Bliss opent na de Melbuul’ndagen
21-08-2019
HUUB LEUSHUIS WORDT HÉT GEZICHT VAN TRENDY TERRAS AAN DORSETPLEIN

Bliss opent na de Melbuul’ndagen

Na anderhalve maand keihard werken is het bijna zover: volgende week woensdag opent het nieuwe etablissement van Gerard Schulten voor de allereerste keer haar deuren aan het Dorsetplein. Onder de veelbelovende naam Bliss drinks & bites kunnen bezoekers er dan -voornamelijk op het grote buitenterras- in Mediterraanse sfeer genieten van vaak bijzondere drankjes en hapjes. “Het liefst waren we natuurlijk net vóór de Melbuul’ndagen opengegaan, maar dat bleek allemaal net te veel van het goede”, aldus de trotse uitbater.

 

Een droom komt uit

In juni kwamen de plannen van Schulten in een stroomversnelling. Door het vertrek van pizzeria Bella Borne en modewinkel Chicks & Fashion én het groene licht dat het naastgelegen Corpus Milon Clubs kreeg voor de door haar gewenste uitbreiding, zag hij zijn droom om het Dorsetplein tot een echte verblijfsplek te maken, ineens veel dichterbij komen. “Er zou een megagroot terras moeten ontstaan, waar het zeven dagen per week heerlijk toeven is. Zeker voor mensen die eerst lekker uit eten gaan in Borne en vervolgens nog een tijdje plezierig willen nagenieten. Zoiets had ik voor ogen en dat zou op die plek perfect te realiseren zijn”, zo zegt hij.

 

Kort en goed, het lukte. Schulten bereikte overeenstemming met de pandeigenaar, met de gemeente én met buurman Harry Sanderink van de fitnessclub. De voormalige modewinkel werd gestript en van een nieuw interieur voorzien waarbij azuurblauwe tegels en een riante bar de kern vormen. “Maar onze blikvanger wordt straks toch het imposante terras. Daar is plek voor zo’n 80 stoelen, dus ja… dat wordt zeker opvallend.”

 

‘Hier is straks wel sprake van gelukzaligheid’

Het meeste denkwerk kostte nog een goede naam voor het etablissement. “Je wilt niet weten hoeveel goedbedoelde tips en ideeën we kregen aangereikt, maar uiteindelijk wil je toch iets dat je raakt en dat op de een of andere manier bij je past”, aldus Schulten. Het werd Bliss drinks & bites. “Bliss is een afgeleide van Royal Bliss, een drankje dat veel wordt gebruikt bij het maken van cocktails en bovendien staat het voor gelukzaligheid. Nou ja, ik denk dat hier straks wel sprake is van enige vorm van gelukzaligheid”, zo verklaart hij zijn keuze op een voor hem kenmerkende en luchtige toon.

 

En omdat Schulten zelf de handen vol heeft aan zijn Las Carretas en Il Tartufo zocht hij een ervaren horecaman die de dagelijkse leiding van de nieuwe gelegenheid op zich kon nemen. Die zoektocht kwam al snel uit bij Huub Leushuis, die inmiddels 20 jaar horecaervaring heeft, waarvan de laatste vier jaar bij Jasmin Garden. Schulten: “Huub ken ik al jaren en ik denk dat hij als geen ander geknipt is voor Bliss,”

 

Toevoeging voor Borne

Leushuis zelf kan het alleen maar beamen en zegt ‘onwijs veel zin te hebben’ in de nieuwe uitdaging. “Dit wordt supergezellig, het oogt fris en vernieuwend en ik ben ervan overtuigd dat we met onze veelheid aan internationale wijnen, maar ook met biersoorten en verrassende kleine hapjes een prima toevoeging in Borne kunnen zijn.”

 

Zoals gezegd opent Bliss drinks & bites na de Melbuul’ndagen als het Dorsetplein weer is ontdaan van alle feestgedruis. “Woensdag 28 augustus gaan we open. Dan hebben we de ruimte om het terras in te richten zoals we willen en enkele weken lekker warm te draaien. Ergens in september, als we het hebben zoals we willen, volgt dan nog de officiële opening. Maar dat zien we dan wel weer”, zo besluiten ze beiden in koor. (AJ/BM)

 

Op de foto boven vanaf links: Huub Leushuis, Gerard Schulten en Wout Velner

Zie ook ons eerdere bericht ‘Trendy terras op het Dorsetplein’

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Loek Diemel — 21 aug 2019
Gerard wat super dat je wederom zo'n aanwinst voor Borne realiseert!!
Huub jij enorm veel geluk toegewenst om dit tot een succes te maken!!
Tot ziens en vriendelijke groet,
Loek Diemel
Ellie — 21 aug 2019
Een enorme aanwinst voor Borne! Veel succes!

Moet het vrijdagse visje weg uit Zenderen?

Al jaren lang konden de inwoners van Zenderen op vrijdagmiddag hun visje halen bij Vishandel...
22-02-2021

Beleef het leukste personeelsfeest in Rijssen

ADVERTORIAL • Partycentrum Het Schwarzwald is dé feestlocatie in Twente. Onze...
22-02-2021

Kappersdochters in actie voor mams

De 22-jarige tweeling Amber en Romée Menkhorst kon het niet langer aanzien en startte een...
21-02-2021

Warme ondernemersboodschap op Rheineplein

Sinds zaterdagmorgen heeft de BBO de beschikking over een mini-foodtruck, bedoeld om het...
13-02-2021

Piekdagen voor Eurosport

De telefoon bij Eurosport aan de Stationsstraat staat sinds gisteren roodgloeiend. En ook de...
09-02-2021

Plus Wallerbosch gaat vernieuwen

Het zat al ruim een jaar in de pen, maar op 27 februari vanaf 16.00 uur gaat het echt gebeuren:...
05-02-2021