Golden City stopt ermee
29-07-2019
‘HET WAREN 19 HELE MOOIE JAREN IN BORNE’, ALDUS DE EIGENAREN

Golden City stopt ermee

Gisteravond draaiden Zhixin Hu en zijn vrouw Lifen Wang voor de allerlaatste keer de deur van hun Chinese restaurant aan het Rheineplein in het slot. Daarmee kwam voor hen een einde aan 19 jaar keihard werken. “Maar dat deden we wel met heel veel plezier”, vertelt Hu op maandagmorgen als het leeghalen van het restaurant in volle gang is. De laatste avond vierden ze met een groot aantal trouwe klanten. “En dat zijn inmiddels echte vrienden geworden”, zo blikt de eigenaar enigszins melancholisch terug.

 

Uitstekende naam

In 2000 kwamen Hu, zijn vrouw en twee zonen vanuit Den Haag over naar Borne om een eigen restaurant te beginnen. Zoals zoveel Chinezen het in die tijd deden. Aan het Rheineplein bouwden ze met veel plezier aan hun eigen toekomst. En met succes, want de Golden City verwierf een uitstekende naam in het dorp. En de klandizie groeide. In 2012 vond er nog een grote verbouwing plaats die meer zitruimte verschafte en waarin ook de faciliteiten voor afhaalmaaltijden werden verbeterd.

 

“Maar het was wel keihard werken”, aldus Hu. “Zeven dagen per week waren we van ’s morgens 11.00 uur tot ’s avonds 22.00 uur in het restaurant. We werkten sterk ambachtelijk, alles werd met de hand gemaakt. En bovendien werd het steeds moeilijker om aan personeel te komen. Ook de beide zonen kozen inmiddels hun eigen weg. De jongste runt nu Eddy Snacks in Borne en de oudste De Kruidenwijk in Nijverdal.”

 

Inmiddels is Hu 63 en hij voelt de jaren. Daarom besloten hij en zijn vrouw er dit jaar een punt achter te zetten. Tijd om met pensioen te gaan dus. “Maar het is wel dubbel hoor. Het waren 19 hele mooie jaren in Borne. Onze klanten zijn echte vrienden geworden en de Bornse inwoners zijn allemaal bijzonder aardig. Het was echt een plezier om hier te mogen werken.”

 

Drie dames in Het Dijkhuis

Zo denkt hij nu al met weemoed terug aan de jaren dat hij wekelijks bij drie dames in Het Dijkhuis zijn maaltijden bezorgde. “Het was vaste prik. We bezorgden nooit, maar wel bij deze drie. Prachtig.” Maar ook denkt hij terug aan het jaarlijkse vuurwerk dat hij op oudejaarsavond op het Rheineplein afstak. En aan een klant die 18 jaar lang zijn verjaardag met familie vierde in het restaurant. Of aan de veelgehoorde complimenten ‘dat niemand zulke lekkere babi pangang saus had als Golden City’. Ja, een hele mooie tijd”, klinkt het mijmerend.

 

Over twee dagen verhuizen Hu en zijn vrouw naar een woning in Hengelo. Kort daarna gaan ze eerst vier weken op vakantie. “Naar China ja, op familiebezoek. En daarna gaan we lekker van onze vrije tijd in Hengelo genieten. Wel wil ik heel graag al onze klanten in Borne bedanken voor de mooie tijd die we hier hebben beleefd. Maar ook de buren en de mensen van het gemeentehuis. Ja iedereen, dank jullie wel!” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Rob — 31 jul 2019
Eind juni nog warm ontvangen! We kwamen met 8 mensen (6 Engelse dames) terwijl het alles al schoon en opgeruimd was.
Geen enkel probleem we kregen een
compleet chinese rijsttafel en wat was het lekker!!
Top
Geregeld!!
Geniet van jullie welverdiende pensioen!
Michel — 31 jul 2019
We zullen jullie missen .. we waren dol op jullie eten. Bedankt voor alle jaren 👍
Stef — 29 jul 2019
Jammer,altijd genoten, ook van vriendelijke service; veel geluk gewenst
Yvonne — 29 jul 2019
Behalve erg lekkere maaltijden ook een goed geheugen. Inderdaad jammer dat jullie er mee stoppen. Hopelijk mogen jullie in goede gezondheid van het pensioen genieten.
Bornse Bridge Club — 29 jul 2019
De BBC wil jullie nogmaals heel erg bedanken voor de jarenlange samenwerking bij onze bridgedrives in het centrum van Borne en de voortreffelijke lunches die jullie daarbij aanboden aan de deelnemers. We wensen jullie alle rust en nog heel veel jaren in goede gezondheid.
E.m venema — 29 jul 2019
Jammer we vonden bij jullie zo lekker eten elke jaar kerstdagen bij jullie en het was echt geweldig hoop hartstikke we jullie missen en fijn pensoen q

‘Eindelijk weer wat leven in de brouwerij…’

Elf weken lang bleven de kapsalons en winkels gesloten, maar vanaf vanmorgen mocht het dan...
03-03-2021

Nieuwe winkel en lunchroom op Rheineplein

Na enkele jaren van leegstand krijgt de voormalige ABNAMRO-vestiging op het Rheineplein...
02-03-2021

Moet het vrijdagse visje weg uit Zenderen?

Al jaren lang konden de inwoners van Zenderen op vrijdagmiddag hun visje halen bij Vishandel...
22-02-2021

Beleef het leukste personeelsfeest in Rijssen

ADVERTORIAL • Partycentrum Het Schwarzwald is dé feestlocatie in Twente. Onze...
22-02-2021

Kappersdochters in actie voor mams

De 22-jarige tweeling Amber en Romée Menkhorst kon het niet langer aanzien en startte een...
21-02-2021

Warme ondernemersboodschap op Rheineplein

Sinds zaterdagmorgen heeft de BBO de beschikking over een mini-foodtruck, bedoeld om het...
13-02-2021