foto. Dan maak je vader én Borne blij”, zo besluit Ellen Klasens. (BM)

 

Meer informatie over de diverse restauratieacties van de Oude Kerk is te vinden op de website van de Protestante Gemeente Borne.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Willemien Holterman etst voor Mariakapel

Sinds 7 maart is er al bijna 11.000 euro bijgeschreven voor de crowdfundactie van de Mariakapel...
11-04-2024

Vrolijke serenade voor de 80-jarige Johan

Het gebeurt niet meer zo vaak dat een muziekkorps nog door de straten trekt. En dat is in Borne...
05-04-2024

De drijfveer van beeldhouwster Hetty Steenberg

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
31-03-2024

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024