Tantes’ voetstap is de grote uitdaging
LING LING ZHANG DRAAGT STOKJE JASMIN GARDEN OVER AAN FAMILIE PAN

Tantes’ voetstap is de grote uitdaging

Begin november droeg Ling Ling Zhang, voor velen bekend als ‘tante Jasmin Garden’, het stokje van het Chinees & Japans restaurant Jasmin Garden officieel over aan de familie Pan. Ze vond het welletjes na bijna 27 jaar keihard werken. Haar kinderen kozen voor een andere weg en dus werd het tijd om naar een goede opvolging uit te zien. “Want ja, het is wel je kindje hè”, zegt ze. De perfecte match vond ze in de familie Pan, die een ruime horeca-ervaring heeft opgedaan in het noorden van het land. De broers Chen Xie (29) en Le (24) zijn sinds enkele weken de nieuwe uitbaters.

 

Stoppen op het hoogtepunt

De overname valt de tante niet makkelijk. “In die 27 jaar heb ik een heel mooi restaurant opgebouwd, met veel vaste klanten die er soms wekelijks kwamen. In veel gevallen zijn het vrienden of heel goede bekenden geworden. Daar bewaar ik hele mooie herinneringen aan en dat is moeilijk los te laten. Soms heb ik er weleens buikpijn van en slaap ik slecht.” Toch klampt ze zich maar vast aan de gedachte dat het goed is op haar hoogtepunt te stoppen. “En bovendien heb ik heel veel vertrouwen in de familie Pan. Ik denk dat ik geen betere opvolgers had kunnen vinden.”

 

Datzelfde geluid valt te horen uit de mond van de nieuwe eigenaren. “Onze grootste uitdaging”, aldus Chen Xie, “is in de grote voetstap die de tante met haar restaurant in de ruime regio heeft gezet, te kunnen treden en hetzelfde hoge niveau te blijven bieden als in de afgelopen 27 jaar. We moeten heel zuinig zijn op de goede naam en reputatie en daar willen we al onze energie in steken.”

 

Werk van tante in stand houden

De broers zelf zullen hun ervaring vooral inzetten vanuit de keuken. Daar ligt hun hart en passie. Om die reden hebben ze Jesse Olde Oldhof sinds kort aangesteld als restaurantmanager. Hij wordt het gezicht voor de fijnproevers en zal als zodanig verantwoordelijk zijn voor het restaurantgedeelte. Sleutelen aan de bestaande formule is volgens beiden op dit moment zeker niet aan de orde. “Die is gewoon helemaal goed en dat moeten we koesteren. Het enige is dat we de logistiek in de keuken wat veranderen en aanpassen aan de structuur zoals we die ons elders eigen hebben gemaakt. Maar dat is dan ook alles. Het belangrijkste nu is dat we het werk van tante in stand houden.”

 

De broers wonen inmiddels boven het restaurant aan de Grotestraat en zijn vol lof over wat ze in Borne meemaken. “De mensen hier zijn uiterst vriendelijk en beleefd en het proeft gewoon heel goed in zo’n omgeving te mogen werken.” Ling Ling Zhang zoekt haar geluk enkele honderden meters verderop, in de Bornsche Maten. “Ik sport heel veel, doe aan zumba en yoga, en daar heb ik nu lekker heel veel tijd voor.” En tussendoor stapt ze nog met grote regelmaat bij de broers in ‘haar’ restaurant naar binnen. Om ze wegwijs te maken, omdat ze veel mensen kent en vooral ook om ze allemaal te bedanken. “Want met al die klanten heb ik 27 mooie jaren beleefd. Daar ben ik heel dankbaar voor.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
T Huiskes — 11 nov 2019
27 jaar is erg lang in de horeca wereld: chapeau en ik wens u een welverdiende rust toe! Zelf heb ik er gegeten en het was telken kere weer lekker en verzorgd. Ik wens de nieuwe eigenaren veel succes toe met dit nieuwe avontuur!

Brand Event bij LeurinK tijdens Lifestyle

ADVERTORIAL • Vanaf vandaag tot en met zondag staat Borne weer in het teken van lifestyle....
18-09-2020

Bloeit de prille liefde op in Hertme?

Als het allemaal loopt zoals Daphne Rexwinkel en kok Yannick Moorman van Hertme’s Ambacht...
17-09-2020

Zeut Chocola tijdelijk in De Harmonie

Over een kleine maand zullen de paden van Zeut Chocola en IJssalon De Harmonie elkaar gaan...
14-09-2020

Volgend weekend in teken van lifestyle

Het is vaste prik, op de derde zondag van september showen ruim 100 mannequins de nieuwste...
10-09-2020

‘Een lekkere koopzondag’

Iets organiseren in coronatijd blijft even spannend. Zo ook de koopzondag in Borne, want hoever...
30-08-2020

Nieuwe plantenwinkel ook zondag open

ADVERTORIAL • Het is alweer veertien dagen geleden dat R.H. Planten, de nieuwe...
27-08-2020