Bliss opent na de Melbuul’ndagen
21-08-2019
HUUB LEUSHUIS WORDT HÉT GEZICHT VAN TRENDY TERRAS AAN DORSETPLEIN

Bliss opent na de Melbuul’ndagen

Na anderhalve maand keihard werken is het bijna zover: volgende week woensdag opent het nieuwe etablissement van Gerard Schulten voor de allereerste keer haar deuren aan het Dorsetplein. Onder de veelbelovende naam Bliss drinks & bites kunnen bezoekers er dan -voornamelijk op het grote buitenterras- in Mediterraanse sfeer genieten van vaak bijzondere drankjes en hapjes. “Het liefst waren we natuurlijk net vóór de Melbuul’ndagen opengegaan, maar dat bleek allemaal net te veel van het goede”, aldus de trotse uitbater.

 

Een droom komt uit

In juni kwamen de plannen van Schulten in een stroomversnelling. Door het vertrek van pizzeria Bella Borne en modewinkel Chicks & Fashion én het groene licht dat het naastgelegen Corpus Milon Clubs kreeg voor de door haar gewenste uitbreiding, zag hij zijn droom om het Dorsetplein tot een echte verblijfsplek te maken, ineens veel dichterbij komen. “Er zou een megagroot terras moeten ontstaan, waar het zeven dagen per week heerlijk toeven is. Zeker voor mensen die eerst lekker uit eten gaan in Borne en vervolgens nog een tijdje plezierig willen nagenieten. Zoiets had ik voor ogen en dat zou op die plek perfect te realiseren zijn”, zo zegt hij.

 

Kort en goed, het lukte. Schulten bereikte overeenstemming met de pandeigenaar, met de gemeente én met buurman Harry Sanderink van de fitnessclub. De voormalige modewinkel werd gestript en van een nieuw interieur voorzien waarbij azuurblauwe tegels en een riante bar de kern vormen. “Maar onze blikvanger wordt straks toch het imposante terras. Daar is plek voor zo’n 80 stoelen, dus ja… dat wordt zeker opvallend.”

 

‘Hier is straks wel sprake van gelukzaligheid’

Het meeste denkwerk kostte nog een goede naam voor het etablissement. “Je wilt niet weten hoeveel goedbedoelde tips en ideeën we kregen aangereikt, maar uiteindelijk wil je toch iets dat je raakt en dat op de een of andere manier bij je past”, aldus Schulten. Het werd Bliss drinks & bites. “Bliss is een afgeleide van Royal Bliss, een drankje dat veel wordt gebruikt bij het maken van cocktails en bovendien staat het voor gelukzaligheid. Nou ja, ik denk dat hier straks wel sprake is van enige vorm van gelukzaligheid”, zo verklaart hij zijn keuze op een voor hem kenmerkende en luchtige toon.

 

En omdat Schulten zelf de handen vol heeft aan zijn Las Carretas en Il Tartufo zocht hij een ervaren horecaman die de dagelijkse leiding van de nieuwe gelegenheid op zich kon nemen. Die zoektocht kwam al snel uit bij Huub Leushuis, die inmiddels 20 jaar horecaervaring heeft, waarvan de laatste vier jaar bij Jasmin Garden. Schulten: “Huub ken ik al jaren en ik denk dat hij als geen ander geknipt is voor Bliss,”

 

Toevoeging voor Borne

Leushuis zelf kan het alleen maar beamen en zegt ‘onwijs veel zin te hebben’ in de nieuwe uitdaging. “Dit wordt supergezellig, het oogt fris en vernieuwend en ik ben ervan overtuigd dat we met onze veelheid aan internationale wijnen, maar ook met biersoorten en verrassende kleine hapjes een prima toevoeging in Borne kunnen zijn.”

 

Zoals gezegd opent Bliss drinks & bites na de Melbuul’ndagen als het Dorsetplein weer is ontdaan van alle feestgedruis. “Woensdag 28 augustus gaan we open. Dan hebben we de ruimte om het terras in te richten zoals we willen en enkele weken lekker warm te draaien. Ergens in september, als we het hebben zoals we willen, volgt dan nog de officiële opening. Maar dat zien we dan wel weer”, zo besluiten ze beiden in koor. (AJ/BM)

 

Op de foto boven vanaf links: Huub Leushuis, Gerard Schulten en Wout Velner

Zie ook ons eerdere bericht ‘Trendy terras op het Dorsetplein’

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Loek Diemel — 21 aug 2019
Gerard wat super dat je wederom zo'n aanwinst voor Borne realiseert!!
Huub jij enorm veel geluk toegewenst om dit tot een succes te maken!!
Tot ziens en vriendelijke groet,
Loek Diemel
Ellie — 21 aug 2019
Een enorme aanwinst voor Borne! Veel succes!

Nieuwe Krey’nnus wordt ‘aans dan aans’

Met een bloedend hart sloot Angela Boomkamp eind februari de opvallende deuren van haar...
17-06-2022

Shoeby aan de Grotestraat: Here for you

ADVERTORIAL • Shoeby is here for you, waar je ook bent. Een van Shoeby’s 230 winkels...
14-06-2022

‘Special Sunday’ maakt verwachtingen waar

Voor heel velen was het zondagmiddag enkele uurtjes genieten in Borne. Een deel van het publiek...
12-06-2022

Zeut zomert met Manderveense aardbei

ADVERTORIAL • Onder het motto ‘Zomerkoninkjes met zomertijden’ voegt Zeut...
03-06-2022

Tijdelijke outlet Leurink aan Grotestraat

ADVERTORIAL • Leurink Mode opent de komende twee weekenden opnieuw een outlet store in de...
02-06-2022

Vier dagen feest bij Mooi Parfumerie Borne

ADVERTORIAL • Wie jarig is trakteert! Daarom is er vanaf woensdag 1 juni vier dagen lang...
31-05-2022