19-10-2019
The RUSHians

OKT

19

The RUSHians


The RUSHians is sinds 2017 een Nederlandse Tributeband voor de legendarische Canadese rockband RUSH. De Rockformatie bestaat uit 5 ervaren musicians met allen een grote voorliefde voor de muziek van RUSH. De band is in staat om het hele repertoire van RUSH te spelen zodat de setlijst optimaal afgestemd kan worden op een thema of evenement. De filosofie van de band is door het live geluid van RUSH zo dicht mogelijk te benaderen waardoor het publiek ook een echte RUSH live ervaring heeft. Deze tweede theatershow wordt een erg bijzondere RUSH-avond doordat de band stilstaat bij het overlijden van bassist Edwin Boer.

Edwin’s activiteit als bassist is onlangs overgenomen door Paul van Stapele. Met de komst van Paul heeft de band de draad weer opgepakt en zijn de repetities weer in volle gang.

RUSHians bestaat uit:
Erik Masselink – Vocals
Ronald ten Bos – Guitars
Paul van Stapele – Bass/Keys/Pedals
Martin Platenkamp – Keys
Richard Zopfi – Drums


Rush is een legendarische Canadese rockband en heeft sinds de jaren 70 bijna jaarlijks getoured in Noord-Amerika en Europa, waarbij vanaf 1979 ook Nederland regelmatig werd aangedaan. De band heeft over de wereld een grote trouwe schare fans getrokken, niet vanwege de airplay maar vooral vanwege de hoogwaardige albumproducties (20!) en optredens (>2.000!). Veel rockmusici zijn vanwege de grote muzikale kwaliteit van hun muziek door deze band geïnspireerd. De fans behoren daarom tot de meest trouwe fans maar ook kritische luisteraars. De concerten in Ahoy (van 1981-2011) en Ziggo Dome (2013) waren dan ook snel uitverkocht. Onlangs heeft de band tot grote teleurstelling van de fans aangegeven dat Rush is gestopt met touren en het maken van nieuwe albums.

Aanvang: 20.30 uur, zaal open vanaf 19.00 uur
Entree: €15,00

EXTRA EXTRA
Vanaf 15.00 uur is er een fan meet-up in de foyer van het Kulturhus. Een gezellig samenzijn met andere fans. Praatje maken, muziek erbij: een mooie voorbereiding op een memorabel optreden. Gratis.

 

 

terug naar agenda